Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az EKB szerint limitált a túlhevülés kockázata

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2021. július 29.   11:11

Jó hír az AstraZeneca-val oltottaknak A FTSE100 és a DAX 0,3%-ot, a CAC40 pedig 1,2%-ot emelkedett. Fabio Panetta, az EKB igazgatóságának tagja szerint jó esély van a gazdaság helyreállására, miközben a...

Jó hír az AstraZeneca-val oltottaknak

A FTSE100 és a DAX 0,3%-ot, a CAC40 pedig 1,2%-ot emelkedett.


Fabio Panetta, az EKB igazgatóságának tagja szerint jó esély van a gazdaság helyreállására, miközben a gazdaság túlhevülésének és a magas inflációnak limitált a kockázata. A jegybankár véleménye alátámasztja az EKB múlt heti döntését, melyen a monetáris kondíciókat nem változtatták meg, de a jegybanki iránymutatás még az eddigieknél is tovább lazán maradó monetáris politika irányába mutatott.


A kutatások eredménye alapján az AstraZeneca Covid vakcinájának második adagja nem növeli a vérrögképződés kockázatát. A becsült valószínűség 2 eset 1 millió főre vetítve, ami megfelel a normál populációban megfigyelhető értékkel, így azoknál, akiknél az első oltás nem váltott ki mellékhatást, biztonságosan alkalmazható a második oltás is. A kutatásról a The Lancet számolt be.


Júniusban az Egyesült Királyság területén mindössze 69 ezer gépkocsit gyártottak, ami 1953 óta a második legalacsonyabb érték. A rendkívül gyenge adat mögött a chiphiány és a munkaerőhiány áll.

Vegyes előrejelzés a Volkswagen csoporttól

Az előzetes számoknak megfelelő második negyedéves profitról számolt be a Volkswagen. Az idei évi kilátásokat vegyesen módosította a társaság. Az chiphiány miatt a vártnál kevesebb gépkocsit értékesíthetnek az idei évben, a megfogalmazás szerint „észrevehető növekedés” lesz a tavalyi évhez képest, míg eddig „jelentős növekedésre” számítottak. A várhatóan nehéz harmadik negyedév után a negyedik negyedévben már enyhülhet a chiphiány. Ugyanakkor mivel főleg a prémium márkák (Audi és Porsche) esetében teljesít jól a csoport, így a korábbi 5,5-7%-os az operatív marzs előrejelzést 6-7,5%-ra emelték. Hasonló tendenciákat láthattunk a Daimler negyedéves előrejelzésében is.

A mobilitási szolgáltatás irányába megy a Volkswagen

A Volkswagen 2,51 milliárd euróért megveszi a Europcar autó kölcsönző céget. A Europcar részvényekért 50 eurócentet fog fizetni a Volkswagen. A tranzakcióval a mobilitási szolgáltatások felé nyitnak.

Az ArcelorMittal 2008 óta a legerősebb negyedévét zárta

Az ArcelorMittal az átlagos elemzői becsléseket túlszárnyaló EBITDA-ról számolt be a második negyedévben, 5,1 milliárd dolláros eredményt jelentve (viszonyításképp a becslések 4,6 milliárd dollárról szóltak, a tavalyi év második negyedévében pedig csupán 707 millió eurós EBITDA eredményt jelentett). Így az EBITDA alapján 2008 óta a legerősebb negyedévét zárta a társaság. A 4,0 milliárd eurós második negyedéves adózott nyereség is jóval meghaladta az elemzők által becsült 3,1 milliárdot, mivel a járványhoz kapcsolódó korlátozások feloldásával helyreállt a kereslet. Az előző év azonos időszakában 559 millió eurós vesztesége, 2021 első negyedévében 2,3 milliárd eurós nyeresége volt a cégnek. A luxemburgi székhelyű vállalat az idei év globális acélfogyasztására vonatkozó várakozásait is megemelte, 7,5% és 8,5% közé emelve az előrejelzéseket a korábbi 4,5% és 5,5% közötti növekedési becslésről. A hosszútávú növekedésnek azonban gátja lehet, hogy az iparág a globális szén-dioxid-kibocsátás mintegy 7%-áért felelős, így döcögős út előtt áll a nettó nulla kibocsátás elérése felé. Emellett a társaság bejelentett egy új, 2,2 milliárd dolláros részvény-visszavásárlási programot is.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben