Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Ma kezdődik a G7 csúcs

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2021. június 11.   09:51

Kiugró növekedést vár az EKB Visszafogott mozgások jellemezték tegnap az európai részvénypiacot. A DAX 0,1%-ot, a CAC40 0,3%-ot csökkent, míg a FTSE100 0,1%-ot emelkedett. Ma kezdődik a G7 csúcs, melynek ezúttal Anglia ad...

Kiugró növekedést vár az EKB

Visszafogott mozgások jellemezték tegnap az európai részvénypiacot. A DAX 0,1%-ot, a CAC40 0,3%-ot csökkent, míg a FTSE100 0,1%-ot emelkedett.


Ma kezdődik a G7 csúcs, melynek ezúttal Anglia ad otthont. A találkozó fő témái: a járványhelyzet, a globális adó bevezetése, Kína megítélése és a klímaváltozás lesz. Ezen túlmenően az európai résztvevők a Brexit kérdésével is kénytelenek lesznek ismét foglalkozni.


A G7 csúcsot megelőzően tegnap már Joe Biden és Boris Johnson személyesen is találkozott. A jó hangulatú egyeztetésen egy új Atlanti Chartát írtak alá, ami a főbb együttműködési területeket tartalmazza. A dokumentum nem bővelkedik a konkrétumokban, így inkább szimbolikus lépésnek számít.


Az EKB csütörtök délutáni kamatdöntését követő sajtótájékoztatón Christine Lagarde átmenetinek nevezte a megemelkedett európai inflációt, amit szerinte a bázishatás, a gazdaság újra indulásából adódó átmeneti tényezők és az energiaárak okoznak. Ezzel indokolta, hogy a megemelt kilátások ellenére sem változtatott a monetáris kondíciókon az EKB, és a várakozásokkal összhangban fenntartja a PEPP vásárlások jelenlegi ütemét is, konkrétum ezúttal sem került meghatározásra, de az eddigi gyakorlat alapján ez heti 20 milliárd euró körüli vásárlásokat jelenthet. A Bloomberg értesülési szerint a nyári alacsony kötvénypiaci likviditás miatt volt némi véleménykülönbség a jegybankárok között a PEPP vásárlások ütemezésében, és elképzelhető, hogy augusztusban mégis kénytelen lesz csökkenti némileg a vásárlásokat az EKB.


A 2021-es növekedési várakozást 4%-ról 4,6%-ra emelték fel, a 2022-es előrejelzést 4,1%-ról 4,7%-ra módosították, míg a 2023-as várakozást 2,1%-on tartották. Ezzel együtt az inflációs előrejelzést is feljebb vették. 2021-re 1,5% helyett 1,9%-os inflációt várnak, 2022-re 1,2%-ról 1,5%-ra emelték meg az előrejelzést, míg a 2023-as 1,4%-os előrejelzést ebben az esetben sem változtatták. A frissített inflációs előrejelzés mellett is a jegybanki cél alatt maradhat az infláció.

300 millió euróba kerülő áremelés

Egy bírósági döntés lehetővé teszi a Deutsche Bank néhány ügyfelének, hogy megtámadja a bank által alkalmazott díjemelést. Az ügy kapcsán 100 millió eurós céltartalékképzést tervez a bank a második negyedévben, továbbá a második és harmadik negyedévben is 100-100 millió eurós bevételkiesést jelenthet az ügy neki.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben