Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megemeltük Magyar Telekom célárunkat

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. június 8.   10:42

Erste kommentár Ma megjelent elemzésünkben a korábbi 425 forintról 520 forintra emeltük meg a Magyar Telekom 12 hónapos célárát. A lépésnek számos oka van. A frekvencia tenderek az általunk...

Erste kommentár

Ma megjelent elemzésünkben a korábbi 425 forintról 520 forintra emeltük meg a Magyar Telekom 12 hónapos célárát. A lépésnek számos oka van. A frekvencia tenderek az általunk vártnál jobb eredménnyel zárultak, emiatt az amortizáció kisebb lesz, mint amit korábban becsültünk, s így az eredményvárakozásunkat is megemeltük. Ezt még az is segíti, hogy a pénzügyi költségek alacsonyabbak lehetnek, mint amire korábban számítottunk. Így a nettó profit az elkövetkező néhány évben a korábban várt 35 milliárd forintról 38 milliárdra történő növekedése helyett inkább 45 milliárdról 50 milliárd forint környékére emelkedhet. Ráadásul az osztalékfizetési potenciál is növekszik, így elemzőnk néhány forinttal (óvatosan) megemelete az osztalékvárakozást is, ami a 2021-es év után még 25 forint maradhat (20 forintos osztalék és 5 forintnyi részvényvisszavásárlás képében), de 2023-ra már 28 forintra változhat. Ez a javuló szabad pénzáram tükrében nagyon konzervatív előrejelzésnek tűnik. Különben csak azért ilyen alacsony, mert a cég kommunikációja szerint az osztalék az eredmény javulásának aranyában növekedhet. Ha a versenytársakkal hasonlítjuk össze az MTel-t, akkor azt látjuk, hogy mind P/E, mind EV/EBITDA összehasonlításban az egyik legolcsóbb telekommunikációs cég a régióban.


Tegnap mindenféle hír nélkül nagyot esett a Richter. Ha a grafikonra nézünk, akkor látható, hogy ez már nem az első eset. Hasonló mozgást láthattunk június elsején, május 25-én, vagy éppen május 13-án is. Mindenesetre furcsák ezek a hirtelen beleadások, amiket nem tartunk indokoltnak, s kicsit értetlenül is állunk előtte. Ugyanakkor ez azt is sugallja, hogy mintha egy nagyobb eladó lenne a részvényben, amire láttunk már példát az elmúlt évek során. Általában a pozíció leépítését követően pedig komolyabb emelkedést szoktunk látni. Lehet, hogy most éppen a növekedési versus érték alapú részvények rotációjának esett áldozatául a részvény. Mivel a növekedési sztorit is csak kevésbé árazták be, ezért azt gondoljuk, hogy a kiárazás is kismértékű marad. A 200 napos mozgóátlag, ami mintegy 300 pontra van és emelkedik, egy természetes támasz lehet ebben a folyamatban.


A DAX ma kismértékű csökkenéssel kezdte a napot, ami így is maradhat a rövid indikátorok alapján. A BUX a tegnapi nap végi megbicsaklást követően stabilizálódni próbál, habár a rövid, napon belüli MACD-k alapján itt is inkább csökkenés nézhet ki a nap végére.

Kereskedelmi és befektetési tárgyalásokat kezd az USA és Tajvan

Vegyes kereskedéssel indult a hét Amerikában. A Dow Jones Industrial Average 0,4%-ot csökkent, az S&P 500 index gyakorlatilag változatlan értéken zárt, a Nasdaq Composite index pedig 0,5%-ot emelkedett a hétfői nap során.


Szorosabb kereskedelmi kapcsolatokat és a gazdasági tárgyalások újraindítását szorgalmazza az Egyesült Államok Tajvannal, amire 2016 óta nem volt példa. A tárgyalások minden bizonnyal tovább mérgesítik Kínát, aki folyamatosan arra szólítja fel az USA-t, hogy szüntesse be a formális kapcsolatokat a szigettel. Tajvan jövője korunk egyik legnagyobb ismert geopolitikai kockázatát rejti.

A Bank of Japan nem vásárolt ETF termékeket májusban

Pesszimista hangulatban folytatódik a hét Ázsiában. A Nikkei 225 0,2%, Hang Seng 0,4%, a CSI 300 index pedig 1,2%-os csökkenést mutat a nap végéhez közeledve.


Kuroda 2013-as kinevezése óta május volt az első olyan hónap, amikor a japán jegybank nem vásárolt ETF termékeket. A márciusi ülést követően a jegybank eltörölte éves ETF vásárlási célját, így vélhetően már csak akkor fog megjelenni a piacon, amikor jelentősen megemelkedik a volatilitás.

Határidős piacok

Vegyes képet mutattak ma reggel a határidős indexek.

A MOL megvásárolja az OMV szlovén benzinkútjait

A MOL megveszi az OMV 120 benzinkútból álló üzemanyag kiskereskedelmi hálózatát Szlovéniában. A MOL 301 millió euróra értékeli a céget, amiben már korábban az INA-n keresztül volt egy 7,75%-os részesedése és elővásárlási joga. Véleményünk: Az OMV Szlovénia kúthálózata prémium lokációval és magas nem üzemanyag eladással is rendelkezik. A vételár viszont nem alacsony, ha a hiteleket is hozzávesszük, akkor a MOL az OMV Szlovéniát 346 millió euróra értékeli, ami 2,88 millió eurót jelent benzinkutanként. Ez jóval magasabb, mint az OMV Dél-Németországban eladott hálózatának értékelése, ami 1,7 millió euró/kút volt. A szlovén piac ígéretes, jelentős a tranzitforgalom, és az ország tavaly törölte el a korábbi szabályozást, ami maximalizálta a kiskereskedelmi árréseket. Emellett ezek a töltőállomások megfelelően elláthatók a MOL rijekai finomítójából. A MOL-nak már eddig is volt 53 kútja az országban (48 MOL, 5 INA márka alatt), így a hálózat most 173-ra nő, amivel a második legnagyobb üzemanyag kiskereskedő lesz a szlovén Petrol után.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben