Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Záporoznak a gyorsjelentések - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2014. július 30.   10:01

Várakozásoktól elmaradó számokat tett közzé ma reggel a Bayer. A második negyedéves árbevétel 10,46 milliárd euró lett (0,9%-os növekedés), míg a várakozás 10,6 milliárd euró volt. A speciális tételek nélküli EBITDA 2,22 milliárdos értéke (1%-os emelkedés) is alulmúlta a 2,3 milliárd eurós piaci reményeket és az adózott eredmény 953 millió eurós értéke is...


Várakozásoktól elmaradó számokat tett közzé ma reggel a Bayer. A második negyedéves árbevétel 10,46 milliárd euró lett (0,9%-os növekedés), míg a várakozás 10,6 milliárd euró volt. A speciális tételek nélküli EBITDA 2,22 milliárdos értéke (1%-os emelkedés) is alulmúlta a 2,3 milliárd eurós piaci reményeket és az adózott eredmény 953 millió eurós értéke is elmaradt az 1,04 milliárd eurótól, bár még így is 13,3%-kal múlja felül az egy évvel korábbi értéket. Az árfolyam és portfolió tisztított árbevétel növekedési várakozást a korábbi 5%-ról 6%-ra növelték, ennek ellenére a korábbi 41-42 milliárd euró körüli árbevétel várakozást a sáv alsó szélére vágta vissza a negatív devizahatás miatt. A véralvadásgátló Xarelto értékesítése deviza semlegesen 79%-kal emelkedett az Eylea pedig 175%-kal bővült. Az összes szegmens (egészségügy, anyagtudomány, mezőgazdasági kutatások) eredménye elmaradt a piaci konszenzustól
Nagyot esett, de még így is kissé felülmúlta a várakozásokat a Banco Bilbao eredménye. Az adózott eredmény 704 millió euró lett, szemben a 697,2 millió eurós várakozással, míg a tavalyi évben még 1,15 milliárd euró volt a bank eredménye. A 39%-os visszaesés fő oka, hogy tavaly az eszközértékesítések hatása egyszeri eredményjavító tételként jelentkezett. A nettó kamatjövedelem 3,65 milliárd euró volt, míg tavaly ennek nagysága 3,68 milliárd euró lett, míg az elemzők csak 3,48 milliárdra számítottak. A rossz hitelek állománya az első negyedév végén még 6,6% volt, ami 6,4%-ra mérséklődött, elsősorban amiatt, hogy az elmúlt negyedévek legalacsonyabb értékű portfoliója csúszott át a nem teljesítő kategóriába. A bank tőkemegfelelése 11,6%.
A spanyol Telefonica tárgyalásokat folytat a mexikói Iusacell céggel egy esetleges akvízicióról. Meg nem nevezett források szerint már közel az egyesség, de a vételárról egyelőre nem tudunk részleteket. Az Iusacell értéke hitelekkel együtt 2,5-3,0 milliárd eurót tehet ki piaci becslések szerint, amiért cserébe a Telefonica egy közel 7 milliós ügyfélbázissal gazdagodhat.
A német Berenberg elemzőház tartásra javította eladásról a Deutsche Bank részvényeire vonatkozó ajánlását 26 eurós célár megfogalmazása mellett. Az elemző szerint a következő 3 évben 13%-kal emelkedhet az egy részvényre jutó eredmény (EPS), ha a fő tevékenységekhez köthető költségek, és a bevételek is a jelenlegi szinten maradnak, míg a céltartalékképzés 40 bázispontra normalizálodik. A bank nyakába szakadó bírságok 4 milliárd eurós céltartalékképzést követelhetnek meg. Ennek hatására a jelenlegi 11,5%-os Tier I. ráta 10,5%-ra eshet 2014 végére.
A Daimler menedzsmentje munkaügyi képviselőkkel egyeztetett arról, hogy eladná néhány hazai Mercedes-Benz szalonját. Az előbb említett divízió operatív profitja a bevételek 10%-ra rúg, ami lényegesen kisebb, mint a nagy versenytárs BMW vagy Volkswagen eredményei. A cég ezzel egyidejűleg bejelentette, hogy 500 millió eurónyi összeget kíván elkölteni az értékesítési pontok fejlesztésére.
Az Infineon egy részvényre jutó nettó eredménye valamelyest a várakozások felett alakult a harmadik negyedévben, 13 centet jelentett a társaság, míg az elemzők 12 centre számítottak. Az árbevétel enyhén alulmúlta az elemzői konszenzust 1,11 milliárd euró lett 1,12 milliárd euró helyett, ami 6%-os bővülést jelent éves alapon. A társaság üzemi eredménye sem okozott csalódást, 170 millió euró lett a várakozásokkal összhangban. Az üzemi eredményhányad 15,3%-ra emelkedett az előző negyedévi 13,9%-ról. A folyó negyedévi várakozásait is megfogalmazta a menedzsment az árbevétel 3-7%-kal bővülhet, az üzemi eredményhányad pedig 15-17% között lehet. A kedvező eredmény ellenére több mint 4%-os mínuszban kezdte a kereskedést a papír, de azóta valamelyest enyhült a mínusz.
A Total második negyedéves eredménye, amely 3,15 Mrd euró lett, enyhén elmaradt a várakozásoktól (3,25 Mrd euró) és jelentősebb csökkenést mutat a tavalyi 3,58 Mrd euró eredményhez képest. A kitermelés jelentős, 10 százalékos visszaesést mutat és most már csak 2,054 millió hordó naponta. Ez részben a korábban bejelentett eszközeladásoknak részben a geopolitikai eseményeknek köszönhető (Nigéria /javuló szituáció/, Líbia /romló szituáció/). Ugyanakkor az olaj árfolyam emelkedése segített, s így a kitermelés üzletág tisztított üzemi eredménye szinten maradt, 3,05 Mrd eurón. A finomító marzsok csökkentek 10,9 dollárra a tavalyi 24,1 dollárról tonnánként, amelynek köszönhetően 23 százalékkal csökkent a finomítói szegmens eredménye 401 millió euróra. A cég a várakozásoknak megfelelően 61 euró cent osztalékot fizet a negyedév után, amely az elemzői várakozásoknak megfelelő. A várakozásoknál gyengébb eredmény hatására, az árfolyam jelentős csökkenéssel kezdte a kereskedést a mai napon. (-2,9 százalék) Az olajipar hosszú távú kilátásaival kapcsolatban negatív a véleményünk.
A Total azt is bejelentette, hogy befejezte a Novatekben a részvények vásárlását a maláj gép lelövését követően. Ugyanakkor továbbra is részt vesz a fejlesztésekben (pl. Yamal gázmező). A cég jelenleg 18 százalékos részesedéssel rendelkezik a Novatekben.
Hol késik a Fed kamatvágás?
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben