Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A BMW új globális értékesítési rekorddal startolt az újévben - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2013. február 11.   09:57

A BASF a földgáz kitermelésben növelné érdekeltségét az úgynevezett kőzetrepesztéses technológia hasznosításával. A projektek Európa mellett elsősorban Latin-Amerikát érintenék. A kőzetrepesztéses gázkitermelés a jelenleg leggyorsabban fejlődő kutatási forma a földgáz piacán.


A BASF a földgáz kitermelésben növelné érdekeltségét az úgynevezett kőzetrepesztéses technológia hasznosításával. A projektek Európa mellett elsősorban Latin-Amerikát érintenék. A kőzetrepesztéses gázkitermelés a jelenleg leggyorsabban fejlődő kutatási forma a földgáz piacán.
A Bayer a sikeres hármas fázisú klinikai vizsgálatokat követően az EU-ban és az USA-ban is benyújtotta jóváhagyásra az akut thromboemboliás pulmonális hypertónia és a pulmonáris artériás hypertónia kezelésére szolgáló szerét, amelynek köszönhetően nem feltétlenül kell megoperálni a fenti betegségben szenvedő embereket. A cég évi 500 millió euró árbevételt vár a szertől, az egy-két éves felfutás után. A hír pozitív, de a piac számított a hírre így jelentős árfolyamhatása nincsen. (A várható árbevétel növekmény 1,25 százaléka a jelenleginek, míg az eredményhatás mintegy 4-6 százalék lehet néhány év múlva.)
A BMW csoport 123 ezer gépjármű értékesítésével új globális értékesítési rekorddal startolt az újévben, ami 9,9%-kal haladja meg az egy évvel korábbi értékesítéseket. A BMW modellek esetében az emelkedés még nagyobb, 11,5%, ugyanakkor az átlagot a Mini értékesítései (+0,6%) lefelé húzzák.
A Metro csoporthoz tartozó Media és Saturn elektonikai üzletek még idén szeretnék elindítani online üzletágukat Németországban. Ezáltal a legnépszerűbb Amazon-nal és több kisebb on-line elektronikai bolttal szeretnék felvenni a versenyt. Az iparági trendek egyre inkább az on-line értékesítési csatornák előtérbe kerülését mutatják. Különösen karácsony előtt lehetett tapasztalni az on-line értékesítési csatornák előretörését. Az on-line értékesítések nagy előnye, hogy alacsonyabb költségekkel tudnak működni, mivel nem kell üzleteket fenntartani. A Media és a Saturn esetében valószínűbb, hogy a két üzleti modell egymás mellett párhuzamosan fog megvalósulni. A hír pozitív, de árfolyamhatásra egyelőre nem számítunk.
A PSA Peugeot Citroen konszern jelentős leírást jelentett be a múlt héten, melynek összege 4 milliárd euró körül van. A leírás után szükségessé válhat akár az állami beavatkozás is, azonban ennek lehetőségét egyelőre még mérlegelik. Az állami beavatkozásra a munkaerő megtartása érdekében is szükség lehet, így valószínűleg a francia kormány hajlani fog az autóipari vállalat megsegítésére.
A Thyssenkrupp veszteséges amerikai és mexikói leányvállalataira február 28-ig lehet ajánlatokat tenni. A hírek szerint a U.S Steel mellett az ArcelorMittal és a Nippon is ajánlatot fog tenni. A Thyssenkrupp már régóta próbálkozik az említett veszteséges leányvállalatok értékesítésével, azonban egyelőre nem érkezett számukra elfogadható ajánlat, így is valószínűleg könyv szerinti érték alatt fog sor kerülni az értékesítésre.
Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben