Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Egyszeri tételek húzzák le a Commerzbank eredményét - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2013. február 5.   10:15

Holnap reggel publikálja negyedéves gyorsjelentését az ArcelorMittal.


Holnap reggel publikálja negyedéves gyorsjelentését az ArcelorMittal.
A BNP Paribas véleménye szerint a vegyiparban a vártnál lassabb lehet az élénkülés, ezért számos vegyipari vállalat, így többek között a BASF eredménye is elmaradhat a várakozásoktól.
A UBS elemzése szerint az idei évben a Nyugat-Európában gyártott autók 44%-a Németországban fog készülni, míg 2000-ben a termelés 30%-a Franciaországhoz kötődött. A válság nagymértékben átszabta az európai autópiacot, melynek nagy nyertese a BMW és a Mercedes lett, ezek a cégek tudták növelni piaci részesedésüket annak ellenére is, hogy Németországban januárban 8,6%-kal 192.090 autóra csökkentek az eladások. A legnagyobb visszaesést a Ford szenvedte el 23%-os visszaeséssel, miközben a Mercedes 3,1%-kal tudta növelni értékesítéseit.
A Commerzbank tegnap délelőtt közzétette előzetes, egyelőre még nem hivatalos negyedik negyedéves számait. Ezek szerint a veszteség nagysága 720 millió euró lesz, több, mint amennyit az elemzők vártak. A veszteséget két tétel dobja meg, egy 560 millió euró értékű rendkívüli értékvesztés a korábban képzett halasztott adóra és egy 185 millió eurós ráfordítás a Bank Forum eladása kapcsán. Az előzetes adatok alapján 1.200 millió euró körül alakulhat a működési eredmény, szemben az egy évvel korábbi 507 millió euróval. A bevételek nagysága változatlanul 9,9 milliárd euró, az adminisztratív kiadásokat pedig 8 milliárd euróról 7 milliárd euróra csökkentette a bank. A rossz hitelek miatti céltartalék képzés 1,4 milliárdról 1,7 milliárdra növekedett. A vállalat megerősítette azokat a korábbi információkat, amelyek létszámleépítésről szóltak, ugyanis bejelentette, hogy 4000-6000 ember elbocsátását tervezik és ehhez kapcsolódóan 500 millió eurós átalakítási költséggel számolnak. Tegnap a Commerzbank részvényeinek árfolyama 5,9%-ot esett részben a közzétett vártnál rosszabb előzetes eredmény, részben a negatív nemzetközi hangulatnak köszönhetően, melynek legnagyobb vesztesei a bankok voltak.
Az Exane befektetési bank 25%-kal 1,5 euróra növelte a Commerzbank célárát.
Sergio Marchionne, a Fiat vezérigazgatója szerint a Chrysler felvásárlása a jövő évben zárulhat le.
A Credit Suisse a korábbi semlegesről alulteljesítőre módosította a Linde részvényeinek ajánlását 130 eurós célárat megfogalmazva.
A Siemens a jövőben a megújuló energia részesedését szeretné növelni portfolióján belül. Ez elsősorban a szélenergia-termelés növelését eredményezheti. A hírnek nincs árfolyamhatása.
Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben