Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Vegyél a visszahúzásban?

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. január 29.   10:17

Erste kommentár A JPMorgan stratégája szerint a visszaeséseseket vételi lehetőségként kell kezelni, mivel szerinte a lakosság gyors végigoltásának, a gazdasági élénkítő csomagoknak, és a...

Erste kommentár

A JPMorgan stratégája szerint a visszaeséseseket vételi lehetőségként kell kezelni, mivel szerinte a lakosság gyors végigoltásának, a gazdasági élénkítő csomagoknak, és a monetáris politikának köszönhetően a részvények jó kilátásokkal rendelkeznek. A Goldman stratégája szerint is nagyon pici a valószínűsége egy medvepiac kialakulásának, mivel a gazdaság és a vállalatok nyeresége is most áll helyre. Mindezt annak ellenére is, hogy a taktikai kockázatok növekednek a piacon. (Az emelkedő volatilitás explicit kockázat növekedéssel jár, ami de facto csökkenti a likviditást. Ez pedig általában a részvényárfolyamok csökkenését okozza.) Ugyanakkor vannak óvatosabb stratégák is. A BofA elemzője szerint a pozicionáltság csúcson van, amit a döntéshozók extrém pénznövelő politikája okoz, s ez korrekcióhoz vezethet az első negyedévben. Mi is osztjuk ezt a véleményt. A magas értékeltség miatt a további emelkedés lehetősége igencsak limitáltnak tűnik, ugyanakkor az is igaz, hogy a jelenlegi környezetben a medvepiac kialakulásának is viszonylag kicsi a valószínűsége, ha a döntéshozók időben, nem késve és nem túl korán hozzák meg a döntéseiket a fék és a gázpedál alkalmazásával kapcsolatban. Ennek köszönhetően szerintünk is inkább korrekciós fázisokat és bizonyos esetekben oldalazást láthatunk majd az elkövetkező hónapokban. Miközben a mélyben az alulértékelt részvények emelkedhetnek, addig a nagyon túlfűtöttek akár komolyabb korrekciót is elszenvedhetnek.


Ma reggel a DAX komolyabb csökkenéssel nyitott, míg a BUX inkább stagnál.

Két hónapos mélypontra csökkent az új esetek száma Amerikában

Pozitív hozammal zárult a tegnapi nap. Az S&P 500 1% pluszban zárta a csütörtöki kereskedést.


A napi új megbetegedések számának hétnapos mozgóátlaga november 17-e óta nem volt ilyen alacsony. A korábbi november és december végi csökkenések a hálaadási és karácsonyi ünnepi szezonnak voltak betudhatók. Ennek megfelelően a jelenlegi csökkenés sokkal fenntarthatóbbnak tűnik. A csökkenő esetszámoknak és a napi több mint egymillió oltásnak köszönhetően a kórházi ápoltak száma egy hónapos mélypontra esett.


Konszenzus feletti számokat jelentett a Mondelez. 2020 utolsó negyedévében a társaság deviza- és felvásárlási hatásoktól mentes organikus árbevétele 3,2%-ot emelkedett, az elemzők 3,1%-ra számítottak. A részvényenkénti 67 centes eredmény szintén jobb lett, mint a konszenzus várakozása. Az európai és észak-amerikai korlátozásoknak köszönhetően továbbra is sok sütit és csokit fogyasztanak otthon a vásárlók.


A Visa is felülmúlta a várakozásokat. Az első pénzügyi negyedéves 1,42 dolláros eredmény és az 5,7 milliárd dolláros bevétel is meghaladta az elemzők által várt 1,28 dollárt és 5,5 milliárd dollárt. Előrejelzést nem adott a társaság, a vezetőség viszont bejelentett egy 8 milliárd dolláros részvény visszavásárlási programot.

Tovább szűkül a bankközi likviditás Kínában

Az egynapos repo ráta 2015 márciusa óta nem látott szintre emelkedett, a hétnapos és egy hónapos ráták pedig szintén többéves csúcsot értek el. A közelgő újévi ünnep előtt a PBOC jellemzően rendkívüli likviditást biztosít a bankrendszernek, idén azonban ennek az ellenkezője történik. Ma ugyan nettó 98 milliárd renminbivel bővítette a bankok likviditását, de az előző három nap 328 milliárdot vont ki. Az intézkedés feltehetően jelzés értékű, és célja a meglehetősen gyors részvénypiaci rally lehűtése.


A stratégia működni látszik. A Hang Seng és CSI indexek további 0,3% és 0,5%-ot csökkennek. A mai nappal együtt a két index 5,6% és 4,9%-os korrekciót szenvedett a januári csúcsokról. A Nikkei 225 1,9%-os mínuszban zárta a hét utolsó kereskedési napját.

Határidős piacok

Az amerikai és az európai határidős piacok is a negatív tartományban voltak ma reggel.

A vártnál jóval olcsóbban szerzett frekvenciahasználati jogosultságot a Magyar Telekom

A Magyar Telekom végül 44,3 milliárd forintért újította meg a 900 valamint az 1800 MHz-es frekvenciasávok használati jogosultságát 20 évre. A frekvencia díjat várhatóan 2022 első negyedévében kell kifizetni, ami az idei első negyedévre 39,5 milliárd forintos jelenértéken kerülhet be a cég könyveibe. Az Mtel nagyon jó áron jutott a frekvenciákhoz, mi nagyságrendileg 20 milliárddal magasabb árra számítottunk. Ennek nyilvánvalóan az az oka, hogy a Digi nem vehetett részt az aukción. A hír kedvező a Magyar Telekomra nézve.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben