Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Egy hajszálon múlhat Georgia

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2020. november 5.   15:54

Kitörő formában folytatják egyelőre a mai napot is a vezető amerikai részvényindexek, piacnyitás után 2% körüli pluszokat láthatunk. Georgia-ban a nagyjából 5 millió szavazatból már csak 50 ezer megszámlálása van hátra, úgy, hogy Joe Biden-ek...

Kitörő formában folytatják egyelőre a mai napot is a vezető amerikai részvényindexek, piacnyitás után 2% körüli pluszokat láthatunk.

Georgia-ban a nagyjából 5 millió szavazatból már csak 50 ezer megszámlálása van hátra, úgy, hogy Joe Biden-ek még 18 ezer szavazatot kéne ledolgoznia. Biden a kései levélszavazatok nagyjából 70%-át kapta átlagosan, így nagyon szoros lehet a végjáték. Ha itt alulmarad, akkor is még neki áll a zászló összességében, de egy georgiai győzelemmel már ő lenne az elnök.

A Szenátus továbbra is a republikánusok kezére áll, de benne van a pakliban, hogy még több államban is második kört kell tartani, mert egyik jelölt sem éri el az 50%-os küszöböt. Ezzel pedig itt még korai lenne győztest kikiáltani.

2,83 dolláros tisztított EPS-t ért el a General Motors a harmadik negyedévben, érdemben felülmúlva az 1,45 dolláros elemzői konszenzust. Mindezt a vártnak megfelelő 35,5 milliárd dolláros árbevételen érte el a cég. A vártnál jobb eredmény főként a nagy profitmarzsú pickup truckok iránti erős keresletnek volt köszönhető. A jó hírre 3%-kal emelkedik az árfolyam piacnyitás után.

A vártnak megfelelő 155 milliárd jüanos árbevételt ért el az Alibaba a harmadik negyedévben (+30% év/év), amin 47,5 milliárd jüanos EBITDA-t realizált a várt 46,2 milliárd jüannal szemben. A havi aktív mobilos online felhasználók száma 881 milliós érétket mutatott a negyedév végén a várt 899 millióval szemben. A felhőalapú szolgáltatásokból származó árbevétel 14,9 milliárd jüan lett a várt 14,3 milliárd jüannal szemben, 60%-kal növekedve év/év alapon. A vártnak csupán megfelelő eredmény hatására 3%-ka lesik Az árfolyam piacnyitás után.

A várttól kissé elmaradó, év/év alapon 7%-kal eső, 4 milliárd dolláros árbevételt ért el a Teva a harmadik negyedévben, amin a vártnak megfelelő 0,58 dolláros EPS-t ért el. Egész éves árbevételi várakozását 16,5-16,8 milliárd dollárra vette le a cég a korábbi 16,6-17 milliárd dollárról, miután a koronavírus miatti kevesebb doktorlátogatás továbbra is rányomja a bélyegét az értékesítésekre. A hírekre 7%-kal esik az árfolyam piacnyitás után.

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben