Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A piac nem vár!

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. november 5.   10:01

Erste kommentár A piac nem várja meg a végeredményt, hanem borítékolja a borítékolt szavazatok által generált eredményt, ami várhatóan Bidennek kedvez, és még az is előfordulhat, hogy a négy...

Erste kommentár

A piac nem várja meg a végeredményt, hanem borítékolja a borítékolt szavazatok által generált eredményt, ami várhatóan Bidennek kedvez, és még az is előfordulhat, hogy a négy bizonytalan kimenetelű államban is elhozza az elektori szavazatokat. Az is igaz, hogy nagyon sok esetben csak kis különbséggel nyer, vagy nyerhet, amit Trump biztosan meg fog támadni, ahogy Wisconsinban már kezdeményezték is az újraszámolást. A viták elrendezésére december 8-ig van lehetőség, s onnan indul az elektori folyamat, amelynek eredményeként január 20-án beiktatják az új elnököt. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy a döntéshozó testületekben nem lesz változás. A szenátusban marad a republikánus, míg a képviselőházban a demokrata fölény. Igaz, ezek az előnyök mind a két esetben csökkennek egy picit. Ez pedig azt eredményezi, hogy valószínűleg nem lesz 2.200 milliárd dolláros kormányzati élénkítő csomag, csak jóval kisebb.


Mindeközben hatalmas jókedv van a piacokon, emelkedik a DAX és 12.460 pont környékén elért egy ellenállást, ráadásul a 20 napos mozgóátlag is 12.440 pont környékén van. Az elmúlt napok emelkedéseit követően nehéz lenne elhinni, hogy ezt a szintet áttöri a kurzus, ezért nagy az esélye egy napközben induló korrekciónak.


Budapesten megjött az első blue-chip eredmény. A Magyar Telekom minden soron jobb eredményt tett közzé. Az árbevétel több mint 1 milliárd forinttal meghaladta a várakozásokat, ami minden soron látszott, hiszen az operatív eredmény is közel ennyivel lett magasabb a vártnál, ami még így is kis mértékkel, mintegy 2 százalékkal maradt el a tavalyi értéktől. Ugyanakkor a nettó profit nagyot, majdnem 60 százalékkal emelkedett 18,6 milliárd forintra, ami a kisebb pénzügyi költségeknek (pl. kisebb FX veszteségek vagy alacsonyabb átértékelések) köszönhető. Ugyan a pénzügyi sor volatilitása miatt óvatosan bánnánk a nettó eredménnyel, de az üzemi teljesítményre nézve enyhe öröm tölt el bennünket, ami a részvény árfolyamában is tükröződik ma reggel.


Biden hajszálnyira van a győzelemtől

Nagyot rallyztak tegnap az amerikai tőzsdék a választási eredményekre, ugyanis az körvonalazódik, hogy egyik pártnak sem lesz egyértelmű többsége a törvényhozásban. Ez főként a nagy technológiai cégeknek lehet kedvező kimenetel, így talán nehezebben szabályozzák be őket. A Nasdaq közel 4%-kal, az S&P500 2,2%-kal, a Dow 1,3%-kal került feljebb.


Már 264 elektori szavazatnál jár Joe Biden demokrata elnökjelölt, ezzel a fennmaradó négy államból (Nevada, Észak-Karolina, Georgia, Pennsylvania) csupán egyet is elég megnyernie ahhoz, hogy ő mondhassa magát az Egyesült Államok új elnökének. Mind a négy államban szorosabb az állás, Biden egyelőre csak Nevadában vezet. Az eddigi tendenciák alapján azonban a legutoljára számolt szavazatok tipikusan levélszavazatok voltak, amelyeknek a többsége Bidennek kedvezett. Ha fennmarad ez a tendencia, akkor jó eséllyel lehet új elnöke az Egyesült Államoknak.


A Szenátusban ezzel szemben egyelőre halványak a demokraták esélyei, miután kritikus államokban alulmaradtak. Mostanra úgy tűnik, hogy mindkét georgiai szenátori posztot el kéne hódítaniuk ahhoz, hogy a Szenátusban többségben legyenek. Az egyik esetében január 5-én lesz második körös választás, mivel senki sem érte el a szükséges 50%-ot. A másik georgiai szenátori szék egyelőre republikánus oldalra billen, 97%-os feldolgozottságnál 50,1%-kal vezet David Perdue. Ha itt nem lesz szükség második körre, akkor a Szenátust valószínűleg a republikánusok nyerték.


Félvezető hiánnyal küzd az Apple új okostelefonjai gyártásához az ügyhöz közel álló források szerint. Arról nem érkezett információ, hogy ez milyen mértékben sújtja a céget.

Tovább javult a japán szolgáltatóipar teljesítménye

Tovább folytatódik a rendkívüli emelkedés az ázsiai tőzsdéken. A Nikkei 225, Hang Seng, és CSI 300 indexek 1,7%, 2,6%, és 1,4%-os emelkedést mutatnak a nap végéhez közeledve.


A ma reggel publikált japán szolgáltatóipari beszerzési menedzser index a szeptemberi 46,6-os szintről 47,7-re emelkedett. Ez továbbra is csökkenő aktivitást jelent, a csökkenés mértéke azonban egyre kisebb. Az új megrendelések száma január óta a legkisebb mértékben csökkent, a vállalati optimizmus pedig 2018 januárja óta a legmagasabb szintre emelkedett.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott az amerikai és az európai határidős piacokon is ma reggel.

Holnap jelent a MOL, az OTP és a Richter

Mindhárom cég holnap hajnalban teszi közzé III. negyedéves eredményét.

A MOL 235.000 darab saját részvényt vásárolt

A MOL 235.000 darab „A” sorozatú saját részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén 1.620,8 forintos átlagáron november 4-én. A tranzakciót követően a MOL 54.917.295 darab „A” sorozatú és 578 darab „C” sorozatú papírt birtokol. A MOL a program kezdete óta 2.289.778 darab saját részvényt vett, ami a teljes alaptőke 0,28%-a.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben