Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az ArcelorMittal 4 milliárd dollár friss tőkét vont be - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2013. január 14.   09:51

Az ArcelorMittal sikeresen bocsátott ki 2,25 milliárd dollár értékben átváltható, 6 éves futamidejű kötvényeket, amelyek kamata 5,875 és 6, 375 százalék között szóródik. Ugyanakkor 1,75 milliárd dollár értékben bocsátott ki részvényeket 16,75 dolláros áron, amely 4,4 százalékos diszkontot jelent az ajánlat előtti részvényárhoz képest. Így összesen 4...


Az ArcelorMittal sikeresen bocsátott ki 2,25 milliárd dollár értékben átváltható, 6 éves futamidejű kötvényeket, amelyek kamata 5,875 és 6, 375 százalék között szóródik. Ugyanakkor 1,75 milliárd dollár értékben bocsátott ki részvényeket 16,75 dolláros áron, amely 4,4 százalékos diszkontot jelent az ajánlat előtti részvényárhoz képest. Így összesen 4 milliárd dollár friss tőkét vont be, pedig csak 3,5 milliárd dollárnyit tervezett. A lépés annak köszönhető, hogy a cég 17 milliárd dollárra akarja csökkenteni hitelállományát. A fenti értéket már úgy kell érteni, hogy megveszi a Thyssenkrupp alabamai gyárát, melyet a cég nem is olyan régen épített mintegy 5 milliárd dollárért. Most 3,9 milliárd dollár bevételre számít az eladásából. Ez alapján úgy tűnik, hogy érdemes volt az ArcelorMittal-ban a részvényeseknek tőkét emelni, hiszen egy „state-of-the-art” gyárat vehetnek meg mintegy 25 százalékkal olcsóbban, mint a bekerülési költsége. Így nem meglepő, hogy az eredetileg tervezett 3,5 milliárd tőkebevonáshoz képest, olyan nagy volt az érdeklődés, hogy az ArcelorMittal végül 4 milliárd friss tőkét vont be.
A Kepler Capital tartásra javította az ArcelorMittal részvények besorolását.
A Banco Santander német leányvállalatának eredménye 40-45%-ot emelkedett a 2011-es évhez képest a leányvállalat vezetőjének nyilatkozata alapján. Az eredmény mértéke 335 millió euró körül alakulhat. Az eredmény javulása mögött a költségek csökkenése áll, miközben a vállalat bevételei az autó és fogyasztási cikkek finanszírozásának következményeként növekedtek.
A Commerzbank az átlagnál lényegesen nagyobb forgalom mellett jelentősen (5% fölötti mértékben) esett a pénteki kereskedés folyamán. Az esés legvalószínűbb magyarázata, hogy egy olyan pletyka kezdett terjedni a piacon, hogy esetleg nagyobb összegű jogi jellegű kiadásokkal kell a vállalatnak szembesülnie. A híresztelések egyelőre nem kerültek megerősítésre.
Dieter Zetsche, a Daimler vezetője ismertette a társaság stratégiai elképzeléseit. Ezek szerint a vállalat továbbra is az ázsiai és az amerikai piacok bővülésében hisz, miközben az európai piacokon csak lassú javulásra számítanak. A termelés Ázsiába irányuló további kiszervezésén is gondolkodnak, azonban erről eddig nem született döntés. Véleménye szerint az idei évben még vegyes lesz az autópiac helyzete, azonban a 2014-es évre már pozitívan néznek.
A Daimler részvényeinek besorolását a korábbi vételi javaslat helyett már csak tartással látta el a BofAML. A társaság hasonlóan járt el a BMW esetében is.
Az E.ON 5 hét kényszerszünet után sikeresen újraindította a svéd OSKARSHAMN 2-es reaktor blokkját. Az 1-es reaktort azonban továbbra sem sikerült újraindítani.
A Nokia részvények ajánlását az eddigi egyenlő súlyozásról alulsúlyozásra módosította a Barclays. Ugyanakkor a célárat a korábbi 2,15 euróról 2,54 euróra emelték, vagyis a besorolás csökkentése inkább a korábbi emelkedés eredménye.
A tavalyinál jóval kedvezőbb pénzügyi teljesítmény húzhatja a Richter eredményét
ELEMZÉS

A tavalyinál jóval kedvezőbb pénzügyi teljesítmény húzhatja a Richter eredményét

A Richter a tervek szerint 2024. május 14-én hajnalban teszi közzé...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben