Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Hatástalan gyógyszerek

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. október 16.   09:44

Erste kommentár A WHO befejezte a tavasz óta tartó, 11.300 fő bevonásával végzett kísérletét, és úgy találta, hogy a remdesivir, a hidroxiklorokin, a lopinavir, az interferon és az interferon plusz lopinavir...

Erste kommentár

A WHO befejezte a tavasz óta tartó, 11.300 fő bevonásával végzett kísérletét, és úgy találta, hogy a remdesivir, a hidroxiklorokin, a lopinavir, az interferon és az interferon plusz lopinavir közül egyik sem csökkenti sem a kórházban töltött időt, sem a halálozási rátát. A placebót kapó csoport 4.100 főből állt. Persze a 405 kórházban és 30 országban zajló kísérlet nem tekinthető hagyományos értlemben vett kísérletnek. S ebbe köt bele a Gilead is, hogy ezek az eredmények nem a hagyományos kritériumok szigorúságával készültek. Például a kezelés során a remdesivirt és más gyógyszereket sok esetben keverték egyéb gyógyszerrel is. Mindenesetre az egyre nyilvánvalóbbnak tűnik, hogy a remdesivir igazándiból nem annyira jó gyógyszer. Ugyanakkor a Regeneron vagy az AstraZencea antitest koktéljai (biotechnológiás gyógyszerek) sokkal ígéretesebbnek tűnnek.


Közben Trump szerint az 1.800 milliárd dollárral közelíteni kellene a demokraták 2.200 milliárd dolláros javaslatához, mert egy „rossz” gazdaságélénkítés is jobb a semminél. Így most kicsit örülnek a piacok. A DAX árfolyamát az is emeli, hogy a Daimler a várakozásknál majdnem kétszer jobb előzetes eredményt közölt ma reggel, míg a Thyssenkrupp esetében ma ajánlat érkezhet az acél üzletágra. A BUX is enyhe emelkedést mutat a tegnapi esést követően.

Trump nem tudja elengedni

Ledolgozták a kezdeti mínuszok nagy részét tegnap a vezető amerikai részvényindexek. A Dow 0,1%-kal, az S&P500 0,2%-kal, a Nasdaq 0,5%-kal csökkent.


Donald Trump mindenáron szeretné az újabb fiskális stimulust a választások előtt, emiatt hajlandó lenne a republikánusok által korábban vázolt 1.800 milliárd dolláros stimulus csomag fölé menni. Steven Mnuchin pénzügyminiszter szerint Trump személyesen tervez lobbizni Mitch McConnell-nél, a Szenátus republikánus vezetőjénél, hogy engedjenek korábbi elképzeléseikből. A republikánus szenátorok egyelőre még nem álltak kötélnek.


Előzetes eredményvárakozásokat közölt a Hewlett Packard Enterprise az idei és a jövő évre. Idénre továbbra is 1,30 és 1,34 dollár közötti EPS-t vár a cég, ami a jövő évben 1,56-1,76 dollár között alakulhat a vállalat hatékony költségcsökkentési programjának köszönhetően. A konszenzus ezt megelőzően 1,46 dolláros EPS-t várt 2021-re a cégtől, így ez pozitív meglepetés.


Ismét egyre jobban terjed a koronavírus az USA-ban. Az utóbbi hetekben Illinois, Michigan, Ohio és Wisconsin államokban fordult kedvezőtlenre a trend.

Hosszútávú potenciált látnak a japán részvényekben

Vegyes kereskedéssel zárul a hét az ázsiai tőzsdéken. A Nikkei 225 index 0,3%-ot, a Hang Seng 1,2%-ot emelkedik, a CSI 300 pedig változatlan értéket mutat a kereskedés végéhez közeledve.


A Nikkei 225 indexnek is sikerült ledolgoznia a koronavírus okozta veszteségeket, az árfolyam gyakorlatilag változatlan 2019 záró értékéhez képest. Június eleje óta inkább oldalazás, mintsem emelkedés jellemzi a piacot, számos híres befektető, köztük Michael Burry vagy Warren Buffett, azonban rendkívül vonzónak találja a japán részvényeket. Shinzo Abe vállalatirányítási reformjának köszönhetően a részvényesi javadalmazás soha nem látott szintekre emelkedett, a profitabilitás több évtizede nem volt ilyen magas, a készpénzállomány pedig továbbra is jelentős.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek a negatív, az európaiak a pozitív tartományban voltak ma reggel.

A MOL 200.000 saját részvényt vett

A MOL 200.000 darab „A” sorozatú saját részvényt vett 1.650,8 forintos átlagár mellett október 15-én. A MOL jelenleg 53.487.517 darab „A” sorozatú saját részvénnyel rendelkezik. A MOL 995 ezer darab saját részvényt vett ebben a programban eddig, ami az alaptőke 0,12%-a.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben