Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jól állta a sarat a Pepsi

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2020. október 1.   16:02

0,5-1% közötti emelkedéssel kezdték a vezető amerikai részvényindexek a mai kereskedsét. A várt feletti eredményt ért el a Pepsi a harmadik negyedévben. Az árbevétel 18,1 milliárd dollár lett (+5,3% év/év) a várt 17,2 milliárd...

0,5-1% közötti emelkedéssel kezdték a vezető amerikai részvényindexek a mai kereskedsét.

A várt feletti eredményt ért el a Pepsi a harmadik negyedévben. Az árbevétel 18,1 milliárd dollár lett (+5,3% év/év) a várt 17,2 milliárd dollárral szemben, amin 1,66 dolláros tisztított EPS-t ért el a cég a várt 1,49 dollárral szemben. Különösen a snackeket forgalmazó üzletág teljesített jól, ami kompenzálta az üdítők értékesítésében látható gyengébb trendet. Ebből az látszik, hogy a koronavírus miatti korlátozások alatt is jól alakult a kereslet a cég termékei iránt, amit az éttermek újranyitása is segített.

2,7%-kal estek a személyi jövedelmek az USA-ban hó/hó alapon augusztusban a várt 2,5%-os visszaeséssel szemben. A személyi kiadások 1%-kal nőttek hó/hó alapon a várt 0,8%-kal és a megelőző havi lefelé korrigált 1,5%-kal szemben. Az ebből számolt inflációs adat 1,4%-os növekedést mutatott a várt 1,2%-kal és az előző havi 1,1%-kal szemben. A maginflációs adat 1,6%-os drágulást mutatott.

837 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért az USA-ban az elmúlt héten, ami alulmúlta a 850 ezres elemzői konszenzust és a megelőző heti 873 ezres értéket. A folyamatban lévő segélykérelmek 11,8 millió környékére estek a várt 12,2 millióval szemben.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben