Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Rio de Janeiro városa be akarja záratni a Thyssenkrupp üzemét - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2013. január 10.   10:27

Nagyot esett tegnap az ArcelorMittal, miután a cég bejelentette, hogy 3,5 milliárd dollár értékben tervez részvényeket és átváltható alárendelt kötvényeket értékesíteni, hogy csökkentse az adósságát. A tegnapi esés érthető, hiszen a kibocsátás 13%-os hígulást okoz a részvényesek számára.


Nagyot esett tegnap az ArcelorMittal, miután a cég bejelentette, hogy 3,5 milliárd dollár értékben tervez részvényeket és átváltható alárendelt kötvényeket értékesíteni, hogy csökkentse az adósságát. A tegnapi esés érthető, hiszen a kibocsátás 13%-os hígulást okoz a részvényesek számára.
Az AlceroMittal állítólag megvenné a Thyssenkrupp alabamai gyárát. A Thyssenkrupp egyébként a brazil egységében levő részesedését is eladná. Lehet, hogy ezért rágtak be rá a Rio de Janeiro-i hatóságok (lásd később).
Az ArcelorMittal papírjaira több felminősítés is érkezett:
- A Davy alulteljesítőről semlegesre minősítette fel a részvényt.
- Az Exane 35%-kal 15,5 euróra emelte a részvényre vonatkozó célárfolyamot.
Az Axa célárfolyamát 13,6 euróról 18,6 euróra emelte a Raymond James, az ajánlás erős vétel.
A Bayer megkapta az USA-ban az engedélyt, hogy forgalmazza az új alacsony hatóanyag tartalmú, levonorgestelt tartalmazó fogamzásgátló gyógyszerét. A hír pozitív, de például a Richter már régóta gyárt hasonló készítményeket, így nem oly nagy újdonság az engedély.
Jól alakultak a BMW decemberi értékesítési adatai, az előző évhez képest 14,8%-kal több autót (több mint több mint 181.000 darabot) értékesített az autógyártó. Az egész éves számok is szépen mutatnak, tavaly 10,6%-kal bővültek az eladások (1,85 millió darab autóra), ami történelmi rekordnak számít, de az idei évben szeretné tovább növelni az értékesítési számokat a BMW.
A Beijing Automotive csoport felfogadta a Morgan Stanley-t és a Goldman Sachs-ot, hogy szervezzen számára kibocsátást. A cég jelenleg a Daimler-rel és a Hyundai-jal közösen gyárt gépkocsikat. A befolyó pénzből saját márkát szeretne létrehozni. Ez negatív lehet a Daimler számára, de egyelőre nem számítunk árfolyamhatásra.
A Volkswagen és a Daimler együttműködésnek hamarosan vége lehet. A VW Crafter kisteherautót (ami lényegében megegyezik a Mercedes Sprinter kisteherautójával) eddig a Daimler gyártotta, de a jövőben saját fejlesztésű modellt szeretne a VW.
A Daimler bejelentette, hogy tavaly 4%-kal adott el több autót a korábbi évhez képest a kínai piacon, ami rekordnak számít. Összesen 206.150 darabot értékesített a társaság.
A Daimler csoporthoz tartozó Jeep autómárka rekord eladásról adott számot a tavalyi évre vonatkozóan. Az erős tengerentúli és a duplázódó ázsiai keresletnek köszönhetően 19%-kal 701.000 darabra bővültek az eladások, ami minden idők legmagasabb forgalmának számít.
Megszólalt a Deutsche Bank azután, hogy a WSJ kibányászta a cég dokumentumaiból, hogy 2008-ban a Libor kereskedésen 654 millió profitot csinált a német nagybank. A Deutsche elmondta, hogy a Libor kereskedelmet úgy használta, hogy csökkentse kockázatait, vagyis fedezeti ügyleteket kötött. (Vagyis nem manipulálta a Libort a profit érdekében.) Elég kínos az ügy, de nem számítunk jelentős árfolyamhatásra.
A Barclays alulsúlyozásról egyenlő súlyozásra minősítette fel az E.ON részvényeit. A célárfolyamot 7%- kal 14,9 euróra emelte meg.
A Goldman 7 euróról 9 euróra módosította az Infineon-ra vonatkozó célárfolyamát, az ajánlás továbbra is vétel.
A Nokia sokkal kisebb stábbal vesz részt idén a világ legnagyobb fogyasztói elektronikai show-ján (International Consumer Electronics Show, Las Vegas). Nem a Nokia az egyetlen cég, amely nem akar erre a dologra sok pénzt költeni. A Dell, a Microsoft és a Research in Motion (RIM) is így gondolkozott. Úgy tűnik, hogy a lemaradó cégek erős költségkontrolt gyakorolnak, ami üdvözlendő.
Kiderült, hogy a TPK csak 4,3 millió dollárra pereli a Nokia-t (tegnap írtuk, hogy szabadlom sértés miatt perelte be a céget), vagyis az ügy nem jelentős.
A Seeking Alpha szerint a Nokia marzsai javulni fognak 2013 során, amely annak is köszönhető, hogy a cég új telefonnal készül piacra lépni, ennek háza ugyanúgy alumíniumból lenne, mint az iPhone 5-nek. A Nokia 920-tól jó értékesítési adatokat vár a befektetési tanácsadó cég.
Rio de Janeiro városa be akarja záratni a Thyssenkrupp üzemét a működési engedélyek hiánya miatt. A Thyssenkrupp elmondta, hogy szerinte minden szükséges engedélye meg van a cégnek az üzemelésre. Az üzemben a Thyssenkruppnak 73 százalékos részesedése van és 10 milliárd dolláros beruházással hozták létre 2010-ben. A város most napi 281 millió dolláros pénzbírsággal fenyegetőzik, ha a cég nem állítja le a termelést. Az ügy komoly, hiszen csak a napi pénzbírság mintegy 30 euró centtel csökkentené a cég értékét, s így az árfolyamát is. Ez a jelenlegi árfolyam 1,6 százaléka.
A Total nyugat-franciaországi finomítójának környezetében elfogadható szintre csökkent a kén-dioxid szennyezés, tudatta a levegőminőségéért felelős helyi hivatal. Még korábban jelezték, hogy nagyon magas a kén-dioxid szennyezés, ezért a lakosság ne végezzen a szabadban intenzív testmozgást. A veszély mostanra elhárult.
A tavalyinál jóval kedvezőbb pénzügyi teljesítmény húzhatja a Richter eredményét
ELEMZÉS

A tavalyinál jóval kedvezőbb pénzügyi teljesítmény húzhatja a Richter eredményét

A Richter a tervek szerint 2024. május 14-én hajnalban teszi közzé...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben