Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A jó hír rossz hír?

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. augusztus 12.   09:09

Erste kommentár Az ébredező optimizmus a reálgazdaságban esést hozott a nap végére a piacokon, ugyanis a befektetők megijedtek az emelkedő hozamoktól. Az amerikai 10 éves hozamok az elmúlt napokban az augusztus eleji 50...

Erste kommentár

Az ébredező optimizmus a reálgazdaságban esést hozott a nap végére a piacokon, ugyanis a befektetők megijedtek az emelkedő hozamoktól. Az amerikai 10 éves hozamok az elmúlt napokban az augusztus eleji 50 bázispontról mostanra 66 bázispontra emelkedtek, aminek nagy része az elmúlt két napban következett be. Így a dollár is nagyot erősödött az elmúlt napokban, majd a befektetők felébredve hipnózisból reagáltak az emelkedő hozamokra, és beleadtak az aranyba, illetve tegnap nap végén a piacokba is. Ugyanis számos jó hírt láthattunk. Jó lett a kínai gépjármű értékesítés, ami repítette a német autógyártók árfolyamát, de a ZEW index jövőbe mutató komponense is nagyon nagyot ugrott fölfelé. Sőt, ma azt láthattuk az Egyesült Királyságból, hogy mind az ipari termelés meglódult, mind pedig a havi GDP nagyot ugrott júniusban májushoz képest. Mindezek ellenére, vagy éppen ennek köszönhetően a részvénypiacok óvatosabbak lettek, így a mai napon valamiféle korrekcióra lehet számítani Európában.

A Tesla is részvényaprózásba fog

A technológiai szektor vezetésével korrigáltak tegnap a vezető amerikai részvényindexek. A Nasdaq 1,7%-kal, az S&P500 0,8%-kal, a Dow 0,4%-kal esett.


Az Apple-t követően a Tesla is bejelentette tegnap, hogy 5:1 arányú részvényfelaprózást hajt végre. Ezzel kisbefektetők részére is elérhetőbbé válnak a komoly emelkedésen átesett részvények. A már felaprózott részvényekkel augusztus 31-én kezdődik a kereskedés. A hírekre az árfolyam 6%-kal emelkedett piaczárás után.


A várakozásoknak megfelelően Kamala Harris kaliforniai szenátort választotta alelnökjelöltnek maga mellé Joe Biden demokrata elnökjelölt az USA-ban. Harris első feketeként lett San Francisco, majd később Kalifornia államügyésze is. Az első elnökjelölti vitán Harris még keményen támadta Biden-t a faji szegregáció miatt. Magának az alelnöki posztnak csak kivételes esetben van kiemelt jelentőségű szerepe az amerikai politikában, azonban sokszor ugródeszkának számított a későbbi elnökjelöltséghez, mint ahogyan ez most Joe Biden esetében is igaz.


Sikeres volt a Qualcomm fellebbezése egy korábbi versenyellenes ítélettel szemben a San Francisco-i bíróságnál. Ezzel újabb megerősítést nyert, hogy legális a vállalat sokak által kritizált értékesítési modellje.

30 éve nem látott ütemben bővül a likviditás Japánban

Vegyes kereskedéssel indul a hét Ázsiában. A Nikkei 225 index 0,4%-os emelkedéssel, a Shanghai Composite 1,8%-os csökkenéssel, a Hang Seng pedig 0,2%-os eséssel közeledik a kereskedés végéhez.


Júliusban év per év alapon 7,9%-kal emelkedett az M2 pénzkínálat Japánban. Az adat ugyan elmaradt az elemzői várakozásoktól, ilyen mértékű növekedésre azonban 1990 óta nem volt példa. Az M2 pénzkínálat a gazdaságban keringő készpénzből és a belföldi kereskedelmi bankoknál vezetett folyó- és megtakarítási számlákból tevődik össze. Minél gyorsabban emelkedik a pénzkínálat, annál több likviditás áramolhat a pénzügyi piacokra.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok a pozitív tartományban voltak ma reggel, míg az európaiak vegyes képet mutattak. A DAX és a CAC mínuszban, a FTSE pluszban volt.

OTP saját részvény vásárlás

Tegnap megint vett 45.000 darab saját részvényt az OTP, az átlagár 10.936 forint.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben