Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Optimistán tekintenek a jövőbe a britek és az olaszok

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. augusztus 10.   10:15

28 milliárd eurót kérnek az olaszok az EU SURE alapból Stagnálással zárt pénteken az FTSE 100 és a CAC 40 az európai tőzsdeparketten, míg a DAX 0,7%-kal tudott feljebb kerülni. Az olaszok és a britek is...

28 milliárd eurót kérnek az olaszok az EU SURE alapból

Stagnálással zárt pénteken az FTSE 100 és a CAC 40 az európai tőzsdeparketten, míg a DAX 0,7%-kal tudott feljebb kerülni.


Az olaszok és a britek is megerősítették a hétvége folyamán, hogy továbbra is tervezik szeptembertől az iskolák megnyitását a diákok számára. Mindezt annak ellenére, hogy a járványhelyzet egyik országban sem nevezhető még kifogástalannak. A briteknél például több mint ezerrel nőtt az új koronavírusos esetek száma vasárnap.


Párizsban mától kötelező a maszkviselés bizonyos forgalmasabb utcákon, illetve más nyilvános helyeken. Mindezt azt követően, hogy több mint 2 ezer új fertőzöttet regisztrált az ország egyetlen nap alatt.


Lassul a francia gazdaság növekedési üteme a vírus okozta sokkot követő felpattanás után. A francia jegybank friss jelentése szerint a júniusi 9%-ot követően júliusban 7%-kal volt alacsonyabb a gazdasági aktivitás az egyébként ilyenkor megszokottnál, azonban augusztusban ezidáig nem volt további javulás.


Az olasz pénzügyminiszter és a munkaügyi miniszter közösen hivatalos kérelemmel élt az EU SURE (Support to mitigate Unemployment Risks in an Emergency) 100 milliárd eurós, a munkanélküliség elkerülését segítő program felé, 28 milliárd eurót igényelve az alapból. A lépésre azért van szükség, mert úgy tűnik, hogy az olasz termelés még jó ideig a szokásos kibocsátás alatt marad, melynek következtében növekedne a munkanélküliség, de ezzel a pénzzel lehetne támogatni a vállalkozásokat a munkaerő megtartása érdekében. A lépés különben nem meglepő, hiszen a koronavírusos megbetegedések száma újra növekvő pályán van. Tegnap például újra 500 fölé (552) emelkedett az új esetek száma, amire május óta nem volt példa.

Kedvezőbb második félévre számít az Audi

40 ezer elektromos Audi E-Tron-t adhat el az autógyártó az idei második félévben az első féléves 17.600-at követően, Markus Duesmann vezérigazgató szerint. Az első féléves komoly veszteségek után a második félév már nyereséges lehet, noha annak mértéke jóval elmaradhat a tavalyitól. Az általános szentiment egyre javul a vezérigazgató szerint, főként Kínában vannak ennek nagyon egyértelmű jelei. A tavaly bejelentett leépítéseken kívül nem tervez idén többet a vállalat, sőt az alkalmazottak munkaóráit sem tervezik csökkenteni, ellentétben például a rivális Daimler-rel.

PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben