Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nem kezdik elölről a Brexit tárgyalásokat

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. augusztus 5.   10:33

Az EU elutasította a Toryk ötletét Hullámzó kereskedés jellemezte tegnap az európai részvénypiacokat. A nyitásban látott erőteljes emelkedések hamar olvadásnak indultak. A DAX 0,4%-ot csökkent a nap végére,...

Az EU elutasította a Toryk ötletét

Hullámzó kereskedés jellemezte tegnap az európai részvénypiacokat. A nyitásban látott erőteljes emelkedések hamar olvadásnak indultak. A DAX 0,4%-ot csökkent a nap végére, míg a CAC40 0,3%-ot, a FTSE MIB pedig 1,2%-ot emelkedett.


Az Európai Bizottság elutasította a brit Tory képviselők azon felvetését, hogy nyissák újra a Brexitről szóló tárgyalásokat. A képviselők azt sérelmezték, hogy az aláírt megállapodás alapján Nagy-Britanniának 39 milliárd fontnyi kifizetést kell teljesíteni az EU felé. Az Európai Bizottság döntése nem volt váratlan, hiszen a megállapodás elve kölcsönös volt, ráadásul most már az év végén lejáró átmeneti időszakot követő megállapodásnak kéne megszületnie. Ahogy a Brexit megállapodáskor, a felek ezúttal is jelentős csúszásban vannak, becslések szerint legkésőbb 3 hónapon belül meg kéne állapodni a kapcsolatrendszerükről, máskülönben nem garantálható, hogy az év végi határidőig jogszabályba illeszthető a megállapodás. Ebben az esetben pedig hiába volt a Brexit megállapodás, lényegét tekintve mégis egy rendezetlen Brexit fog megvalósulni.

Rekord veszteség a BMW-nél

A társaság 666 millió eurós működési veszteséget termelt a második negyedévben. 2009 első negyedéve óta nem jelentett veszteséget a társaság, ekkora mínuszt pedig az elmúlt 20 évben nem láttunk a BMW-től. Az autóipari üzletág több mint 1,5 milliárd eurós működési veszteséget jelentett, ami meghaladta az elemzők által várt 1 milliárdos deficitet. Összességében az első félévben még így is pozitív, 1,6%-os EBIT marzsot sikerült produkálni, így a vezetőség megerősítette a 2020-as évre várt 0-3% körüli EBIT marzs várakozását. Kínában, a társaság legnagyobb piacán, sokkal pozitívabb volt a teljesítmény, év per év alapon 17%-kal emelkedett az értékesítés. A jelentést követően több mint 3%-os mínuszban kezdte a napot a papír.

Csökkenti a várakozásokat a Commerzbank

A német kereskedelmi bank a várakozások feletti bevételről és eredményről számolt be. A második negyedéves bevétel a tavalyi 2,1 milliárd euróról közel 2,3 milliárd euróra emelkedett, az adózás előtti profit azonban 329 millióról 205 millióra csökkent. Mivel a bevételek emelkedtek, a működési költségek pedig csökkentek az előző évhez képest, így az alacsonyabb adózás előtti eredmény elsősorban a hitelveszteségek fedezésére képzett céltartalékoknak volt betudható. Ez a sor 469 millióval csökkentette az eredményt a tavalyi 178 millióval szemben. A 469 millióból csak 131 millió tulajdonítható a koronavírusnak, további 175 milliót a Wirecard összeomlása miatt kellett tartalékolni. Ennek hatására a társaság a korábban várt 1-1,4 milliárd eurós céltartalék képzés helyett már 1,3-1,5 milliárdra számít a teljes évre vonatkozóan. Sőt mi több, az elemzői várakozásnak megfelelően most már a társaság is negatív 2020-as eredményre számít. Az első félévben 74 millió euró adózás előtti veszteséget jelentett a társaság, az elemzők pedig 100 millió euró körüli veszteségre számítanak a fiskális évben, amiből az következik, hogy a második félévben már jobb teljesítményt mutathat a társaság. A jelentést követően 1%-os emelkedéssel indította a napot az árfolyam.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben