Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Javul az európai fogyasztás

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. augusztus 3.   10:14

Vártnak megfelelő GDP adat érkezett Európa tőzsdéi eséssel zárták az elmúlt hetet. A DAX index csupán 0,5%-ot esett, a CAC 40 azonban 1,4%-kal csökkent, a FTSE 100 pedig 1,5%-ot adott vissza csütörtöki záró...

Vártnak megfelelő GDP adat érkezett

Európa tőzsdéi eséssel zárták az elmúlt hetet. A DAX index csupán 0,5%-ot esett, a CAC 40 azonban 1,4%-kal csökkent, a FTSE 100 pedig 1,5%-ot adott vissza csütörtöki záró értékéből.


A tőzsdei korrekció annak ellenére érkezett, hogy a pénteki gazdasági adatok felülmúlták a várakozásokat. A német kiskereskedelmi forgalom év per év alapon 5,9%-ot emelkedett júniusban, ami felülmúlta a 3%-os elemzői konszenzust. Növekedés volt látható a lakossági fogyasztásban Franciaországban is, míg az elemzők év per év alapon további csökkenésre számítottak, addig a lakossági fogyasztás 1,3%-kal emelkedett júniusban.


Publikálták az Eurózóna második negyedéves bruttó hazai termékét. A második negyedévben 12,1%-kal csökkent a GDP az előző negyedévhez képest, ami megegyezett az elemzői várakozásokkal.

Jelentős akvizíció a Siemens csoportnál

A Siemens által 85%-ban tulajdonlott Siemens Healthineers 16,4 milliárd dollárért megvásárolja a Varian Medical Systems-et, ami az idei év legnagyobb akvizíciója lesz az egészségügyi szektorban. A tranzakcióval a Siemens a rákkezelések területén növeli jelentétét, ebben a gyorsan növekvő szegmensben eddig ugyanis kis piaci részesedéssel bírt a társaság. A tranzakcióra közel 50-es P/E értékeltségen kerül sor. A tranzakciót részben részvény értékesítésből finanszírozzák, így a Siemens részesedése az egészségügyi leányvállalatban a jelenlegi 85%-ról 72%-ra fog csökkenni a tranzakciót követően.

Kérdéses ki lesz a Commerzbank új elnöke

A Cerberus Capital Management ellenzi, hogy Hans-Jörg Vettert nevezzék ki a Commerzbank új elnökévé, miután az ügyhöz közel álló források szerint ő lehet a bank elsőszámú favoritja. Vetter megválasztását a bank dolgozóinak szakszervezeti képviselői sem támogatnák. Stefan Schmittmann, a bank jelenlegi elnökének lemondása a mai napon várható, az ő helyére keres utódot a bank. A Cerberus Capital Management szerint az alapos újrastruktúrálásra két másik jelölt is alkalmasabb lenne.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben