Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Vártnál jobb gyorsjelentések Európából

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. július 27.   10:41

Nehezen birkóznak meg a járvánnyal a spanyolok Korrigáltak pénteken a vezető európai részvényindexek. A DAX 2%-kal, a CAC 40 1,5%-kal, az FTSE 100 1,4%-kal esett. Közel ezer új koronavírusos megbetegedést jelentett...

Nehezen birkóznak meg a járvánnyal a spanyolok

Korrigáltak pénteken a vezető európai részvényindexek. A DAX 2%-kal, a CAC 40 1,5%-kal, az FTSE 100 1,4%-kal esett.


Közel ezer új koronavírusos megbetegedést jelentett Spanyolország egészségügyi minisztériuma csütörtökön és pénteken is az elmúlt héten, melynek nagy része a Barcelona-t is magában foglaló Katalóniához volt köthető. Erre reagálva az éjszakai klubokat két hétre bezárták, illetve a bárok is csak éjfélig lehetnek nyitva. Az esetszámok megugrása miatt több ország, köztük a britek és a norvégok is kötelező karantént rendeltek el a Spanyolországból hazatérő turistákra, ami komoly érvágás lehet újfent a spanyol gazdaságnak.


A német és francia adatokhoz hasonlóan jól sikerültek pénteken a teljes eurózónát magában foglaló beszerzési menedzser indexek is. A feldolgozóipari index 51,1 pontra ugrott júliusban a korábbi 47,4 pontról, felülmúlván az 50,1 pontos konszenzust. A szolgáltatóipari index 55,1 pont lett a várt 51 és az előző havi 48,3 ponttal szemben, ami komoly pozitív meglepetés.

Vártnál kisebb veszteség a Ryanairnél

125 millió eurós árbevételt ért el a Ryanair az első gazdasági negyedévében, ami ugyan felülmúlta az 56 millió dolláros konszenzust, de hatalmas visszaesés a tavalyi 2,3 milliárd euróhoz képest. Emögött természetesen a koronavírus miatti korlátozások álltak, amik az elmúlt negyedévet érintették a leginkább. A vállalat 185 millió eurós veszteséget ért el szemben a tavalyi 243 millió eurós profittal, ami jóval jobb volt, mint a konszenzus által várt 277 millió dolláros veszteség. Ez főként a bérköltségeken való spórolásnak és a kisebb amortizációnak volt köszönhető. A vállalat továbbra is tart egy esetleges második hullámtól késő ősszel, ami miatt nem igazán tud a jövőre vonatkozó előrejelzéseket adni. A bizonytalanságok közepette a vállalat mérlege azonban továbbra is rendkívül stabil, miután a negyedévet közel 4 milliárd eurós készpénzállománnyal zárták. Ma reggel friss rossz hír volt a számukra, hogy a britek két hét karantént rendeltek el a Spanyolországól hazaérkező turistákra, ami komoly mértékben visszavetheti az utazási kedvet abba az irányba. Főként ennek hatására közel 10%-kal esik piacnyitás után az árfolyam.

Megnyugtató hírek az SAP-tól

A vártnál kicsivel jobb második negyedéves eredményről számolt be az SAP, ami főként annak köszönhető, hogy korábban már közölt előzetes negyedéves számokat a cég. Az egy részvényre jutó tisztított profit 1,17 euró lett a várt 1,11 euróval szemben, amit a vártnak megfelelő 6,7 milliárd dolláros árbevételen ért el. A felhőalapú szolgáltatások jól teljesítettek, míg a szoftverlicencekből származó bevételek 10% feletti visszaesést mutattak év/év alapon. A hagyományos működésből származó cashflow-előrejelzését megemelte a cég, immáron 5 milliárd euró fölé várja az évben a korábbi 5 milliárd euró körüli értékről. A vállalat bejelentette, hogy 2 éven belül tőzsdére tervezi vinni az általa másfél éve felvásárolt Qualtrics-ot, ami szoftveres véleményfelméréssel foglalkozik. A többségi tulajdon az SAP-nál maradna.

Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben