Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Koronavírus előtti szinten a brit kiskereskedelmi forgalom

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. július 24.   10:07

Komoly felpattanás az európai szolgáltatószektorban Egységesen stagnálással zártak tegnap a vezető európai részvényindexek. 13,9%-kal nőtt hó/hó a brit kiskereskedelmi forgalom júliusban, ami érdemben...

Komoly felpattanás az európai szolgáltatószektorban

Egységesen stagnálással zártak tegnap a vezető európai részvényindexek.


13,9%-kal nőtt hó/hó a brit kiskereskedelmi forgalom júliusban, ami érdemben felülmúlta a 8,3%-os elemzői konszenzust és még a májusi 12,3%-os növekedést is. A februári értékhez képest csupán 0,6%-kal marad így már el a kiskereskedelmi forgalom volumene. A ruházati cikkek forgalma 70%-os növekedést mutatott a boltzárak feloldását követően a hónapban, ami egy fontos húzóerő volt.


Beszerzési menedzser indexek érkeztek ma reggel Franciaországból és Németországból is, amit az eurózónás adatok is követnek majd. A francia szolgáltatóipari index 57,8 pontra ugrott a várt 52,4 ponttal és a korábbi 50,7 ponttal szemben, ami komoly pozitív meglepetés. A feldolgozóiparban nem volt további felpattanás, miután 52 ponton stagnált az index a várt 53 ponttal szemben. Hasonló tendenciát mutattak a német adatok is. A feldolgozóipari index itt 50 pont lett a várt 48 és az előző havi 45,2 ponttal szemben, míg a szolgáltatóipari 56,7 pontra ugrott a korábbi 47 pontról.

Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben