Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Itt a vége, fuss el véle?

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. július 24.   09:40

Erste kommentár Tegnap nagyot estek az amerikai piacok arra a hírre, hogy március óta először újra emelkedni kezdett a munkanélküli segélyért jelentkezők száma. A hírre egyből előbújtak a barlangból a medvék,...

Erste kommentár

Tegnap nagyot estek az amerikai piacok arra a hírre, hogy március óta először újra emelkedni kezdett a munkanélküli segélyért jelentkezők száma. A hírre egyből előbújtak a barlangból a medvék, és elkezdtek világvégét kiabálni. Bizony olyan szempontból teljesen jogos a megállapítás, hogy a részvények igen csak drágák több árazási módszer szerint is. Az is igaz, hogy eddig a gazdasági nyitáson volt a hangsúly, de egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy (I.) a nyitást vissza kell fogni; (II.) és a gazdasági fellendülés várat magára. Ide tartozik az is, hogy Fauci is elmondta, hogy még messze vagyunk a járvány végétől. Sőt, annak is hangot adott, hogy Ő ugyan nem szállna fel egy repülőgépre, illetve nem enne éttermek belső helyiségeiben. E mögött azon egyszerű matematikai megfontolás állhat, hogy ha 0,5 százalék a valószínűsége, hogy beteg emberrel találkozunk a hétköznapi életben, akkor egy repülőn ez akár 50 százalék fölé is növekedhet, és ez akár egy nagyobb étteremre is igaz lehet. Szóval teljesen jogos a berregés, és teljesen jogos, hogy a piacok is kezdenek felébredni az első közvetlen negatív jeleknél. Ugyanakkor a medvék kiabálhatnak, és verhetik a mellüket, de az a helyzet, hogy a szenátus képében komoly golyót kaphatnak a bundájukba. Ugyanis nem véletlen, hogy a szenátus is el kezdett egy újabb élénkítő csomagról beszélni, amely jelenleg még csak mintha 1.000 milliárd dolláros lenne, de nem zárható ki, hogy el kezdenek felzárkózni a képviselőházi 3.500 milliárd dolláros javaslathoz. Ez pedig egy komoly löketet adhat a gazdaságnak, amelyet valószínűleg a piacok sem fognak ignorálni. Szóval nem árt az óvatosság, ha a medvékkel táncolunk!


A mai napon a DAX és a BUX is a negatív tartományban nyitott, és ez így is maradhat a nap végéig.

Ismét csúszás az Intelnél

Korrigáltak tegnap a vezető amerikai részvényindexek. A Nasdaq 2,3%-kal, az S&P500 1,2%-kal, a Dow 1,3%-kal csökkent.


A várt feletti negyedéves eredményt tett közzé az Intel, azonban az árfolyam piaczárás után mégis 10%-kal esett, azt követően, hogy újabb késést jelentettek be a 7 nanométeres gyártástechnológia elindításával kapcsolatban. Az árbevétel a második negyedévben 19,7 milliárd dollár lett a várt 18,5 milliárd dollárral szemben, ami közel 20%-os növekedés év/év alapon. Az egy részvényre jutó tisztított EPS 1,23 dollár lett a várt 1,12 dollárral szemben. A most kezdődött negyedévre 18,2 milliárd dollár körüli árbevételt és 1,1 dollár körüli EPS-t vár a cég, ami nagyjából megegyezik a konszenzussal. A vártnál jobb negyedéves számok mögött főként a szerverüzletág jó teljesítménye és a koronavírus miatti megnövekedett PC-rendelések álltak. Ezek mellett azonban jött a feketeleves, miszerint újabb fél évvel csúszik a 7 nanométeres chipek gyártása a cégnél, amivel újabb hátrányba kerülnek az AMD-hez képest. Az, hogy ez mennyire fontos, abból is látszik, hogy a rivális árfolyama piaczárás után közel 8%-kal emelkedett.


Hétfőig nem lesz kész a republikánusok által tervezett újabb fiskális csomag, mivel továbbra is nézeteltérések vannak a Fehér Ház és a republikánus párt többi tagja között.

Egyre távolodik egymástól USA és Kína

Korrigálnak a mai napon a vezető ázsiai részvényindexek. A Shanghai index 4%-kal, a Hang Seng 2,4%-kal esik. A tokiói tőzsde a mai napon nemzeti ünnep miatt zárva tart.


A korábbi híreszteléseknek megfelelően a mai napon Kína hivatalosan is bejelentette, hogy bezáratja az amerikai konzulátust Chengdu-ban. Ez válaszlépés arra, hogy korábban az USA bezáratta a houstoni kínai konzulátust. Trump ezt követően úgy reagált, hogy neki már a kereskedelmi megállapodás sem olyan fontos Kínával: a kevés olyan szál egyike, amely még összeköti a két nagyhatalmat. Kína ezután felhívta Trump figyelmét, hogy vigyázzon arra, hogy merre halad a két ország közti viszony.

Határidős piacok

A határidős piacok csökkenést mutatnak.

Az OTP továbbra is saját részvényeket vásárol

Az OTP további 30.000 darab saját részvényt vásárolt július 23-án, 11.134 Ft átlagáron. A tranzakciót követően 1,18%-ot, azaz 3.315.579 db saját részvényt birtokol.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben