Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megindult a gazdasági visszapattanás Európában

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. július 23.   10:07

Veszélyben az idei banki osztalékok az EU-ban Korrekcióval zárták a tegnapi napot a vezető európai részvényindexek. A DAX 0,5%-kal, a CAC 40 1,3%-kal, az FTSE 100 1%-kal esett. Az ügyhöz közel álló források...

Veszélyben az idei banki osztalékok az EU-ban

Korrekcióval zárták a tegnapi napot a vezető európai részvényindexek. A DAX 0,5%-kal, a CAC 40 1,3%-kal, az FTSE 100 1%-kal esett.


Az ügyhöz közel álló források szerint arra kérheti az EKB az európai bankokat, hogy még az idei negyedik negyedévben se fizessenek osztalékot a részvényeseknek a koronavírus miatti bizonytalan gazdasági helyzet miatt. Sokan a jegybank felügyelőbizottságából úgy látják, hogy jelenleg még nehéz megállapítani azt, hogy milyen pályát fog leírni a gazdaság az idei és a következő évben. Az EKB korábbi ajánlása október 1-ig szólt.

Nehéz első félév után profitra számít idén a Daimler

Közzétette második negyedéves jelentését a Daimler. Az árbevétel 30,2 milliárd euró lett a tavalyi 42,6 milliárd euróval szemben a koronavírus negatív hatásai miatt, ez azonban felülmúlta a 27,7 milliárd eurós elemzői konszenzust. A pénzügyi igazgató szerint ebben részben az segített, hogy a drágább modellek iránti kereslet komolyabb visszapattanást mutatott a második negyedév végén. Az egy részvényre jutó veszteség 1,87 eurót tett ki, ami valamennyivel rosszabb lett az 1,55 eurós konszenzusnál. A gyenge első félév után azonban pozitív adózás és kamatfizetés előtti eredményre számít 2020-ban a cég, ami mellett készpénztermelő képessége is pozitív lehet. Mindezt arra alapozva feltételezi, hogy a második félévben folytatódik a gazdasági felpattanás, és nem lesz a koronavírusnak komolyabb második hulláma. Emellett egy tegnapi hír alapján az ügyhöz közel álló források szerint a korábbinál nagyobb mértékben tervez vágni személyi kiadásain a vállalat, miután a korábbi 1,4 milliárd euróval szemben 2 milliárd eurót szeretne spórolni ezen. Ez a híresztelések szerint akár 20-30 ezer munkahelyet is jelenthet az eddig vizionalizált 10 ezerrel szemben. A hírekre az árfolyam 5%-kal emelkedik piacnyitás után ma reggel.

Lassabb felpattanásra számít az Audi elnöke

A Handelsblattnak adott interjú alapján az Audi igazgatótanácsának elnöke úgy érzi, hogy 2022-2023-ra térhetnek vissza a járműeladások a koronavírus előtti szintekre. A vállalat nem kíván több munkavállalótól megválni, mint amennyit korábban bejelentett.

Gyorsan talál magára a Wizz Air

Egy évvel ezelőtti kapacitásának 77%-án repült a Wizz Air az elmúlt héten Váradi József vezérigazgató szerint. Ez a szám jóval magasabb, mint a régiós átlag, ami július első felében 36% körül mozgott.

Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben