Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Védőoltás a köbön

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. július 23.   09:27

Erste kommentár Egyre-másra jelentenek be a gyógyszercégek újabb és újabb előrelépést a COVID-19 kapcsán. Most például a SinoPhram mondta azt, hogy a sikeres I. és II. fázisú klinikai...

Erste kommentár

Egyre-másra jelentenek be a gyógyszercégek újabb és újabb előrelépést a COVID-19 kapcsán. Most például a SinoPhram mondta azt, hogy a sikeres I. és II. fázisú klinikai kísérleteit követően az év végéig piacra kerülhet a védőoltása. Tegnap a Pfizer jelentette be, hogy 100 millió adag oltóanyagot szállít majd le az Egyesült Államok kormányának 1,95 milliárd dollár értékben az év végéig, ha sikeresek lesznek a III. fázisú kísérletek. Ezzel az árat is megtudtuk, amely 19,5 dollár (~ 6.000 Ft) adagonként. Ez jóval alatta marad a korábban sokak által becsült 50-100 dolláros szintnek, amelyet amúgy önköltségi árnak tekintettek. Mindenesetre a védőoltásokkal kapcsolatos hírek felülírják a jelenleg cicaharc formájában zajló háborút az USA és Kína között, amely most éppen konzulátusok kölcsönös bezárásában ölt testet. Vagy éppen az angol foci közvetítésének betiltásában. A mai napon várhatóan megtudjuk a republikánusok gazdaságélénkítő csomagjának néhány részletét, de az előzetes hírek szerint jó nagy a szakadék a republikánus 1.000 milliárd dolláros és a demokrata (korábban már a képviselő ház által elfogadott) 3.500 milliárd dolláros csomag között. Így hosszú lehet még az út a szenátus és a képviselőház közötti egyezség eléréséig.


A mai napon a DAX és a BUX is a pozitív tartományban kezdte a kereskedést, és ez így is maradhat az enyhe jó hangulatban.

Ezúttal nem volt tökéletes a Microsoft jelentése

Emelkedéssel zárták a tegnapi napot a vezető amerikai részvényindexek. A Dow és az S&P500 0,6%-kal, a Nasdaq 0,2%-kal került feljebb.


Felülmúlta az elemzői várakozásokat a Microsoft a gazdasági negyedik negyedévben, miután 38,1 milliárd dolláros árbevételt ért el (+13% év/év) a várt 36,5 milliárd dollárral szemben. Az egy részvényre jutó tisztított profit 1,46 dollár lett a várt 1,34 dollárral szemben. A felhőalapú szolgáltatásokon belül az Azure platform bevételei 47%-kal nőttek év/év alapon, ez azonban elmaradt a várt 49%-tól és a megelőző negyedév 59%-os növekedésétől. Ez azt mutatja, hogy a koronavírus hatására ezen a téren is visszafogták költéseiket valamelyest a vállalatok. Ez egyébként az Office 365-ből származó bevételek 19%-os növekedésén is látszik, ami komolyabb lassulás a megelőző negyedév 25%-ához és az azt megelőző negyedév 27%-ához képest. Ezeket a kissé gyengébb számokat összességében kompenzálta a Surface laptopokat és Xboxokat, valamint a Windows operációs rendszert is magában foglaló PC üzletág, aminek az árbevétele 12,9 milliárd dollár ért el a várt 11,5 milliárd dollárral szemben. Ez részben a koronavírus miatt gyorsan terjedő home office-nak volt köszönhető. Az ezúttal nem kitörő eredményekre 2%-kal esett piaczárás után az árfolyam.


6 milliárd dolláros árbevételt ért el a Tesla a második negyedévben, amivel érdemben felülmúlta az 5,4 milliárd dolláros elemzői konszenzust, azonban elmaradt a tavalyi 6,4 milliárd dollártól a koronavírus miatt. Az egy részvényre jutó tisztított profit 2,18 dollár lett a várt 1,12 dolláros veszteséggel szemben, ezzel immáron negyedik negyedéve tudott profitábilis lenni a vállalat, amivel megnyílt az út az S&P indexbe való csatlakozáshoz. Musk bejelentette, hogy következő gyárát a texasi Austin mellett fogja felépíteni a cég, amivel 5 ezer munkahelyet teremt; a Cybertruckot, a Semi Truckot, a Model 3-at és a Model Y-t fogja gyártani. A teljes önvezető funkció 2020 végére elkészülhet Musk szerint. A cég mostantól arra szeretne fókuszálni, hogy még elérhetőbb áron árulja modelljeit, és ezzel gyorsabb növekedést tudjon elérni. A hírekre az árfolyam 4%-kal emelkedett piaczárás után, ezzel folytatta rallyját.


Az ügyhöz közel álló források szerint megkörnyékezte az Nvidia a Softbank által tulajdonolt Arm félvezetőgyártót egy esetleges akvizícióval. 2016-os felvásárlásakor 32 milliárd dollárt ért a vállalat, így komoly akvizícióról lenne szó.

Bekeményít Kína

Vegyesen képet mutatnak reggel a vezető ázsiai részvényindexek. A Nikkei 0,6%-os, a Shanghai index 0,9%-os esést mutat, a Hang Seng 0,3%-kal emelkedik.


Bezáratja az amerikai konzulátust Chengdu-ban Kína, válaszként arra, hogy az USA hasonlóan tett nemrég a houstoni kínai konzulátussal. Ezzel tovább folytatódik a diplomáciai adok-kapok a felek között. Az ügyhöz közel álló források szerint ennek ellenére a szójavásárlások kínai részről továbbra is zavartalanul folynak, így a korábban megkötött kereskedelmi egyezség egyelőre nincs veszélyben.


Felfüggeszti az angol Premier League focimeccsek közvetítését a kínai állami televízió, válaszként arra, hogy a britek is úgy döntöttek korábban, hogy mégsem kérik a Huawei segítségét 5G hálózataik kiépítéséhez. Ennek keretében már a tegnapi Liverpool-Chelsea meccset sem közvetítették Kínában a korábbi tervekkel ellentétben. Korábban Kína hasonló bojkottot hajtott végre az amerikai kosárlabdaligával, az NBA-val szemben.

Határidős piacok

A Határidős indexek emelkedést mutatnak.

Továbbra is vásárolja saját részvényeit az OTP

Az OTP további 30.000 darab saját részvényt vásárolt július 22-én, átlagosan 11.007 forintos áron. Az OTP részvényei 3.285.579 részvény, azaz a forgalomban lévő részvények 1,17% -a.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben