Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megvan a megállapodás

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. július 21.   10:15

Olaszország kapja a legnagyobb támogatást Az európai piacok többsége emelkedett tegnap. A CAC40 0,5%-kal, a DAX 1%-kal zárt magasabban. Viszont a londoni FTSE100 0,5%-ot csökkent. Rendkívül hosszúra, 5 naposra nyúlt az EU...

Olaszország kapja a legnagyobb támogatást

Az európai piacok többsége emelkedett tegnap. A CAC40 0,5%-kal, a DAX 1%-kal zárt magasabban. Viszont a londoni FTSE100 0,5%-ot csökkent.


Rendkívül hosszúra, 5 naposra nyúlt az EU csúcs, de nem hiába. Ma reggel sikerült megállapodniuk az európai gazdasági mentőcsomagról. A tegnap reggeli javaslat került elfogadásra, mely 390 milliárd eurónyi vissza nem térítendő támogatást és 360 milliárd eurós kedvezményes hitelt tartalmaz, így a csomag teljes 750 milliárd eurós összege változatlan maradt az eredeti elképzelésekhez képest, mindössze szerkezetében történt átalakítás, valamint a csomagon belül a különböző programok keretösszegeit is jócskán átalakították. A gazdaságélénkítő csomagot közös kötvénykibocsátással fogják a tagországok finanszírozni. A csomag legnagyobb haszonélvezője Olaszország lesz, mely 82 milliárd eurós vissza nem térítendő támogatást és 127 milliárd eurós kedvezményes hitelt vehet majd igénybe, vagyis a teljes csomag több mint negyedét egymaga használhatja fel.


Az Oxford Egyetem és az AstraZeneca publikálta vakcinakísérletének eredményét. Azt már a múlt héten közölték, hogy antitestek és citotoxikus (azaz killer) T-sejtek is keletkeztek az oltás hatására. A mostani publikációból az is látható, hogy az antitestek legalább 2 hónapig kimutathatóak a szervezetben, és a kétdózisú kezelés esetében több antitest képződött. A biztonság érdekében az AstraZeneca a kétdózisú kísérleteket fogja a jövőben preferálni, annak érdekében, hogy biztosra mehessenek, hogy kellő mennyiségű antitest képződik. A rivális vakcinakutatók többsége viszont egydózisú megoldást részesíti előnyben. Az AstraZeneca az első 30 millió oltást már szeptemberre leszállíthatja az Egyesült Királyságnak, év végéig pedig 100 millió darabra növelik a leszállított mennyiséget.


A brit Resolution Foundation intézmény kutatása alapján a brit reálbérek 4,5%-kal csökkentek a járvány kitörése óta az állami bértámogatási programok ellenére is. Ez a 70-es évek olajválsága óta a legnagyobb jövedelem-sokk, ami a brit háztartásokat érte.

Sokat késett, de már rendelhető a VW elektromos autója

Bár többször csúszott már a VW ID3 gyártásának beindítása, mától előrendelhető a VW első, sorozatgyártású, teljesen elektromos koncepció szerint tervezett személygépkocsija. Bár eddig is voltak elektromos modelljeik, az ID3-tól várják az igazán nagy áttörést. A Golf méretű autót kiviteltől függően 45-77 kWh kapacitású akkumulátorral szerelik, mellyel 330-550 km-es WLTP szerinti hatótávra lehet képes. A belépő modell ára 35.575 dollár Németországban, vagyis körülbelül 10 ezer euróval olcsóbb, mint a Tesla Model 3. A szállítások várhatóan októberben indulnak el.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben