Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Fej-fej mellett

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. július 21.   09:57

Erste kommentár Csupa jó hír érkezett. Tegnap délután a védőoltások terén lehettünk boldogabbak az AstraZeneca és a Pfizer bejelentéseinek köszönhetően. Ma reggel pedig az EU csúcs eredményével...

Erste kommentár

Csupa jó hír érkezett. Tegnap délután a védőoltások terén lehettünk boldogabbak az AstraZeneca és a Pfizer bejelentéseinek köszönhetően. Ma reggel pedig az EU csúcs eredményével lettünk gazdagabbak, amely azt jelenti, hogy legkésőbb 2023 végéig (valószínűleg jóval előbb) 750 milliárd euró ömlik a piacra 390 milliárd euró vissza nem térítendő támogatás és 360 milliárd kedvezményes hitel formájában. Mindeközben a kutatók fej-fej mellett haladnak. A Pfizer és BioNTech nem csak az antitesteket, de a T-sejtek jelenlétét is megerősítette, akárcsak az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca kutatása. Sőt a Richter partner is ilyesmit mondott június 30-án. A különbség az, hogy az AstraZeneca és Pfizer nagy tételben tud oltóanyagot gyártani és leszállítani. Az AstraZeneca 30 millió adagot szállít le az Egyesült Királyságnak szeptemberig, és az év végéig pedig 100 millió adagot; azaz jóváhagyás esetén azonnal kezdődhet a lakosság átoltása. A Pfizer azt állítja magáról, hogy évente 1,2 milliárd adag oltást tud legyártani. Mindeközben az Inovio bajban van, mert a dél-koreai partnere kb. évi 800.000 adagot tud leszállítani, és ezt csak mintegy évi 3 millió adaggal tudja megnövelni, ha a Richter-Helm kapacitásait is használja. Mindenestre a kutatások kezdenek célegyenesbe érni, és legalább négyen fej-fej mellett haladnak, viszont nagyon különböző gyártási kapacitás lehetőségekkel.


A piacok mindeközben örülnek, a DAX és a BUX is emelkedik, és ez így is maradhat a nap folyamán.

A felhő segített az IBM-nek

Ismét a technológiai cégek felülteljesítéséről szólt a tegnapi nap a tengerentúli tőzsdéken. A Nasdaq 2,5%-kal emelkedett, az S&P500 0,8%-kal, míg a Dow csupán stagnált.


Felülmúlta a második negyedéves eredményvárakozásokat az IBM. Az árbevétel ugyan 5%-kal esett év/év alapon 18,1 milliárd dollárra, de így is felülmúlta a 17,6 milliárd dolláros konszenzust. Az egy részvényre jutó tisztított eredmény 2,18 dollár lett a várt 2,12 dollárral szemben. A vártnál jobb eredmény a felhőalapú szolgáltatásokból származó 6,3 milliárd dolláros árbevételnek volt köszönhető, ami 30%-os növekedést jelentett év/év alapon. Ez nagyrészt kompenzálni tudta az IBM más szolgáltatásai iránt - részben a koronavírus hatására - visszaeső keresletet. Egész éves profitvárakozást továbbra sem közölt a vállalat a nagyfokú bizonytalanság miatt. A vártnál kedvezőbb jelentésre közel 5%-ot emelkedett az árfolyam piaczárás után.


Kaliforniában, Arizonában és Floridában is csökkent az új koronavírusos megbetegedések számának növekedési üteme tegnap, illetve Houston környékén az intenzív osztályon ápolt betegek száma is nagyobb mértékben esett.


A mai napon már a kétoldali tárgyalások is kezdetüket veszik az újabb amerikai fiskális stimulusról. Komoly különbségeket kell áthidalni a demokraták és republikánusok között, miután előbbiek 1.000 milliárd dollár körüli, utóbbiak 3.500 milliárd dollár körüli csomagról szövögetnek terveket.

Kína visszavághat a Huawei-ügy miatt

Az ázsiai részvényindexek többsége emelkedett ma reggel. A Nikkei 0,7%-ot, a Hang Seng 1,8%-ot emelkedett, míg a Shanghai index 0,2%-ot csökkent.


A Huawei kitiltására Kína a Nokia és az Ericsson kitiltásával vághat vissza. Azonban erre valószínűleg csak akkor kerül sor, ha Nagy-Britanniát követően más európai országok is kizárják a Huawei eszközeit az 5G mobilhálózatok fejlesztéséből. A kérdésben az európai országok nem képviselnek egységes álláspontot, az EU a biztonsági aggályok megfogalmazását követően a tagországok saját hatáskörére hagyta a döntést.


A júniusi japán inflációs adatok nem okoztak meglepetést. Az infláció 0,1%-on, az energia és élelmiszer árakkal szűrt maginfláció 0,4%-on stagnált.

Határidős piacok

A határidős piacok emelkedést mutatnak.

OTP saját részvény vásárlás

Az OTP újabb 30.000 darab saját részvényt vett július 20-án 10.772 forintos átlagáron.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben