Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nincs füst

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. július 20.   09:36

Erste kommentár Az eredetileg két naposra tervezett konferencia ma már a negyedik tárgyalási napba lép, mivel az EU miniszterelnökei egyelőre nem tudtak megegyezni az uniós kilábalási csomagról. A hírek szerint a csomag...

Erste kommentár

Az eredetileg két naposra tervezett konferencia ma már a negyedik tárgyalási napba lép, mivel az EU miniszterelnökei egyelőre nem tudtak megegyezni az uniós kilábalási csomagról. A hírek szerint a csomag mérete maradhat ugyan 750 milliárd euró, de a támogatási rész kisebb lenne az eredeti tervekhez képest, és csak 350-400 milliárd euróra rúgna, míg a maradék rész támogatott hitel formájában állna rendelkezésre. Közben az USA-ban is elkezdenek a republikánusok is foglalkozni egy újabb fiskális élénkítő csomaggal.


Mindeközben a Nobel díjas közgazdász, Robert Schiller arról beszél, hogy az S&P500 140 éves történetében csak kétszer volt olyan drága P/E alapon (30 körüli érték) mint most: 2000-ben és 1929-ben. Ráadásul az ún. FATMANG részvények (Facebook, Apple, /Tesla/, Microsoft, Amazon, Netflix, Google) részvények az S&P500 indexben mintegy 25 százalékos súlyt képviselnek, amely extra kockázatot hordoz az index befektetők számára. Ugyanis ezek már előre rohantak a gazdasági fellendülést jelezve. Ha jön a gazdasági fellendülés, akkor sem fognak már emelkedni, s így az index lemaradó lehet. Ha pedig nem jön a fellendülés, akkor bizony nagyobb lehet az index csökkenése.


A mai napon a DAX a negatív tartományban kezdte a kereskedést, míg a BUX enyhe emelkedést mutat fel. Nyilván a DAX azt a csalódást tükrözi, amely az egyelőre elmaradt egyezség miatt van. Így egy esetleges megállapodás az EU csúcson hozhat némi emelkedést.

Az USA-ban is a fiskális csomag lesz terítéken

Vegyesen zárták a pénteki kereskedést a vezető amerikai részvényindexek. A Dow 0,2%-kal esett, az S&P500 és a Nasdaq 0,3%-kal emelkedett.


Steven Mnuchin pénzügyminiszter vezetésével megkezdődik ma az újabb amerikai fiskális csomag részleteinek kidolgozása. A héten a republikánusok egyelőre saját tervezetüket szeretnék kidolgozni, amit aztán a demokratákkal kell majd közös nevező alá hozni. Várhatóan ez lesz az utolsó nagyobb fiskális csomag a novemberi elnökválasztásokig, ami a koronavírus káros gazdasági hatásait igyekszik kompenzálni. A fő kérdés az lehet, hogy meddig és mekkora mértékben maradnak fenn a szokásosnál jóval magasabb munkanélküli segélyek, amik sokszor még az emberek korábbi fizetését is meghaladták. Jelenleg úgy tűnik, hogy az addicionális heti 600 dollárnyi segélyt 200-400 dollár közé mérsékelné a tervezet. Trump továbbra is újabb SZJA csökkentést követel, ellenkező esetben azzal fenyegetett a hétvégén, hogy nem írja alá a megállapodást. A csomag mérete nagyjából 1.000 milliárd dollárra rúghat majd.


Los Angeles polgármestere arra figyelmeztetett a hétvégén, hogy újabb szigorítások jöhetnek a koronavírus egyre gyorsabb terjedése miatt, ráadásul a kijárási korlátozás újabb bevezetése is egy opció. Míg Kaliforniában összességében tovább gyorsult az új megbetegedések növekedési üteme, addig Arizonában és Floridában csökkentek a halálozások. New York városban a mai naptól újabb fázisába lép a korlátozások lazítása.


Csatlakozik a Facebook legnagyobb hirdetője, a Walt Disney is az alkalmazás bojkottjához a The Wall Street Journal értesülései szerint. Az újság szerint drámai mértékben visszavágta a vállalat a Facebook hirdetésekre költött dollárjait azt követően, hogy 2020 első felében ő költötte a legtöbbet erre.

Az USA és az autóipar húzta le a japán exportot

Kiugróan jól teljesített ma a Shanghai tőzsdeindex, mely 2,3%-ot emelkedett, míg a Nikkei és a Hang Seng 0-0,1% közötti emelkedést mutatott csak.


A várakozáshoz képest vegyesek lettek a júniusi japán kereskedelmi adatok. Az export a várt 24,7%-nál nagyobb mértékben, 26,2%-kal csökkent, az import viszont a várt 17,6% helyett csak 14,4%-kal zsugorodott. Az exporton belül különösen nagy volt a személygépkocsik visszaesése, melynek volumene lefeleződött az előző évhez képest, valamint az USA-ba irányuló export is 46,6%-kal csökkent tavalyhoz képest. Pozitívumot jelentett, hogy a Kínába irányuló export stabilizálódott, és gyakorlatilag szinten maradt a korábbi évhez képest.


Hongkongban 100 új koronavírus fertőzöttet találtak, ami új csúcsot jelent a járvány kitörése óta. Ennek hatására több nagy globális bank is úgy döntött, hogy hongkongi irodáikban továbbra is home office-ból dolgoznak, és átmenetileg felfüggesztették az irodába való visszatérési terveket.

Határidős piacok

A határidős piacok vegyes képet mutatnak ma reggel. Az európai határidős indexek enyhe emelkedést, az amerikaiak enyhe csökkenést.

OTP saját részvény vásárlás

Az OTP újabb 30.000 darab saját részvényt vett július 17-én 10.787 forintos átlagáron.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben