Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nem félünk a farkastól…

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. július 13.   09:40

Erste kommentár Mintha álomvilágban élnének az amerikai döntéshozók. Miközben pénteken új csúcsot, 70 ezer fölötti megbetegedést láthattunk, a Fehér Ház részéről inkább...

Erste kommentár

Mintha álomvilágban élnének az amerikai döntéshozók. Miközben pénteken új csúcsot, 70 ezer fölötti megbetegedést láthattunk, a Fehér Ház részéről inkább hitelteleníteni igyekeznek Fauci-t, a járványügyi csapat orvos tanácsadóját — hozta le a CNBC. Ugyanakkor míg Floridában a megbetegedések száma hatalmasat ugrott és már 15 ezer fölött áll, a Disney World újranyitja kapuit! Kicsit hihetetlenek tűnik, hogy ezek a dolgok megtörténnek, hiszen egyik sem mutat a felelős gondolkodás irányába. Sőt, tudjuk, és nem győzzük hangsúlyozni, hogy egy ilyen helyzetben a fejünk homokba dugása csak tovább ront a helyzeten. Ez történt a járvány elején Kínában is, és el is szállt a megbetegedések száma, de azóta bárhol üti is fel a fejét a vírus, azonnal szigorú intézkedéseket hoznak. Ez a felelőtlen gondolkodás a tőzsdéken is tetten érhető. Hiszen a Nasdaq pénteken új csúcsra futott, s a sok fundamentális aggodalom ellenére a technikai képe is biztató. Ennek egyik aspektusa a koronavírus járvány terjedésén túlmenően, hogy a Pepsi eredményével ma kezdődik a második negyedéves gyorsjelentési szezon. Az eredmény valamivel több, mint 20 százalékos visszaesést mutathat a tavalyi egy részvényre jutó eredményhez képest, de az S&P500 eredményeinek tekintetében összességében 45 százalékos visszaesést várnak. Ekkora visszaesésre 2008 negyedik negyedéve óta nem volt példa, ilyen széles előrejelzési tartományt pedig 2007 óta nem láthattunk. A héten kedden-csütörtökön jelentenek a nagyágyú bankok (JP Morgan, Citi, Wells Fargo, Goldman, BofA Morgan Stanley), pénteken pedig kezdődik az EU csúcs a 750 milliárd eurós mentőalapról. Arra számítunk, hogy szombaton egyezséggel állnak fel a kormányfők az asztaltól, s ősszel akár meg is kezdődhet a költekezés az alapból. A piac is ezt várja, szerintünk ezért is ilyen jó a hangulat a börzéken. Szerdán az OPEC tart videókonferenciát, ahol dönthetnek arról, hogy augusztus 1-től 2 millió hordóval növekedjen a kitermelés, a termelés visszafogás pedig a májusi és júniusi 9,7 millió hordóról napi 7,7 millió hordóra csökkenjen.


A mai napon a DAX és a BUX index is emelkedéssel kezdte a napot az általános tőzsdei jó hangulatban, ami akár egész héten megmaradhat, persze a nagybankok gyorsjelentésétől függően.

Újabb francia termékek kerültek az USA célkeresztjébe

Emelkedtek pénteken az amerikai részvényindexek: a Nasdaq 0,7%-ot, az S&P 1,1%-ot, a Dow pedig 1,4%-ot.


Az USA újabb listát tett közzé a vámmal sújtani tervezett francia termékekről. A listáról lekerültek a francia sajtok és borok, felkerültek viszont a luxustermékek mellé a szépségápolási, elsősorban smink termékek is. Összesen 1,3 milliár dollárnyi termékre vetnének ki vámot, ami lényegében duplázást jelent az előző változathoz képest.


Mérföldkőhöz ért a koronavírus elleni védekezés New Yorkban, mely az első gócpont volt Amerikában. Március 11. óta tegnap fordult elő először, hogy nem követelt halálos áldozatot a vírus. Közben Floridában új rekord dőlt meg, pénteken 15 ezer új megbetegedést regisztráltak, ennek ellenére újra kinyit a Disney World.


A Gilead Science újabb kutatási eredményt tett közzé a remdesivir készítmény koronavírussal szembeni hatékonyságáról. A tanulmány szerint a gyógyszer eredményesen csökkentette a halálozási rátát. Ugyanakkor a mostani kutatás nem a szokásos módon (randomizált, placebó készítménnyel kontrollált körülmények között) zajlott, így a szokatlan tesztelési procedúra miatt némi óvatosság kíséri az eredményeket.


A Facebook mérlegeli annak lehetőségét, hogy az elnökválasztást megelőzően eltávolítsa a platformról a politikai hirdetéseket, erről azonban egyelőre még nem született döntés.

A jüant népszerűsítené Kína

Optimizmussal indult a hét Ázsiában. A Hang Seng 1,4%-ot, a Nikkei és a Shanghai index 2%-ot emelkedett. A befektetők bíznak abban, hogy a héten induló gyorsjelentési szezon vissza fogja igazolni a gazdaság talpra állásával kapcsolatos véleményeket.


Kína újabb erőfeszítéseket készül tenni annak érdekében, hogy elfogadottabbá tegye a jüant a nemzetközi elszámolási műveleteknél, megtörve ezzel a dollár hegemóniáját. Ez a lépés azért is fontos lenne, mert így az USA nehezebben tudná a dollárhoz való hozzájutás korlátozásával büntetni Kínát.

Határidős piacok

A főbb amerikai és európai határidős indexek is a pozitív tartományban voltak ma reggel.

Saját részvényt vett az OTP

Pénteken további 60.000 darab saját részvényt vett az OTP 10.638 forintos átlagáron.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben