Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

További lépéseket várnak az EKB-tól

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. július 10.   10:20

Rugalmasabb lehet az EKB célja A CAC40 1,2%-ot, a FTSE100 1,7%-ot csökkent, míg a DAX index gyakorlatilag stagnált a tegnapi kereskedés során.A Bloomberg által végzett felmérés szerint a piaci szereplők arra számítanak,...

Rugalmasabb lehet az EKB célja

A CAC40 1,2%-ot, a FTSE100 1,7%-ot csökkent, míg a DAX index gyakorlatilag stagnált a tegnapi kereskedés során.
A Bloomberg által végzett felmérés szerint a piaci szereplők arra számítanak, hogy decemberben az EKB még tovább bővíti eszközvásárlási programját, és a már így is 1.350 milliárd eurós PEPP programot további 500 milliárd euróval fejeli meg.
Bár a járvány gazdasági hatásainak kezelése miatt háttérbe szorult az EKB stratégiai felülvizsgálata, a színfalak mögött továbbra is zajlik ez a folyamat. Az EKB francia tagja, Francois Villeroy szerint az EKB egy átlagos inflációs szintet célozhatna meg. Ez magában foglalná a túllövés lehetőségét is, vagyis a jelenlegi 2%-os plafonhoz képest rugalmasabb szabályozást jelentene, és nagyobb mozgásteret adna a jegybanknak, lehetővé tenné, hogy a jelenlegi alacsony inflációs környezet után átmenetileg egy picit magasabb, cél fölötti infláció alakuljon ki.

Újabb pofon a Bayernek

A Bayer több ezer panaszt nem jelentett az FDA-nak az évek alatt a 2018-ban megszűnt forgalmazású, Essure nevű fogamzásgátló eszközzel kapcsolatban. Az eszköz egy fém rugószerű eszköz, amelyet a petevezetékbe helyeznek fel, s így azt lezárja a pete előtt. Az eszközt 2002 óta forgalmazta a Conceptus kaliforniai cég az USA-ban, amelyet a Bayer 2013-ban vásárolt fel. Az eszköz biztonságos alternatívájaként volt reklámozva a műtéti sterilizációnak, de már korábban is számos panasz érkezett az FDA-hoz, ezért a felügyelet megszorításokat léptetett életbe, amelynek következtében az eszközt a Bayer 2018-ban ki is vonta a forgalomból. Most viszont az derült ki, hogy számos korábbi ügyfélpanaszt nem jelentett a Bayer és korábban a Conceptus az FDA-nak, miközben a Bayer kiáll amellett, hogy az eszköz biztonságos és hasznos. Ez valószínűleg valamiféle bírság kiszabását jelentheti az FDA részéről és/vagy akár újabb pereket hozhat magával a társasággal szemben. Mindenestre jóval kisebb horderejű ügynek látszik, mint a Roundup ügy!

Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben