Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kedvező meglepetés az SAP-nál

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. július 9.   10:38

Zöld utat kapott a német gazdaságélénkítés Csökkentek tegnap az európai részvényindexek. A FTSE100 0,6%-kal, a DAX 1,0%-kal, a CAC40 1,2%-kal zárt alacsonyabban. Németország megkapta az EU jóváhagyását az 500...

Zöld utat kapott a német gazdaságélénkítés

Csökkentek tegnap az európai részvényindexek. A FTSE100 0,6%-kal, a DAX 1,0%-kal, a CAC40 1,2%-kal zárt alacsonyabban.


Németország megkapta az EU jóváhagyását az 500 milliárd eurós gazdasági mentőcsomaghoz. 100 milliárd eurót tervez vállalatok feltőkésítésére felhasználni, és 400 milliárd euró értékben nyújtana hitelgaranciákat. Korábban már egy 100 milliárd eurós csomagot jóváhagytak számukra, így a teljes német gazdasági mentőcsomag 600 milliárd eurós lehet.


Az Airbus már három hónapja nem kapott egyetlen új megrendelést sem, míg ezen időszak alatt egy lemondás érkezett a céghez. A helyzet jól illusztrálja, hogy a légitársaságok jelenleg inkább kivárnak, és nem adnak le új rendeléseket repülőgépekre.

Felhő alapú szolgáltatások húzták az SAP eredményét

Ma reggel publikálta előzetes második negyedéves eredményét az SAP. A negyedéves árbevétel a várt stagnálás helyett 2%-kal 6,74 milliárd euróra emelkedett. Ebben jelentős szerepet játszott, hogy a felhő alapú szolgáltatások 20% körüli értékkel tudtak növekedni. A szigorú költségkontroll hatására az operatív marzs 6,5 százalékponttal javult - jelentősen támogatva az üzemi eredmény bővülését. A társaság fenntartotta a 2020-as eredmény-előrejelzését, mely szerint 8,1 – 8,7 milliárd euró körüli eredményre számítanak. A második negyedév vége felé már látták a kereslet élénkülésének a jeleit, elsősorban az ázsiai piacokon. A jó eredményre 7%-os emelkedéssel reagált az SAP árfolyama, amely a DAX szintjén is jelentős hatást gyakorol, hiszen mintegy 10%-os komponens az SAP a német tőzsdeindexben.

A Bayer finomít az ajánlatán

A Bayer finomít az ajánlatán a Roundup egyezségben, miután a San Francisco-i bíró, Vince Chhabria szerint a megállapodás záradéka, amely a nem aláíró felperesekre vonatkozik, nem jó. Ugyanis azt gondolja, hogy a tudományos testület nem helyettesítheti a bírókat, a bíróságot. A megállapodás 9,5 milliárd dolláros részével nincs probléma. Különben a Bayer nem kíván sem a címkén, illetve annak feliratain változtatni, és ugyanúgy értékesíti tovább a gyomirtószert az USA-ban, mivel a hatóságok nem találták rákkeltőnek. Sőt, így is reklámozza, hogy nincs semmilyen változtatás. Ennek köszönhetően továbbra is számos felperes írja alá az egyezséget, hiszen azt látja (a műsorvezetők ki is mondják), hogy mire az a sok per, ha nincs is változás. Így inkább elfogadják az egyezséget.

Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben