Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Hogyan mentsünk meg 45 ezer embert?

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. július 8.   09:24

Erste kommentár A Washingtoni Egyetem tanulmánya szerint, ha az USA-ban nem vezetik be a kötelező maszkviselést, akkor november elsejére a halálos áldozatok száma elérheti a 208 ezret. Szerintük még mindig nem késő lépni,...

Erste kommentár

A Washingtoni Egyetem tanulmánya szerint, ha az USA-ban nem vezetik be a kötelező maszkviselést, akkor november elsejére a halálos áldozatok száma elérheti a 208 ezret. Szerintük még mindig nem késő lépni, hiszen ha most vezetnék be a kötelező maszkviseletet, akkor el lehetne érni, hogy „csak” 163 ezerre növekedjen a halálos áldozatok száma a jelenlegi 133 ezerről. Mindeközben arról zajlik a vita, hogy szeptemberben kinyissanak-e az iskolák, a választási kampány jegyében. (sic!) Tegnap viszont a hétvégi megnyugvást követően ismét emelkedésnek indult a megbetegedésszám, hiszen újra 55 ezerre ugrott az új megbetegedés számlálója. Vagyis az eddig bejelentett intézkedések a leginkább érintett államokban (Kalifornia, Texas, Florida) egyelőre épphogy elérik a szükséges eredményt; az elkövetkező hetekben a hatékonysága úgyis kiderül.


A hangulat a tegnapi csökkenést követően továbbra is negatív, így a DAX és a BUX is a negatív tartományban nyitott, ami így is maradhat a nap végéig.

Tényleg kilép a WHO-ból Amerika

Csökkenés jellemezte tegnap az amerikai részvényindexeket. A Nasdaq 0,9%-ot, az S&P 1,1%-ot, a Dow 1,5%-ot csökkent.


Trump elindította a WHO-ból való kilépés folyamatát, mely legalább 1 évig tart. Erről értesítették az amerikai kongresszust és az ENSZ-t is. Az amerikai elnök már áprilisban kilátásba helyezte a nemzetközi egészségügyi szervezetből való kilépést, mert szerinte az nem megfelelően kezelte a koronavírus járványt, falazott Kínának és ezzel hozzájárult, hogy globális járvány törjön ki.


Az amerikai elnök az iskolák őszi újranyitását szeretné. Ez valószínűleg kampány- és így politikai kérdéssé válik az államokban, nem pedig járványügyi szakmai kérdéssé. A nagy amerikai egyetemek többsége már jelezte, hogy ősztől csak részlegesen indítják újra az oktatást, nagyrészt továbbra is csak digitális oktatást fognak folytatni a járványügyi helyzet miatt.


Több amerikai jegybankár is alapvetően pesszimistán nyilatkozott az amerikai gazdaság újraindulásával kapcsolatban. A San Francisco-i Fed elnöke szerint az újraindulás ellenére magas maradhat a munkanélküliségi ráta, a turizmus és kiskereskedelem esetében is stratégiaváltásra lehet szükség. Richard Clarida az eszközvásárlás kibővítésének lehetőségére hívta fel a figyelmet, míg Loretta Mester a további fiskális élénkítés szükségességéről beszélt.


Mark Zuckerberg tegnap civil szervezetekkel egyeztetett, melyek a gyűlöletbeszéd elleni hatékonyabb fellépést várják el a Facebook-tól. A civil szervezetek ezúttal is elégedetlenül távoztak a megbeszélésről, szerintük a Facebook csak PR akcióként kezelte a találkozót, és nem tervez valódi reformokat. A Facebook-on egyre nagyobb a nyomás, az elmúlt hetekben több nagyvállalat is átmenetileg megszakította a hirdetési együttműködését a Facebook-kal, többek között a gyűlöletbeszéd miatti elégtelen fellépésre hivatkozva.

A hongkongi dollárt büntetheti Trump

Vegyesen teljesítettek ma reggel az ázsiai indexek. A Nikkei 0,7%-ot csökkent, míg a Hang Seng 0,2%-ot, a Shanghai index pedig 0,7%-ot emelkedett, megtartva hét eleji lendületét.


Trump tanácsadóinak javaslatára az USD-hez rögzített hongkongi dollárt veheti célkeresztbe, és ezen keresztül büntetné Kínát Hongkong függetlenségének csorbítása miatt. Ezt valószínűleg a hongkongi bankok USD-hez való hozzáférésének a korlátozásával érné el. A javaslat egyelőre még csak az ötletelési fázisnál tart, nem kezdték el annak előkészítését, és döntés sem született róla.


Más csatornákon keresztül is Kína ellenes intézkedéseken dolgozik a Trump adminisztráció, felmerült a TikTok nevű alkalmazás amerikai betiltása is, ezzel torolva meg, hogy Trump szerint Kína rosszul kezelte a koronavírus járványt.

Határidős piacok

Az amerikai és az európai határidős indexek is a negatív tartományban voltak.

Tovább veszi magát az OTP

Tegnap újabb 80.000 darab saját részvényt vásárolt az OTP 10.998 forintos átlagáron.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben