Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Pepita

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. július 7.   09:53

Erste kommentár „Egy sima egy fordított” a varróiskola szerint. Hát így van ez a részvénypiacokon is mostanában. Egyelőre a technikai korrekció időszakában emelkedés után jön a csökkenés, de ettől...

Erste kommentár

„Egy sima egy fordított” a varróiskola szerint. Hát így van ez a részvénypiacokon is mostanában. Egyelőre a technikai korrekció időszakában emelkedés után jön a csökkenés, de ettől függetlenül erősek az indexek, amely meglepő szerintünk. Mondhatjuk azt, hogy a fundamentumok olyannyira megváltoztak, hogy másképpen kell értékelnünk. A helyzet az, hogy mégiscsak drágák a részvények, még akkor is, ha a Fed mérlegfőösszege rekord mértékben növekedett; hatalmas mennyiségű pénz vár a partvonalon a befektetésre. Mindenesetre döbbenetes, hogy a Nasdaq tegnap is új csúcsot ütött. Így talán nem is meglepő, hogy előbújtak azok az elemzőházak is, akik szerint tartsuk a részvényt, mert a Fed mérlegfőösszegének növekedése tovább repíti majd azokat az év második felében. Szerintük minden visszaesést meg kell venni, mert a döntéshozók pénzzel tömik ki az embereket, miközben a koronavírus kapcsán jól felkészültek vagyunk, s már csak lokális lezárások miatt kell majd aggódnunk. Mi is hasonlóan gondoljuk, ennek ellenére a részvénypiacon erős túlvettséget látunk, viszont az is igaz, hogy a technikai korrekció döbbenetesen jól zajlott / zajlik eddig!


A mai napon csökken a DAX és a BUX index is, amely így is maradhat a nap végéig.

Nem nyújt végleges megoldást az oltás sem

Jól teljesítettek tegnap az amerikai indexek. Az S&P 500 1,6%-ot, a Dow 1,8%-ot, a Nasdaq pedig 2,2%-ot emelkedett.


Anthony Fauci az amerikai járványügy vezetője szerint a koronavírus elleni oltás csak átmeneti védettséget fog nyújtani, és nem biztosít örökös immunitást majd a szervezet számára. Ezt már eddig is lehetett sejteni, azonban a feltételezésnek súlyt ad, hogy azt az amerikai járványügy vezetője is megerősítette. A hír negatív a vírus elleni védekezés szempontjából, de pozitív az oltóanyag gyártók számára, hiszen így többször is eladhatják a vakcinákat.


A szenátus vezetője Mitch McConnell szerint a következő hetekben bejelenthetnek egy újabb, ezúttal már végsőnek szánt koronavírus mentőcsomagot. A felek közti egyeztetések azonban lelassultak, a márciusi gyors segítséget követően most sokkal jobban előtérbe kerültek a politikai szálak is, ami lassabb megállapodást eredményezhet.


Az Európai Unió vezetői konstruktív tárgyalásokat folytattak a Gilead Sciences részvénytársasággal a koronavírus kezelésére használt remdesivir megvásárlásáról. Bár részleteket nem közöltek, de ma folytatják a gyógyszerellátásról szóló egyeztetéseket és már főleg a technikai részletekre fognak koncentrálni. A megállapodás azért rendkívül fontos, mert az USA a következő hónapokra gyakorlatilag a teljes termelési volument már lekötötte saját maga számára.

6 hetes lezárás Melbourne-ben

Vegyesen teljesítettek az ázsiai részvénypiacok. A Nikkei 0,6%-ot, a Hang Seng 0,4%-ot csökkent, míg a Shanghai index tegnapi lendületét megtartva 1,6%-ot emelkedett.


A járvány megfékezése érdekében az ausztráliai Melbourne-ben 6 hetes kijárási korlátozást vezettek be. Csak indokolt esetben szabad az otthonokat elhagyni, mint például munkavégzés, iskolába járás, egészségügyi indok, vagy alapvető élelmiszerek vásárlása. Közben Pekingben sikerült gyakorlatilag csírájában elfojtani a járvány második hullámát. Ma már nem regisztráltak új megbetegedést a kínai fővárosban.


Nem okozott meglepetést az ausztrál jegybank. A várakozásoknak megfelelően az alapkamatot és a 3 éves állampapírokra vonatkozó hozamcélt is 0,25%-on tartotta.


A 2000-es évek óta nem látott mértékben csökkent a japán háztartások fogyasztása. Májusban a háztartások 16,2%-kal költöttek kevesebbet, mint egy évvel korábban. Ez lényegesen rosszabb, mint az elemzők által várt 11,8%-os visszaesés.


Felülmúlta a várakozásokat a Samsung negyedéves eredménye. Az előzetes eredmény alapján 8100 milliárd won (átszámítva 6,8 milliárd dollár) operatív eredményt ért el, ami mintegy 30%-kal meghaladja a piaci várakozásokat. A részletes eredményt még nem közölték, de az elemzői kommentárok alapján az Apple-től kapott egyszeri jelentős kompenzáció - amit a kevesebb kijelző rendelés miatt fizetett, - javította a Samsung eredményét. Az egyszeri tételen túl a megnövekedett internetforgalomhoz kötődően a növekvő chip kereslet (például adatközpontok által használt DRAM memória) és a kisebb „kütyük” (gadget) iránti kereslet is támogatta az eredményt.

Határidős piacok

A negatív tartományban voltak a határidős indexek ma reggel.

Saját részvényt vett az OTP

Az OTP július 6-án újabb 110.000 darab saját részvényt vásárolt 11.128 forintos átlagáron.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben