Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Széttépték Ázsiát

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. július 6.   09:23

Erste kommentár 2019 eleje óta nem látott mértékben, 5 százalék felett emelkedett a Shanghai index ma hajnalban arra, hogy egy kormányközeli lap optimista cikket jelentetett meg a címlapon. Nyilván erre szoktuk azt mondani, hogy ez...

Erste kommentár

2019 eleje óta nem látott mértékben, 5 százalék felett emelkedett a Shanghai index ma hajnalban arra, hogy egy kormányközeli lap optimista cikket jelentetett meg a címlapon. Nyilván erre szoktuk azt mondani, hogy ez csak egy katalizátor, a piac amúgy is emelkedett volna. Így Európában is és az USA-ban is emelkedésre lehet számítani, pedig a JP Morgan éppen most csatlakozott azon nagy házak táborához, aki azt mondja, hogy a 60/40 portfolió (részvény/kötvény arány) már csak évi 3,5 százalékot fog hozni az elkövetkező 10 évben az elmúlt 10 év 10 százalékával szemeben. Nyilván ez a részvénypiacok nem is annyira burkolt leminősítése, miközben a kötvénypiacon amúgy sem számíthatunk semmi jóra. Persze a hozamok ettől függetlenül még évekig alacsonyan maradhatnak.


Így nem meglepő az európai és a magyar pozitív nyitás. Ez a pozitív hangulat a nap végéig kitarthat a piacokon.

Gyengébb lehet a mostani negyedévben a gazdasági felpattanás

Pénteken az amerikai részvénypiac hosszú hétvége miatt zárva tartott.


Szombaton 45 ezer koronavírusos beteget regisztráltak az USA-ban. 43%-ukat két államban, Floridában és Texasban regisztrálták.


A Goldman tovább vágta az idei amerikai GDP előrejelzését. Korábban még 4,2%-os GDP visszaeséssel számoltak, amit most 4,6%-ra vágtak vissza. Ennek oka, hogy a vártnál enyhébb gazdasági visszapattanásra számítanak a harmadik negyedévben, így az eddigi 33%-os negyedév/negyedéves felpattanási várakozást 25%-ra vágták vissza. Azonban szeptembertől újra visszatérhet az amerikai gazdaság a korábban várt pályára.


Az UBER ma bejelentheti, hogy 2,65 milliárd dollárért megvásárolja a Postmates nevű ételkiszállítással foglalkozó társaságot, így ebben a szegmensben tovább terjeszkedhetne az UBER.

A média repítette a kínai részvénypiacot

Kilőtt ma reggel a kínai részvénypiac. Jóval a szokásosat meghaladó forgalom mellett emelkedtek ma a kínai részvényindexek. A Shanghai index 4,8%-ot, a Hang Seng 3,0%-ot emelkedett, míg a Nikkei 1,8%-os emelkedésével is lemaradónak számított.


A Shanghai index esetében 2019 eleje óta nem volt ekkora emelkedés látható. A mai rallit egy címlapon megjelenő újságcikk váltotta ki. A „Securities Times” című lapot gyakran használja az állam a részvénypiaci hangulat befolyásolására, és most ebben jelent meg egy optimista hangvételű cikk, mely az egészséges bika piac mellett hozott fel érveket.

Határidős piacok

A főbb amerikai és az európai határidős indexek a pozitív tartományban voltak ma reggel.

Saját részvényt vett az OTP

Július 3-án 90.000 darab saját részvényt vett az OTP 10.817 forintos átlagáron.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben