Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jó adatok szárnyán

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. július 3.   09:13

Erste kommentár Tegnapelőtt a Pfizertől érkező jó híreknek örülhettek a piacok, míg tegnap a munkaerőpiaci adatok okoztak komoly optimizmust. Az új munkahelyek számának növekedése a privát szektorban több mint 50...

Erste kommentár

Tegnapelőtt a Pfizertől érkező jó híreknek örülhettek a piacok, míg tegnap a munkaerőpiaci adatok okoztak komoly optimizmust. Az új munkahelyek számának növekedése a privát szektorban több mint 50 százalékkal haladta meg a 3 milliós várakozást. Nem kell mondanunk, hogy már maga a várakozás is igen erős volt. Így talán nem is meglepő, hogy a munkanélküliségi ráta a korábbi 13,3 százalékról 11,1-re csökkent júniusban a várt 12,5 ellenében. Az viszont igaz, hogy mindemellett továbbra is sokan, 1,4 millióan jelentkeztek munkanélküli segélyért, ami egy picit meghaladta a várakozásokat, de ez is csökkenés az előző héthez képest. Így a piacok tovább emelkedtek és a Nasdaq új csúcsot ért el a mai ünnep előtt, amikor a piacok zárva vannak.


A DAX tegnap a lokális maximum, 12.616 környékére emelkedett. Innen jöhet egy oldalazó, korrigáló nap, hiszen a rövidtávú indikátorok enyhe túlvettsége a tegnapi rally-t követően ezt indokolttá is teheti. A BUX ugyan lemaradó volt a tegnapi napon is (a Richter emelte igazándiból az indexet), ennek ellenére egy kis emelkedés beleférne a mai napba.

Már Texasban is kell a maszk

A tengerentúlon a kereskedés végére tegnap többnyire elfogytak a kezdeti pluszok. A Dow 0,4%-kal, az S&P500 és a Nasdaq 0,5%-kal emelkedett. A mai napon kereskedési szünnap van az USA-ban, mivel július 4-e idén szombatra esik, így a legtöbb helyen pénteken már szabadnapot kaptak az emberek.


Kötelező maszkviselést rendelt el Texas kormányzója a nyilvános helyeken, azt követően, hogy több hónapon keresztül makacsul ellenezte azt. Emellett a 10 főnél nagyobb csoportosulásokat is betiltották. Tegnap az USA-ban újabb rekordot jelentő 55 ezer új koronavírusos beteget regisztráltak.


Miután egyre több nagyvállalat csatlakozik (legutóbb a Microsoft, a Daimler, az SAP és a Volkswagen) a kezdeményezéshez, Mark Zuckerberg és Sharyl Sandberg operációs igazgató azoknak a civil szervezeteknek a vezetőivel találkozik, akik elindították a Facebook elleni bojkottot.


A Citigroup munkavállalóinak csupán 30-40%-a térhet vissza az irodákba a koronavírus elleni vakcina elterjedése előtt, jelezte a bank.

Tovább javuló kínai szolgáltatóipar

A Nikkei 0,4%-ot, a Hang Seng 0,7%-ot, a Shanghai index pedig 1,3%-ot emelkedett.


A várt visszaeséssel szemben javult júniusban a kínai Caixin szolgáltatóipari beszerzési menedzser index. A korábbi 55,0 pontról 58,4 pontra emelkedett az index, vagyis a korábbinál optimistább lett a kínai szolgáltatószektor és ezzel 10 éves csúcsot ért el az index.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott az amerikai és az európai határidős piacokon is ma reggel.

Tovább veszi magát az OTP

Július 2-án megint vett 150.000 darab saját részvényt az OTP, az átlagár 10.983 forint.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben