Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

CHART

Száguld az euró

ÖTLETGYÁR CHART
ÖTLETGYÁR CHART2012. december 19.   11:54

EUR/USD: Új csúcson az árfolyam Megállíthatatlan az euró száguldása a dollár ellenében. Az elmúlt napokban tovább robogott felfelé a devizapár, miután múlt héten áttörte az 1,314-es ellenállást. A délelőtti órákban már az...

EUR/USD: Új csúcson az árfolyam
Megállíthatatlan az euró száguldása a dollár ellenében. Az elmúlt napokban tovább robogott felfelé a devizapár, miután múlt héten áttörte az 1,314-es ellenállást. A délelőtti órákban már az 1,328-as ellenállást súrolja az árfolyam, és ha ezt is áttöri, akkor a következő lokális maximumot célozhatja meg 1,338-nál. Ne feledjük azonban, hogy az elmúlt két hétben sokat emelkedett megállás nélkül a kurzus, így már kissé túlvett lett, ráadásul ha megállapodnak a politikusok a tengerentúlon a költségvetési szakadék elkerülésével kapcsolatban, akkor fordulatot vehet az árfolyam. Egyelőre azonban utazzunk a meglévő trenddel, így az ellenállás áttörésével továbbra is érdemes a vételi oldalon maradni.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás2. ellenállás
 1,3141,3 1,328 1,338
EUR/HUF: Tegnap erősödött a forint
Érdemes a forintot is górcső alá venni, mert több hetes oldalazást követően a hét elején nagy mozgást láthattunk. A forint 288-ig gyengült az euróval szemben, majd a tegnapi kereskedésben a 290-es ellenállásig rallyzott a devizapár, ahol irányt váltott és 287 közelébe süllyedt zárásra. Egy hosszú felső kanóc rajzolódott ki a grafikonon, ami a következő napokban további forinterősödésre utal. Bár a hétfői emelkedő gyertya elég ijesztő, a tegnapi kereskedés azonban arra utal, hogy nem biztos, hogy tartós forintgyengülésre kell számítani. A következő támasz 286,5 környékén, illetve 285-nél látható.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz2. támasz1. ellenállás
 286,5285290
S&P500: Megerősítést nyert az emelkedő trend
Múlt héten rövid korrekció tarkította a hetek óta felfelé száguldó tengerentúli indexet. Három napos lejtmenet után hétfőn ismét optimizmus vette át a főszerepet, és a tegnapi kereskedésben sikerült új csúcsra kapaszkodnia az indexnek, így az 1.435 pontos ellenállást is áttörte. A piac bizakodó a költségvetési szakadék elkerülésével kapcsolatban, legalábbis az árfolyamok erről árulkodnak. Rövidtávra pozitív megerősítést kaptunk tegnap, és az év végéig még tovább szépíthet az árfolyam. A következő ellenállás az 1.465 pontos lokális csúcsnál látható.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz1. ellenállás
 1.4351.465
DAX30: Több éves csúcson a kurzus
A német piacról sem hiányoznak a vevők, napról-napra új maximumra kapaszkodik az árfolyam. November óta tart a töretlen hegymenet, eddig egyetlen ellenállás sem tudta megakadályozni a száguldást, és töretlenül robog a 8.100 pont körüli csúcspont felé. A technikai kép pozitív, a trend megerősítést nyert (közel 5 éves maximumon van az árfolyam), de azt is vegyük figyelembe, hogy a felülteljesítő német index kissé túlvett már, ezért egy korrekció elindulására számítani lehet.
 
Támasz és ellenállás szintek
1. támasz1. ellenállás
 7.6008.100
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben