Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Csődeljárást kezdeményezett a Wirecard

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. június 26.   10:15

Lefelé mutató kockázatokat lát az EKB Emelkedtek tegnap az európai részvényindexek: a FTSE100 0,4%-ot, a DAX 0,7%-ot, a CAC40 pedig 1,0%-ot. Az EKB legutóbbi ülésének jegyzőkönyvéből egyértelműen látható, hogy...

Lefelé mutató kockázatokat lát az EKB

Emelkedtek tegnap az európai részvényindexek: a FTSE100 0,4%-ot, a DAX 0,7%-ot, a CAC40 pedig 1,0%-ot.


Az EKB legutóbbi ülésének jegyzőkönyvéből egyértelműen látható, hogy a jegybankárok lefelé mutató kockázatokat látnak és elsősorban az alacsony inflációs mutatók és az alacsony inflációs várakozások miatt aggódnak. Ráadásul további lefelé mutató kockázatokat látnak részben azért, mert még az alternatív szcenáriók is azzal számolnak, hogy jövő év közepére elérhetővé válik a Covid19 valamilyen formájú orvosi kezelése. A jegybankárok elsősorban a gyenge keresleti oldalt okolják az alacsony fogyasztásért és inflációért. A jegyzőkönyv alapján egyhamar nem várható, hogy az EKB megkezdené monetáris politikájának normalizálását, sőt inkább a további lazítás felé mozdulhat el, vagyis a laza monetáris kondíciók tartósan fennmaradhatnak.


Franciaország, Nagy-Britannia, Olaszország és Spanyolország is hajlandó lenne engedni a digitális adóból, ami elsősorban az amerikai technológiai cégeket sújtaná. Az európai országok az után lengették be a tervezett adó enyhítését, hogy az USA több mint 3 milliárd dollárnyi európai termékre tervez vámot kivetni.


A koronavírus felgyorsult terjedése miatt Portugália egyes részein ismét 2 hetes kijárási korlátozást vezetnek be. Az intézkedés összesen 19 települést, illetve városrészt érint.

Ez még nem felszámolás

Tegnap csődeljárást kezdeményezett önmagával szemben a Wirecard. Ez a jogi eljárás lehetőséget teremt arra, hogy pénzügyi kötelezettségeit átmenetileg ne teljesítse a társaság, így tovább folytathatja működését és átmenetileg nem kell likviditási gondokkal küzdenie. Ugyanakkor rámutat arra is, hogy komoly átalakításra van szükség a vállalatnál és finanszírozást, leginkább tőkét kell találnia a következő hetekben. A botrány egyre inkább kezdi érinteni a társaság operációját is, hiszen a Bloomberg értesülései szerint a Visa és a Mastercard is vizsgálja üzleti kapcsolataik átalakítását, illetve azok korlátozásának lehetőségeit.

Simán jóváhagyták a Lufthansa mentőcsomagját

Amennyire nehéz szülésnek tűnt a Lufthansa mentőcsomagjának elfogadtatása a részvényesekkel, a végén annyira simán átment a 9 milliárd eurós állami mentőcsomag. A tegnapi rendkívüli részvényesi közgyűlésen részt vevők 98%-a támogatta végül a javaslatot. A fő kockázatot a nagytulajdonos Heinz Hermann Thiele jelentette, aki egymaga képes lett volna blokkolni a javaslat elfogadását, de ő már tegnap reggel bejelentette, hogy támogatja a mentőcsomag elfogadását. A riválisoknak, elsősorban a stabil pénzügyi helyzettel rendelkező, így állami mentőcsomagra nem szoruló fapados szereplőknek nem tetszik a Lufthansa állami mentőcsomagja. Várhatóan előbb-utóbb tiltott állami támogatás vádjával eljárást fognak kezdeményezni a Lufthansa mostani mentőcsomagja miatt.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben