Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

EU-barát bírósági fordulat

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. június 23.   10:23

Weidmann szerint fel kell készülni a finanszírozási költségek emelkedésére Kisebb csökkenés jellemezte az európai részvényindexeket tegnap. A DAX és a CAC40 0,6%-ot, a FTSE100 0,8%-ot csökkent. Az Európai Bíróság...

Weidmann szerint fel kell készülni a finanszírozási költségek emelkedésére

Kisebb csökkenés jellemezte az európai részvényindexeket tegnap. A DAX és a CAC40 0,6%-ot, a FTSE100 0,8%-ot csökkent.


Az Európai Bíróság elnökének mandátuma lejártával új, EU-barátabb bíró került a testület élére. Ennek az EKB-val folytatott párharcra nézve is pozitív hatása lehet, hiszen a személycserével a testület jobban hajolhat afelé, hogy elfogadja majd az EKB magyarázatát az eszközvásárlási programmal kapcsolatban. A német pénzügyminiszter szintén pozitívan nyilatkozott, szerinte meg fogják tudni oldani a jogi problémát az EKB eszközvásárlása körül (melyet az Európai Bíróság döntése okozott), így annak nem lesz hatása a jegybanki QE programra.


Spanyolország 50%-kal megnövelheti a vállalatok számára nyújtott hitelgarancia keretét, miután óriási érdeklődés tapasztalható a 100 milliárd eurós program iránt.


A Bloomberg számításai szerint a 7 legnagyobb európai gazdaság állami hitelgarancia programjainak mindössze 15%-át vették eddig igénybe a vállalatok, így összesen mintegy 2.000 milliárd eurónyi hitelgarancia továbbra is elérhető. Az alacsony igénybevétel okaként leginkább a bürokráciát és a lassúságot nevezték meg, míg a vállalatok a kamatokat is magasnak tartják.


Az európai beszerzési menedzser indexek várhatóan jelentősen javulnak majd a májusi értékhez képest. A forgalmi adatok és az elektromos áram fogyasztás is felpattanást mutat a kijárási korlátozások feloldása óta, ami a gazdaság újraindulásának a jele lehet.


A Bundesbank elnöke, Jens Weidmann arra hívta fel a figyelmet tegnapi beszédében, hogy nem fognak a kamatok örökké a jelenlegi, mesterségesen nyomott szinten maradni, a tagországoknak fel kell készülniük arra, hogy majd a PEPP program kivezetésével emelkedhetnek a finanszírozási költségek. A PEPP program vásárlásai viszont egészen jövő év közepéig tovább folynak és még tovább fogja újrabefektetni a lejáró eszközöket az EKB, így meglátásunk szerint a német jegybankár által vázolt kockázat jóval később élesedhet csak.


Az EKB egységes felügyeleti mechaizmusért felelős vezetője szerint európai banki konszolidációra van szükség. Véleményét már eddig is sokan osztották a sokszereplős, meglehetősen töredezett európai bankpiac kapcsán.

Kisebb jogi győzelem a Bayernél

A Bayer számára kedvező bírósági ítélet született Kalifornia államban. A bírósági döntés hatályon kívül helyezte az állami döntést, mely szerint a glifozát tartalmú vegyszerek csomagolásán figyelmeztetést kellett volna elhelyezni a rákkeltő hatás miatt. A bíróság ugyanakkor nem találta egyértelműen megalapozottnak a készítmény rákkeltő hatását, melynek karcinogén voltáról már évek óta zajlanak a viták, így a bírósági döntés értelmében nem kell figyelmeztető felirattal ellátni a gyomírtó szereket. A mostani döntés a Bayer számára akár a tömeges kártérítési perek megítélése kapcsán is kedvező lehet.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben