Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Tovább zuhan a WireCard

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. június 22.   10:15

Gazdasági reformok növelhetik az olasz hiányt Emelkedtek pénteken az európai részvényindexek: a DAX és a CAC40 0,4%-ot, a FTSE100 pedig 1,1%-ot. Nőhet a költségvetési hiány Olaszországban, mivel strukturális...

Gazdasági reformok növelhetik az olasz hiányt

Emelkedtek pénteken az európai részvényindexek: a DAX és a CAC40 0,4%-ot, a FTSE100 pedig 1,1%-ot.


Nőhet a költségvetési hiány Olaszországban, mivel strukturális átalakításokat szeretnének végrehajtani a gazdaság újraindítása érdekében. Az erről szóló részletes terv azonban majd csak szeptemberre készülhet el. A csomagnak fontos eleme lenne az áfa csökkentése és a nagysebességű vasútvonal fejlesztése. Mivel a javaslat nem csak az idei hiányt növelné, így azt az Európai Unióval is egyeztetni kell majd.


Boris Johnson holnap tárja a parlament elő a korlátozások további enyhítésének menetrendjét, ami a július elejétől érvényes újabb nyitásokról fog dönteni. A brit pénzügyminiszter a fogyasztás élénkítése érdekében az áfa átmeneti csökkentését tervezi, ahogy az történt például Németországban is.

Egyre mélyebb gödörben a Wirecard

Ma reggel tovább zuhant a WireCard árfolyama arra a kijelentésre, hogy az 1,9 ,milliárd eurós készpénz állomány valószínűleg nem létezik, ezért nem tudja azt a könyvvizsgáló ellenőrizni. Vagyis a befektetők azon reménye is szertefoszlott, hogy csak valamilyen hiba miatt nem tudja a cég igazolni az összeg meglétét. A társaság vezérigazgatója, Markus Braun közös megegyezéssel, azonnali hatállyal lemondott. A vezérigazgató a társaság legnagyobb részvényeseként 7%-nyi részesedéssel rendelkezett, azonban egyes hírek szerint ezt tőkeáttétellel birtokolta, így az árfolyam zuhanása miatt pozíciót legalább részben likvidálni kellett. A Wirecard ugyanakkor azt jelezte, hogy a bankokkal folytatott egyeztetések konstruktívak és a júniusban lejáró hitelkeretet is kibővíthetik. A Moody’s nem ennyire bizakodó és egyszerre 6 fokozattal rontotta a hitelminősítést, ami így egy besorolással van csak a spekulatív (junk) kategória alja fölött.

Elutasíthatják a Lufthansa mentőcsomagját

Nem biztos, hogy a Lufthansa csütörtöki rendkívüli közgyűlése jóváhagyja a 9 milliárd eurós német állami mentőcsomag felvételét. A részvényeseknek eddig csak 38%-a jelezte részvételét az online közgyűlésen. Ha a részvétel 50% alatt marad, akkor nem elég az egyszerű többség, hanem 2/3-os többségre van szükség a közgyűlési pontok jóváhagyásához. Vagyis a jelenlegi helyzetben a 15%-os részesedéssel rendelkező Heinz-Hermann Thiele képes lenne egymagában blokkolni a mentőcsomag elfogadását. A nagytulajdonos korábban már támadta a megállapodás részleteit, de nem árulta el, hogy ennek ellenére támogatni fogja-e annak elfogadását a közgyűlésen. Közben egyre több olyan hír jelenik meg, miszerint mostanra egyik fél sem igazán elégedett a mentőcsomag tartalmával. A részvényesek túlzónak tartják a 20%-os állami tulajdonszerzést, a szakszervezetek még nagyobb állami beleszólást szeretnének a munkahelyek védelme életében, a menedzsment számára pedig némi könnyebbséget jelent, hogy az osztrák és a svájci állam kedvezőbb feltételekkel már kisegítette a Lufthansa helyi leányvállalatait, így némileg javult a csoport pénzügyi helyzete.

Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben