Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A hazugság visszaüt

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. június 22.   09:25

Erste kommentár Egyre inkább terjed a járvány, és ebben jelentős szerepet játszik az USA, ahol a hétvégén május eleje óta nem látott magasságba szökött az új megbetegedések száma....

Erste kommentár

Egyre inkább terjed a járvány, és ebben jelentős szerepet játszik az USA, ahol a hétvégén május eleje óta nem látott magasságba szökött az új megbetegedések száma. Pénteken és szombaton is újra 30 ezer fölötti új megbetegedést regisztráltak. Összesen 7 államban születtet új megbetegedési csúcs, és az elkövetkező négy hétben számos államban (mint például Alaszkában, Arizónában, Arkansasban, Hawaiin, Észak-Karolinában, Oregonban, Dél-Karolinában és Utahban is) emelkedhet a halálozások száma! Mindeközben az amerikai elnök arról beszélt, hogy a járvány hamarosan eltűnhet az USA-ban. Ezzel a kijelentéssel számos egészségügyi szakértő megy szembe és mondja azt, hogy a járvány nagy valószínűséggel nem fog egyhamar eltűnni. Trump 19 ezer fősre tervezett kampányrendezvényére is csak 6.200-an mentek el a betegségtől való félelem miatt. Mindeközben az Apple újra boltokat zár be az USA-ban a járványhelyzet miatt. Ebben a helyzetben a valós problémák szőnyeg alá söprése nem segít, szembe kell(ene) nézni a tényekkel. Minél később jön az intézkedés, annál nagyobb lehet a kár. Jelenleg egyébként néhány oltóanyag a klinikai kísérletek harmadik, azaz a hatásosságot vizsgáló fázisában van. Talán szeptemberben jöhet a szelesebb bázisú klinikai vizsgálat számos új készítmény esetében.


A mai napon a DAX és a BUX is lefelé kezdett, és a negatív hangulatban ez várhatóan így is marad, annak ellenére, hogy az amerikai határidök jelenleg a pozitív tartományban vannak.

Kétségbeesett próbálkozás Trumptól

A Dow 0,8%-os, az S&P500 0,6%-os csökkenéssel fejezte be a pénteki kereskedést, míg a Nasdaq stagnált.


Tovább terjedt a koronavírus az USA-ban a hétvégén a déli, a nyugati, és a közép-nyugati államokban. Pénteken és szombaton is 30 ezer felett nőtt az új koronavírusos megbetegedések száma országszerte, ami május 1. óta nem látott új csúcs.


Donald Trump ennek ellenére a hétvégén megtartotta a koronavírus óta az első kampánybeszédét az oklahomai Tulsa-ban. A vírus miatti elővigyázatosságból a vártnál jóval kevesebben vettek részt az eseményen, ami újabb csorba volt Trump számára. Az elnök beszédében többnyire mások kritizálásával volt elfoglalva. Szerinte a koronavírus elmúlóban van, ezzel azonban sok egészségügyi szakértő kifejezetten nem ért egyet.


Az Apple ennél elővigyázatosabb, ugyanis pénteken bejelentették, hogy 11 amerikai üzletüket ismét bezárják a koronavírus miatt.


Egy friss bírósági ítélet szerint kiadhatja John Bolton, Trump korábbi biztonsági tanácsadója az elnökről szóló kritikus könyvét, amelyben komoly vádakkal illeti Trumpot. Egy hétvégi interjúban Bolton azt nyilatkozta, hogy Trump saját újraválasztását az amerikai nemzetbiztonság érdekei elé helyezte.


3,5 milliárd dollárnyi új finanszírozást von be az American Airlines. Ebből 750 millió dollárt új részvények, és ugyanennyit átváltható kötvények kibocsátásával. Emellett 1,5 milliárd dollár értékben bocsát még ki kötvényeket a légitársaság és 500 millió dollárnyi banki hitelt is felvesz.

Ázsiai puskaporos hordók

Vegyesen teljesítetek az ázsiai részvényindexek. A Nikkei 0,1%-ot emelkedett, a Hang Seng index 0,6%-ot csökkent, míg a Shanghai index stagnált.


Egyre fokozódik a kínai nyomás Hongkongon, ahogy egyre több részlet válik ismerté az új, Kína által már elfogadott nemzetbiztonsági törvényről. Az új szabályozás felülírná a hongkongi, eddig független jogrendszert, és Hongkongtól elkülönülten, kínai ellenőrzés alatt álló hivatal biztosítaná a törvény betartását.


Észak-Korea kisebb csapatokkal bevonult a két Koreát elválasztó demilitarizált övezetbe, ahol a katonák gyakorlatilag karbantartási munkákat végeznek. Bár az akció valószínűleg nem jár tényleges katonai beavatkozással, a két ország feszült viszonyának nem teszek jót az ilyen jellegű provokációk. Észak-Korea közben állítólag 12 millió röplapot is készíttetett, amit Dél-Koreában szeretnének terjeszteni, vélhetően légballonok segítségével. Ezt valószínűleg csütörtökre, a koreai háború kirobbanásának 70. évfordulójára fogják időzíteni.

Határidős piacok

Az amerikai határidős indexek a pozitív tartományban voltak ma reggel, míg az európaiak közül a DAX és a CAC mínuszban, a FTSE pluszban volt.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben