Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Népszerű volt az újabb TLTRO tender

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. június 19.   10:45

Megállapodást sürget Angela Merkel Csökkenéssel fejezték be a tegnapi kereskedést a vezető európai részvényindexek. A DAX és a CAC 40 0,8%-kal, az FTSE 100 0,5%-kal került lejebb. Igen népszerű volt az EKB TLTRO III...

Megállapodást sürget Angela Merkel

Csökkenéssel fejezték be a tegnapi kereskedést a vezető európai részvényindexek. A DAX és a CAC 40 0,8%-kal, az FTSE 100 0,5%-kal került lejebb.


Igen népszerű volt az EKB TLTRO III tendere, több spanyol és olasz bank is teljesen kimerítette az erre a célra szánható hitelkeretét. Spanyolországban az öt legnagyobb pénzintézet közül négy tett így. A CaixaBank állt az élen, miután 97,9 milliárd eurónyi hitelt vett fel a tender keretében. Őket követte az olasz UniCredit, ők 94,3 milliárd eurót vettek fel.


A nyári szünet előtti megállapodást sürgeti Angela Merkel az EU-t a közös 750 milliárd eurós fiskális stimulussal kapcsolatban. Hasonlóan tett nemrégiben Emmanuel Macron is.

Ryanair: Újraindul a Lauda

Július 1-én újraindulnak a Laudamotion járatai, de csökkentett kapacitással. A korábban tervezett 38 A320-as helyett csak 30-cal fog üzemelni a légitársaság, éas az eredetileg várt 10 millió utas helyett már csak 5 millióval számolnak idén. Bécsben a korábbi 16 helylett csak 10 gép fog állomásozni, és törölték a korábbi repülőgép megrendeléseket is. Marad a 330 főnyi alkalmazott, de 12 pilótától és 82 kabinszemélyzettől megválnak, azoktól, akik nem fogadták el az új feltételeket. A hír nem meglepő, s nem igazán változtat az összképen.

Fülöp-szigeteki bankokig érnek a Wirecard szálak

A tegnapi 60% feletti esést követően ma megint szabadesésben vannak a Wirecard részvényei, miután az aggodalmak csak fokozódtak a tegnap ismét eltolt gyorsjelentés után. A vállalat tegnapi közleménye szerint az Ernst&Young nem talált 1,9 milliárd eurónyi készpénzről hiteles bizonylatot, ami a vállalat teljes készpénz állományának nagyjából negyede. Azóta napvilágot látott az, hogy két Fülöp-szigeteki banknál kellett volna legyen az a készpénz, ők azonban azt állítják, hogy a Wirecard nem is az ügyfelük, és, hogy az aláírásokat valaki meghamisította. A Wirecard tegnap felfüggesztette egyébként is távozó operatív igazgatóját, aki az ügyhöz közel álló források szerint az elmúlt két napban már felvette a kapcsolatot az említett bankokkal, hogy valahogy előteremtse a pénzt. A cég vezérigazgatója a tegnapi kommentárja alapján igyekszik áldozatnak beállítani a Wirecardot. Arra, hogy kiderüljön mi a pontos igazság az ügyben, egyelőre továbbra is várni kell.

Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben