Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Szigorítanak a németek

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. június 18.   10:27

Weidmann optimista Ismét emelkedéssel fejezték be a tegnapi kereskedést a vezető európai részvényindexek. A DAX 0,5%-kal, a CAC 40 0,9%-kal, az FTSE 100 0,2%-kal került feljebb. Németország októberig...

Weidmann optimista

Ismét emelkedéssel fejezték be a tegnapi kereskedést a vezető európai részvényindexek. A DAX 0,5%-kal, a CAC 40 0,9%-kal, az FTSE 100 0,2%-kal került feljebb.


Németország októberig meghosszabbítja a másfél méteres távolságtartási kötelezettséget a koronavírus miatt, miután az utóbbi hetekben több esetben is csoportos megbetegedésekről érkeztek hírek. Emellett tömeges rendezvények megtartását is tiltani fogják eddig az időpontig. Ebben azonban az egyes tartományok valamekkora szabad kezet kapnak.


Optimista a Bundesbank elnöke, Jens Weidmann azzal kapcsolatban, hogy sikerül megoldást találni arra a problémára, hogy a német alkotmánybíróság akár illegálisnak is találhatja az EKB kötvényvásárlási programját. Ennek megoldására három opciót is felvázolt a parlament számára.


A mai napon kerül sor a Bank of England kamatdöntő ülésére. A konszenzus szerint az alapkamat továbbra is 0,1%-on marad, míg eszközvásárlási programjának keretösszegét 100 milliárd fonttal növelheti a jegybank.


Az ügyhöz közel álló források szerint Franciaország arra számít, hogy már júliusban megegyezhet az EU a koronavírus negatív hatásait tompítani célzó közös fiskális csomagról.

Komoly állami segítséget kaphat a Fiat

Az ügyhöz közel álló források szerint az olasz kormány nemsokára engedélyezheti a 6,3 milliárd eurós állami kölcsön nyújtását vállalatnak. A pénzügyminiszter ugyan még nem bólintott rá, de a források szerint a héten erre is sor kerülhet. A befolyó összeget kizárólag olaszországi operációjára költheti majd a vállalat.

Kihívás elé került a Fiat-Peugeot tranzakció

Az európai versenyhatóság aggodalmát fejezte ki az egyesülés kapcsán. Úgy látja, hogy sérülne a verseny a kisteherautók piacán (elsősorban Franciaországban, Németországban, Lengyelországban, Spanyolországban, illetve még az Egyesült Királyságban). Ezért hosszabban vizsgálódnak (EB), ami október 22-ig tarthat. A két cég megerősítette, hogy továbbra is a jövő év első negyedévére várja a tranzakció zárását.

Megnyitja első orosz központját a Wizz Air

Szentpéterváron nyit új bázist a Wizz Air. Innen szeptember 18-tól Salzburgba, Oslóba, Koppenhágába, Stockholmba és Máltára repülnek majd.

Gyors visszapattanás az európai energiafogyasztásban

A vártnál jóval gyorsabban tér magához az európai energiafogyasztás a Total szerint. Energiaszolgáltató üzletáguk a koronavírus idején 20%-os visszaesést mutatott, mostanra azonban már nagyjából a válság előtti szintekre tért vissza.

Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben