Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Averzió

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. június 12.   09:31

Erste kommentár Újra utálják a részvényeket, ami annak köszönhető, hogy a Fed aggódik a gazdasági kilátások miatt. Lassú javulást várnak, amelyre Trump elnök azonnal meg is szólalt, hogy a harmadik...

Erste kommentár

Újra utálják a részvényeket, ami annak köszönhető, hogy a Fed aggódik a gazdasági kilátások miatt. Lassú javulást várnak, amelyre Trump elnök azonnal meg is szólalt, hogy a harmadik negyedévben már magához tér a gazdaság, a negyedikben már erőteljesen növekedni is fog, 2021 pedig az USA történetének egyik legjobb éve lesz. Mindeközben a Zuckerberg által támogatott tudósok egy csoportja arra kérte a Facebook vezért, hogy cenzúrázzák Trump elnök közösségi médiában közzétett hazugságait és megosztó beszédét, amit a vezérigazgató egy elegáns húzással visszautasított. Ennél aggasztóbb viszont, s a piac is inkább arra figyel, hogy a betegség egyre jobban terjed számos államban, városban. Houstonban például újra szigorítani akarnak a járványügyi intézkedéseken és még az is lehet, hogy az eddig nem használt stadionból korábban kialakított járványkórházat mégis csak használatba fogják venni.


Az S&P500 1952 óta 28-szor esett 5 százaléknál nagyobb mértékben. A következő napon négy eset kivételével mindig emelkedett a nagy esés után. Ugyanakkor ebből a 28, 5 százaléknál nagyobb eséséből öt idén következett be, s a korábbi négy alkalommal mindig emelkedést láthattunk a következő nap. Igaz, legutóbb március 18-a után ez már csak 0,4 százalékra sikeredett. Így a mai napon enyhe emelkedésre, oldalazásra számítunk a DAX és a BUX index esetében is.

Gyorsan visszatért a félelem

Szabadesés jellemezte tegnap az amerikai részvénypiacokat. A Nasdaq 5,3%-ot, az S&P 500 5,9%-ot, a Dow pedig 6,9%-ot zuhant. A piacokon mind az értékeltség, mind pedig a technikai túlvettség miatt időszerű volt már a korrekció, azonban a Covid járvánnyal kapcsolatos negatív hírek felerősítették ezt a folyamatot.


Az S&P500 március közepe óta nem esett ekkorát, az indextagok közül mindössze egy tudott emelkedni. Leggyengébben a légitársaságok, valamint a tenger- és óceánjárókat üzemeltető cégek szerepeltek, vagyis azok a szektorok, amiket leginkább érintene egy újabb járványhullám.


Az ismét gyorsan terjedő Covid19 miatt Houstonban, az USA negyedik legnagyobb városában mérlegelik annak a lehetőségét, hogy ismét kijárási korlátozásokat vezessenek be, egyúttal újra megnyithatják a stadionból kialakított járványkórházat, amit már tavasszal kialakítottak, de eddig még nem kellett használniuk.


A csődvédelem alatt álló Hertz 1 milliárd dolláros tőkebevonást tervez mérlegének megerősítése céljából, amivel megpróbálta volna kihasználni a javuló trendet. A múlt héten ugyanis hétszerezett a részvény, ahogy a spekulánsok ráugrottak a papírra, hogy az újrainduló gazdaság megmentheti a céget a teljes összeomlástól. Ezen a héten viszont már harmadolódott is az árfolyam, ahogy ismét a kockázatok kerültek a befektetők figyelmének előterébe. Vagyis nagyon jó időzítéssel kéne a kibocsátást végrehajtaniuk, amihez még a csődbíróság jóváhagyására is szükség van.

Gyorsabb tőzsdei bevezetés jöhet Kínában

A nyitáskor látott erőteljes eséseket mostanra részben sikerült ledolgoznia az ázsiai indexeknek. A Shanghai index 0,1%-ot, a Nikkei 1,1%-ot, a Hang Seng pedig 1,3%-ot csökkent.


Várhatóan június végén mutatják be az új tőzsdei szabályozási tervet, ami a kínai ChiNext piac esetében regisztráció alapú IPO folyamatot tenne lehetővé. A szabályozás még idén életbe léphet, így a korábban akár évekig is elhúzódó tőzsdei bevezetési folyamat néhány hónapra csökkenne. A ChiNext piacot elsősorban kínai technológiai cégek alkotják.


A japán parlament jóváhagyta a 298 milliárd dollárnyi gazdaságélénkítő csomagot, így megduplázódott az eddigi költségvetési élénkítés mértéke. A most elfogadott intézkedéscsomag a vállalatok megsegítését, a bérek támogatását és az egészségügy kiadásainak növelését tartalmazza.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok a pozitív, az európaiak a negatív tartományban voltak ma reggel.

Tovább veszi magát az OTP

Az OTP 200.000 darab saját részvényt vett június 11-én 10.963 forintos átlagáron.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben