Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Újabb csúcs a Fed döntés előtt

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. június 10.   09:32

Erste kommentár A Nasdaq tegnap új csúcsot ütött az inkább negatívnak mondható hangulatban és a mai Fed döntés előtt. Ugyan nem várunk kamatváltoztatást a Fed részéről, sőt a piaci szereplők az...

Erste kommentár

A Nasdaq tegnap új csúcsot ütött az inkább negatívnak mondható hangulatban és a mai Fed döntés előtt. Ugyan nem várunk kamatváltoztatást a Fed részéről, sőt a piaci szereplők az elkövetkező 2 évben sem várnak változtatást, ennek ellenére sokan spekulálnak azon, hogy a hosszabb hozamokat megregulázhatja a Fed azzal, hogy hozamcéllal vásárol állampapírokat messzebbi lejáratokon. Ezzel kapcsolatban akár már ma is születhet bejelentés, így a hosszabb hozamok elkezdtek csökkenni az elmúlt napok heves emelkedését követően. Ugyanakkor a jelenlegi korrekció a hozamokban újabb lendületet adott a dollárgyengülésnek, mindamellett, hogy a dinamikusan növekvő olajkészletek sem a „jó” irányba mutatnak. A Goldman azonnal markáns véleményt fogalmazott meg. Szerintük a Brent a 43 dollár körüli szintről 35 dollár környékére csökkenhet. Ugyanakkor a dollár gyengülés kisebb támaszt ad az olaj árfolyamának (lassítja az esését), míg jótékonyan hat az arany árfolyamára.


A mai napon ismét emelkedhet a pozitív tartományban nyitó DAX és a BUX index is, de ne feledjük, hogy a technikai indikátorok szerint nagyon túlvettek az indexek.

A Fed-re figyelnek ma az USA-ban

Az elmúlt pár héttel ellentétben tegnap a technológiai szektor teljesített a legjobban a tengerentúlon. A Nasdaq 0,3%-kal tudott emelkedni, míg az S&P500 0,8%-kal, a Dow 1,1%-kal esett.


A mai napon ér véget a Fed kétnapos kamatdöntő ülése, ez áll most a befektetők figyelmének középpontjában. Jerome Powellék várhatón ismét kifejezetten támogató hangnemet fognak megütni, és elköteleződésüket fejezik ki a gazdaság további stimulálásával kapcsolatban. Mindezt a múlt pénteki, vártnál érdemben kedvezőbb munkaerőpiaci adatok ellenére. Emellett külön érdekesség lesz, hogy a koronavírus kitörése óta elsőként teszi közzé gazdasági előrejelzéseit a jegybank. Végül elképzelhető az is, hogy többet tudunk meg a Fed azon tervéről, miszerint fontolgatja azt, hogy konkrét hozamcélokat fogalmazzon meg bizonyos lejáratokon.


Összességében továbbra is a mélypontok közelében alakul az új koronavírusos fertőzöttek száma az USA-ban, azonban 14 államban június hónapban az eddigi legmagasabb 7 napos átlagot mérték. Ezek többnyire azok az államok, amelyek elkerülték a kezdeti komolyabb terjedést és relatíve hamar enyhítettek a kijárási korlátozásokon. Közéjük tartozik a két legnépesebb állam, Kalifornia és Texas is.


Egy friss kutatás szerint 20-25 ezer kiskereskedelmi üzlet zárhat be idén az USA-ban a 2019-es 10 ezerrel szemben a koronavírus negatív hatásai miatt.

Tovább esett a kínai infláció

Oldalazás jellemezte az ázsiai kereskedést. A Nikkei 0,1%-ot, a Hang Seng 0,2%-ot emelkedett, míg a Shanghai index 0,4%-ot csökkent.


A vártnál nagyobbat esett májusban a kínai infláció. A korábbi 3,3%-ról a várt 2,7% helyett 2,4%-ra csökkent az inflációs mutató. A termelői árindex szintén a vártnál nagyobb mértékben, 3,7% -kal csökkent. A fő tényezők az alacsony kereslet, valamint az alacsony nyersanyag- és energiaárak voltak. Az alacsony inflációs mutatók alapján a jegybanknak komoly tere lehet a gazdaság stimulálására az inflációs cél veszélyeztetése nélkül.


Gyenge áprilisi számokat hozott a japán ipar. A gépipari megrendelések 17,7%-kal estek vissza év/év alapon a várt 13,2%-kal szemben. A termelői árindex pedig 2,7%-kal csökkent. A fő tényező itt is az alacsony nyersanyag- és energiaárak voltak, továbbá a Japánban elrendelt rendkívüli vészhelyzet, ami jelentősen visszavetette a keresletet.


10 éves csúcsra, 4,5%-ra emelkedett a dél-koreai munkanélküliségi ráta.

Határidős piacok

Pozitív hangulat uralkodott az amerikai és az európai határidős piacokon is ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben