Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Új csúcson a Nasdaq

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. június 9.   09:22

Erste kommentár Új csúcson zárt tegnap a technológia szektort reprezentáló Nasdaq index, s mindeközben az S&P500 is a pozitív tartományba lendült az idei teljesítményét tekintve. Persze, a gazdaságok...

Erste kommentár

Új csúcson zárt tegnap a technológia szektort reprezentáló Nasdaq index, s mindeközben az S&P500 is a pozitív tartományba lendült az idei teljesítményét tekintve. Persze, a gazdaságok újranyitása Európában és az USA-ban sokat nyom a latban, de a piac legfontosabb vezetője az a jelentős likviditás, amit a jegybankok nyújtanak a piaci szereplők számra. Így a sok esetben negatív híráram ellenére is emelkednek az indexek. Mindezt úgy, hogy: (i) az értékeltségek magasak; (ii) az MACD és pl. az RSI indikátorok is erős túlvettséget mutatnak. Vagyis ugyanolyan őrült módon, vagy legalábbis majdnem olyan őrült módon emelkedünk, mint ahogy estünk, így nem árt az óvatosság.


A DAX és a BUX index is a pozitív tartományban nyitott, de nagy valószínűséggel mindezzel együtt inkább oldalazásra lehet számítani a mai napon.

Csúcsok dőltek az USA-ban

Ugyan továbbra is lemaradó volt tegnap a Nasdaq az amerikai részvénypiacon, ennek ellenére sikerült első nagyobb tőzsdeindexként új történelmi csúcsra mennie a koronavírus kitörése óta. Ehhez 1,1%-os emelkedést kellett bemutatnia. Az S&P500 sem akarta elkerülni a rivaldafényt, az indexnek sikerült a 2019-es záróértéken felülkerekedni. Ehhez 1,2%-os emelkedést mutatott be. A legjobban teljesítő index tegnap ismét a csendben felfelé araszoló a Dow volt, ami 1,7%-kal emelkedett.


Kiterjeszti kis- és középvállalkozásoknak szóló hitelezési programját a Fed. A minimális összeget 250 ezer dollárra csökkenti a korábbi 500 ezer dollárról, a maximális összeget pedig 300 millió dollárra emeli. Emellett a korábbi 4 éves futamidőt 5 évre hosszabbítja a jegybak és a korábbi egy év helyett két évre lehet a tőketörlesztés felfüggesztését kérni.

Megszakította kapcsolatát a két Korea

Emelkedés jellemezte az ázsiai részvénypiacokat. A Nikkei 0,4%-ot csökkent, míg a Shanghai index 0,5%-ot, a Hang Seng pedig 1,9%-ot emelkedett.


Észak-Korea minden kommunikációt megszakított Dél-Koreával, köztük azt a telefonos forródrótot is, melyen a két ország naponta kétszer felvette egymással a kapcsolatot. Utoljára 21 hónappal ezelőtt fordult elő, hogy a két ország nem kommunikált egymással. Észak-Korea röplapok terjesztésével vádolta meg déli testvérét és ezzel indokolja a kommunikáció megszakítását, azonban a feltételezések szerint más, politikai jellegű oka is lehet a lépésnek.


Japánban a bérek 0,6%-kal csökkentek áprilisban az előző év azonos időszakához képest. Ez némileg jobb, mint az elemzők által várt 1,0%-os visszaesés, de a várakozások szerint a bércsökkenés még csak ezt követően fog felgyorsulni a vállalati profitok összezuhanása miatt.

Határidős piacok

Alapvetően pozitív hangulat uralkodott a főbb határidős piacokon ma reggel, egyedül az S&P volt mínuszban.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben