Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megijedtünk!

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. május 26.   09:52

Erste kommentár A piacok a mai napon felfelé tervezik az elmozdulást, s ez rendben levőnek tűnik, még annak ellenére is, hogy továbbra is drágának találjuk a piacokat. Ezzel az S&P500 árfolyama visszatérhet a 200 napos...

Erste kommentár

A piacok a mai napon felfelé tervezik az elmozdulást, s ez rendben levőnek tűnik, még annak ellenére is, hogy továbbra is drágának találjuk a piacokat. Ezzel az S&P500 árfolyama visszatérhet a 200 napos mozgóátlag fölé, azaz újra a bika piaci tartományban mozoghat az index. Olyannyira változik a hangulat, hogy Mark Hulbert is bedobta a törölközőt, s átfordult medvéből bikává. Szerinte elszámolta magát a VIX index alapján, s az elkövetkező 3 hétben már nem valószínű, hogy a mélybe zuhannak az indexek. Hát ettől ijedtünk meg! Amikor a vén öreg medvék is bedobják a törölközőt, az egy komoly figyelmeztető jel. Ha elkezdik elkölteni a partvonalon parkoló pénzeket, akkor jöhet egy szárnyalás, de aztán már csak a kételyeink és aggodalmaink, na meg a részvényeink maradnak velünk, miközben „üres a zsebünk”. Azaz szárnyalhatunk a piaccal, amely éppen örömünnepet készül ülni, de fél szemünket folyamatosan tartsuk a befektetéseinken és piacon, mert egyre inkább veszélyessé válhat  a pálya.


A mai napon az általános jó hangulatban ismét emelkedhet a DAX és a BUX index is.

Fontos szintet tesztelhet ma az S&P500

Az Emlékezet napja miatt zárva tartottak tegnap a tengerentúli részvénypiacok. A határidős indexek azonban nem álltak meg, és 2% körüli emelkedést mutatnak ma reggelre a gazdaságok újranyitását övező optimizmus miatt. Az S&P500 ezzel a 200 napos mozgóátlaga körül nyithat, amennyiben kitart a jó hangulat. Ha ezt a szintet sikerülne áttörnie, az technikailag további emelkedést vetítene előre.


Anrdew Cuomo, New York kormányzója nem gondolja, hogy a koronavírust követően csak úgy felpattan a gazdaság. Szerinte túl sok kisvállalkozás zárta be kapuit és a vállalatok sem fognak sok embert újra felvenni azok közül, akiket korábban elbocsátottak. Ezért szerinte az államnak fontos szerepe lesz abban, hogy segítse a gazdaságot visszaállítani a régi pályára.

Japán minden fronton lazít

Emelkedtek ma reggel az ázsiai részvényindexek. A Shanghai 0,8%-kal, a Hang Seng 2,1%-kal, a Nikkei 2,8%-kal zárt magasabban.


Japánban feloldották a rendkívüli állapotot, ennek ellenére csak rendkívül lassú és óvatos nyitás várható, a megszokott életükhöz várhatóan majd csak augusztusra térhetnek vissza. Éppen ezért mostantól a gazdaság támogatásán dolgoznak, s ennek érdekében fiskális és monetáris eszközöket is bevetnek majd.


A japán jegybankelnök, Kuroda azt nyilatkozta, hogy készen állnak a további lazításra, mely során tovább csökkenthetik a kamatot, kibővíthetik a támogatott hitelprogramot és az eszközvásárlási program nagyságát is.


Roham léptékben tesztelnek a kínai egészségügyi hatóságok Wuhanban, ahol azt tűzték ki célul, hogy mindenkit letesztelnek a koronavírusra. 10 nap alatt már 6,5 millió embert teszteltek le úgy, hogy a tesztelésen való részvétel elvileg önkéntes, és a 6 év alatti gyerekeknél egyelőre nem végezték el a vizsgálatot.

Határidős piacok

A főbb határidős indexek többsége a pozitív tartományban volt ma reggel, egyedül a FTSE volt mínuszos.

Gazdasági hírek

Orbán Viktor elmondta, hogy a kormány ma nyújtja be azt a törvényjavaslatot, amelyben kéri a rendkívüli jogrend megszüntetését.


Varga Mihály pénzügyminiszter ma nyújtja be a 2021-es költségvetés tervezetét.


Kamatdöntő ülést tart ma az MNB monetáris tanácsa, nem változtatnak az alapkamaton.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben