Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

Vontobel Protect Express Airbag US Healthcare USD 20-23

MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK
MÖGÖTTES TERMÉK INFORMÁCIÓK2020. május 22.   11:40

A Covid-19 előidézte világjárvány az egészségügyi vállalatokra irányította a figyelmet.

A Covid-19 előidézte világjárvány az egészségügyi vállalatokra irányította a figyelmet. Az erősen globalizálódott világ recesszióba sodródott gazdaságára ezek a döntően magánkézben lévő vállalatok vannak az egyik legnagyobb befolyással: a gazdaság “újraindítása” illletve annak menete függ hatásos kezelések, vakcinák és minél hatékonyabb tesztek kifejlesztésén. A mögöttes kosárban szereplő mindkét vállalat élen jár ezek fejlesztésében: a Gilead a koronavírust kezeló gyógyszer illetve az Abbott az antitest alapú gyorsteszt fejlesztésében.

Továbbá jelen helyzet az egészségügyi vállalatok rendszerszintű fontosságát is megmutatta. Emellett, mivel az egészségügyi szektor termékei és szolgáltatásai az alapszükségletek részét képezik, ellenállóbbak a gazdasági ciklusok változásaival szemben.

 

Gilead Sciences

  • Amerikai biotechnológiai társaság
  • A $91 milliárdos piaci kapitalizációval rendelkező társaság közel 12 ezer embert foglalkoztat
  • A társaság termékei elsősorban a HIV/AIDS, máj, és rákos megbetegedések kezelésére szolgálnak
  • Földrajzi bontásban az Egyesült Államok a társaság legfontosabb piaca, ahonnan a bevételek 75%-a származik. További 16%-ot az európai üzletág generál
  • Forward 12m P/E 11.5
  • Árfolyam: https://www.bloomberg.com/quote/GILD:US
  • A Bloomberg-en szereplő konszenzus célár USD 81.1
  • A részvényt 11 elemző javasolja vételre, 17 tartásra és 4 eladásra
  • Kockázatok: Verseny fokozódása, termékek teljesítménye alulmúlja a piaci várakozásokat

 

Abbott Laboratories

  • Amerikai egészségügyi nagyvállalat
  • A 156 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkező társaság 107 ezer embert foglalkoztat
  • A bevételek 38%-a orvosi eszközök forgalmazásából származik. További 24%-ot diagnosztikai termékek értékesítése generál. A következő 23% táplálkozási kiegészítők forgalmazásából származik, a fennmaradó 14% pedig saját márkás gyógyszerek értékesítéséből tevődik össze
  • A társaság legnagyobb piaca az Egyesült Államok, ahonnan a bevételek 36%-a származik. Második helyen a kínai piac szerepel, ami a bevételek 7%-át generálja
  • Forward 12m P/E 28.0
  • Árfolyam: https://www.bloomberg.com/quote/ABT:US
  • A Bloomberg-en szereplő konszenzus célár USD 100.4
  • A részvényt 18 elemző javasolja vételre, 4 tartásra és 1 eladásra
  • Kockázatok: Verseny fokozódása, termékek teljesítménye alulmúlja a piaci várakozásokat
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben