Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Recesszióban a német gazdaság

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. május 18.   09:51

Negatív kamatok bevezetésén gondolkodik a brit jegybank Emelkedtek az európai tőzsdék pénteken: a DAX 1,2%-ot, a FTSE100 1,0%-ot, a CAC40 0,1%-ot. Még péntek délelőtt jelent meg az első negyedéves német GDP. Munkanaphatással...

Negatív kamatok bevezetésén gondolkodik a brit jegybank

Emelkedtek az európai tőzsdék pénteken: a DAX 1,2%-ot, a FTSE100 1,0%-ot, a CAC40 0,1%-ot.


Még péntek délelőtt jelent meg az első negyedéves német GDP. Munkanaphatással igazítva a várt 2,0%-nál nagyobb mértékben, 2,3%-kal esett vissza a német gazdaság, a második félév pedig ennél is lényegesen rosszabb lehet majd.


A BoE vezető közgazdásza szerint további nem konvencionális eszközök használatának lehetőségét vizsgálja a jegybank, köztük akár a negatív kamat bevezetését is. A brit jegybankárok részéről eddig elsősorban a piac által is várt eszközvásárlási program kibővítéséről lehetett hallani, a negatív kamatok Nagy-Britanniában eddig nem igazán voltak terítéken.


Mától újranyit Olaszország. A mai nyitás elsősorban a kereskedelem újraindulását jelenti, a tartományok közti szabad mozgás majd csak június elején áll helyre, amikor az ország külső határait is meg fogják nyitni.

200 millió eurós veszteségre számít a Ryanair

Ma reggel publikálta 2020-as éves eredményét a Ryanair. A légitársaság az elemzői várakozások felső sávjába eső, 648,7 millió eurós eredményt ért el. A 4,1 milliárd eurós likviditás is megfelelőnek számít. A márciussal indult 3 hónapos időszakra vonatkozóan alsó hangon 200 millió eurós veszteséggel számol a Ryanair, míg a piac inkább 300 millió eurós veszteséget vár. A második gazdasági negyedévre ennél kisebb mértékű veszteséget várnak.

Kényszerpihenő a Daimlernér

Az alabamai gyár újraindítását követően nem sokkal újabb kényszerpihenőre készül a Mercedes SUV modellek amerikai összeszerelő üzeme, ugyanis Mexikó felől akadozik az alkatrész ellátás, így kénytelenek voltak felfüggeszteni a hétre a termelést az amerikai üzemben is.

Állami segítségért fordult a Fiat

A Fiat Chrysler csoport 6,3 milliárd eurós állami hitelgaranciával nyújtott hitelért folyamadott. Az olasz miniszterelnök már jelezte is, hogy az állami mentőövre annak ellenére jogosult a cég, hogy székhelye külföldön van, hiszen rengeteg embert foglalkoztat Olaszországban és kiterjedt beszállítói hálózatával az olasz gazdaság szerves részét képezi.

Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben