Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kibővítette eszközvásárlásait az EKB

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. április 23.   09:51

A vártnál nagyobbat vágott a török jegybank Emelkedtek tegnap az európai részvényindexek. A CAC40 1,3%-kal, a DAX 1,6%-kal, a FTSE100 pedig 2,3%-kal zárt magasabban. Az EKB a tegnapi pletykáknak megfelelően tényleg kibővítette...

A vártnál nagyobbat vágott a török jegybank

Emelkedtek tegnap az európai részvényindexek. A CAC40 1,3%-kal, a DAX 1,6%-kal, a FTSE100 pedig 2,3%-kal zárt magasabban.


Az EKB a tegnapi pletykáknak megfelelően tényleg kibővítette eszközvásárlási programját a befektetésre nem ajánlott kötvények egy részére is. A kibővítés azokra a vállalati vagy államkötvényekre vonatkozik, amelyek április 7-ét megelőzően még befektetésre ajánlott kategóriába tartoztak, és jelenleg legfeljebb 2 minősítéssel vannak a befektetési kategória alja alatt. Vagyis ahogy várható volt, a kibővítés a Fed mintáját követte és az úgynevezett bukott angyalokra vonatkozik.


A német koalíciós pártok megállapodtak egy újabb 10 milliárd eurós gazdaságtámogató csomagról. Ennek részeként növelik az állami bértámogatás összegét és átmenetileg csökkentik az éttermi áfa kulcsot is.


A török jegybank a várt 50 bázispontnál is nagyobbat, 100 bázispontot vágott az alapkamaton, 8,75%-ra csökkentve azt. Ezzel a lépéssel a török jegybanknál a mérleg nyelve egyértelműen a növekedés támogatása felé billent a török líra árfolyamának védelmével szemben. Mivel az infláció továbbra is 12% körüli, így a jelenlegi alapkamat jelentős negatív reálkamatot jelent.


AZ EU tagállamok vezetői ma ismét tárgyalják a járvány miatti gazdaságélénkítés lehetőségeit és annak finanszírozását, melyről már hetek óta élénk vita zajlik. Ennek ellenére érdemi előrelépés mára sem várható.


A vártnál gyengébbek lettek a német áprilisi előzetes beszerzési menedzser indexek. Főleg a szolgáltatószektor esetében volt nagy az esés, ott ugyanis 31,7 pontról 15,9 pontra esett vissza az index. A feldolgozóipar is nagyobbat esett a vártnál, 45,4 pontról 34,4 pontra, ami 2009 óta nem látott mélypont, de a szolgáltató szektornál még így is jobban tartotta magát.


A spanyol parlament támogatta a miniszterelnök javaslatát, hogy a rendkívüli helyzetet május 9-ig meghosszabbítsák.

Rontotta várakozásait a Daimler

A Daimler ma közzé tette első negyedéves eredményét. A korábbi jelzéssel összhangban egyelőre még profitábilis maradt a cégcsoport, EBIT eredménye 617 millió euró lett, ami 78%-kal maradt el a tavalyi szinttől. A korrigált EBIT 719 millió eurós értéke szintén jelentősen elmaradt a tavalyi szinttől, de megfelelt a piaci várakozásnak. A társaság szabad készpénzáramlása -2,3 milliárd euró volt, ami gyakorlatilag megfelel a tavalyi első negyedéves értéknek. A csoport nettó likviditása 9,3 milliárd euró, ami továbbra is megfelelő szintnek tekinthető. A 2020-as  kilátásokat tekintve nem volt túl konkrét a vállalat, mindössze annyit árultak el, hogy a tavalyinál gyengébb eredményre számítanak, ami senkit nem érhetett váratlanul.

Juliusban szállhat fel a Ryanair

A Ryanair vezérigazgatója arra számít, hogy július elején újraindulhat az európai légiközlekedés. De a Ryanair még csak 40%-os kapacitással számol arra a hónapra, ez szeptemberre 80%-ra emelkedhetne. A fő kérdés a szociális távolságtartási szabályok lazítása lehet a Ryanair terveinek szempontjából, például, hogy megvalósulnak-e azok a tervek, hogy a középső üléseket szabadon kell hagyni a repülőkön. Ha nyáron újra is indulhatnak a légitársaságok, várhatóan óriási árverseny lesz köztük az utasokért, ami a nyári hónapokban is nyomás alatt tarthatja a légitársaságok profitábilitását.

Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben