Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Bukott angyalok felé nyithat az EKB

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. április 22.   10:33

Vegyes képet fest a ZEW index Jelentős esést szenvedtek el tegnap az európai részvényindexek. A FTSE100 3%-ot, a CAC40 3,8%-ot, a DAX pedig 4,0%-ot zuhant. A Bloomberg értesülései szerint az EKB döntéshozói ma egy...

Vegyes képet fest a ZEW index

Jelentős esést szenvedtek el tegnap az európai részvényindexek. A FTSE100 3%-ot, a CAC40 3,8%-ot, a DAX pedig 4,0%-ot zuhant.


A Bloomberg értesülései szerint az EKB döntéshozói ma egy konferenciabeszélgetés keretében egyeztetnek arról, hogy a jövőben a befektetésre nem ajánlott kötvényekre is kiterjeszthetik az eszközvásárlási programot, mivel attól tartanak, hogy hamarosan vállalatokat és államkötvényeket is leminősíthetnek a hitelminősítők. Szerintünk a Fed-hez hasonló lépésről dönthet az EKB, az amerikai jegybank ugyanis az úgynevezett „bukott angyalokra” terjesztette ki a programot, vagyis azokra a cégekre, akik a válság kitöréséig befektetési kategóriába tartoztak, de ezt a minősítést az elmúlt hetekben elvesztették.


Egyszerre látják rémesnek és bizakodónak a német gazdaság helyzetét. A tegnap délután megjelent ZEW index rendkívül vegyes eredményt hozott. A jelenlegi helyzet megítélése áprilisban -91,5 pontra zuhant a márciusi -43,1 pontról, viszont a következő 6 hónapra vonatkozó gazdasági kilátások megítélése jelentősen javult, -49,5 pontról +28,2 pontra, ami 2015 közepe óta a legmagasabb érték. Vagyis mindenki pesszimistán látja ugyan a mostani helyzetet, de a felmérés résztvevői bíznak a gyors normalizálódásban.


Újabb, ezúttal legalább 50 milliárd eurós gazdaságélénkítést ígért az olasz miniszterelnök, Giuseppe Conte, miután az eddig elfogadott gazdaságélénkítő csomag már kevésnek tűnik.


A líra és a növekedés védelme között kell döntenie a török jegybanknak a mai kamatdöntő ülésén. A várakozások szerint a török jegybank a növekedés támogatása érdekében 50 bázisponttal 9,25%-ra vághatja az alapkamatot, pedig reálhozamban a török kamatok már így is a legalacsonyabb között vannak az egész világon.


Gyors ütemben haladnak Dániában az újranyitással, május 10-től már az 500 főnél nem nagyobb nyilvános rendezvényeket is engedélyezni fogják.

Máris tartalékol az UniCredit

Az UniCredit bejelentette, hogy az első negyedévben a normál céltartalékképzésen felül további 900 millió eurós céltartalékot képez a koronavírus gazdasági hatásai miatt. Bár Amerikában már láttuk a bankok megnövekedő céltartalékképzési gyakorlatát, Európában az UniCredit az első, aki erre szánja el magát.

A Fiat is bebiztosította likviditását

A Fiat 6,25 milliárd eurónyi hitelkeretet hívott le, hogy biztosítsa a működéséhez szükséges finanszírozást. Hasonló lépések láthatóak nem csak az autógyártóknál, de a többi nagy európai vállalat esetében is.

Együttműködik a Volvo és a Daimler

A Volvo és a Daimler kamionüzletága egy közös, 50-50%-ban tulajdonolt céget hozott létre, mely az üzemanyag-cella fejlesztésre fog fókuszálni. A hírnek nincs árfolyamhatása, ugyanakkor a közös fejlesztés hosszabb távon költségmegtakarítási előnyökkel jár mindkét szereplő számára.

Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben