Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A Total jelentős olajmezőt talált a Mexikói-öbölben - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. december 6.   10:38

Az ArcelorMittal 138 millió eurót fektet be belga egységébe, miután megegyezett az unióval és a helyi kormánnyal. Az beruházással a cégnek 2.000 munkahelyet sikerül megmentenie a belga üzemében, ugyanis korábban elbocsátásokra készült.


Az ArcelorMittal 138 millió eurót fektet be belga egységébe, miután megegyezett az unióval és a helyi kormánnyal. Az beruházással a cégnek 2.000 munkahelyet sikerül megmentenie a belga üzemében, ugyanis korábban elbocsátásokra készült.
Most érdemes NYESZ-R számlát nyitni! - Fizessen be év végéig NYESZ-R számlájára, és erre az évre is igényelhet adóvisszatérítést!
A Banco Santander 650 millió eurót invesztál a „rossz” bankba, és ezzel a legnagyobb befektetőjévé válik. A bankot az állam birtokolja 45-49%-ban, a többi befektető 2,5 milliárd euróval járul hozzá. A Deutsche Bank és a Barclays is gondolkozik, hogy beszálljanak, hiszen mindketten rendelkeznek spanyol kitettségekkel.
A BASF nyilvános tőzsdei ajánlatot tett a Pronova vállalatra. Az ajánlat 12,5 norvég korona, és december 5. és 19. között érvényes. Az üzlet teljes becsült értéke 510 millió euró, a BASF részvényeire vetítve 55 eurócent. A rendelkezésre álló készpénzállományból a cég könnyedén tudja finanszírozni a tranzakciót.
A Bayer méhen belüli fogamzásgátló eszköz forgalomba hozatalát tervei Jaydess márkanév alatt. Az eszköz megbízhatósága az elmúlt három évben meghaladta a 99%-ot, ami kedvezőbb a jelenleg piacon lévő készítményeknél.
A BMW új modell bemutatását tervezi. A tervek szerint a 4-es coupe a jelenlegi 3-as és 5-ös modell között helyezkedne el és már megjelentek látványtervek, illetve fényképek az autóról is, de egyelőre nem jelentették be, hogy mikor lesz a hivatalos bemutató. Véleményünk szerint a 4-es coupe bemutatása után a 3-as bmw coupé változata felől megpróbálják átterelni a fogyasztókat a drágább modell irányába.
A líbiai gazdasági és szociális fejlesztési alap visszahívja befektetéseit a francia bankokból, így a BNP Paribas-ból is. Az állami alap, amely 12 milliárd dollárról rendelkezik, kb. 10 milliárd dollárnyi befektetést tart külföldön.
A Daimler 2,17 milliárd dollár (1,67 milliárd euró) értékben értékesítette az EADS-ben meglévő 7,5%-os részesedését. Az EADS a hadiiparban tevékenykedik, vagyis nem igazán illett eddig sem a Daimler portfoliójába. A tranzakció után a Daimler az eddigieknél is jobban szeretne az autógyártásra koncentrálni.
Az E.ON szünetelteti a teszteket a svéd Oskarshamn-1-es nukleáris reaktorában. A cég december 11-én közöl bővebb információt a leállásról. A reaktor működését csak nemrégiben kezdték el újra tesztelni, hosszú, közel egy éves leállás után. A hír negatív az E.ON számára, ugyanis teljes kapacitáson csak a vártnál később indulhat meg a termelés az atomerőműben.
A Lufthansa új prémium üzleti osztályt vezet be az egész interkontinentális flottáján. A kiépítés 2 éven belül lesz kész.
A Nokia bemutatta alsó kategóriás Windows 8-as telefonját, a Lumia 620-ast mely várhatóan 2013 első negyedévében kerül a boltokba 249 dolláros áron. Elsősorban ázsiai és afrikai piacra szánják, és később Európában és Dél-Amerikában is piacra dobják majd. A cégnek nem ez első alsó kategóriás Windowsos telefonja, Indiában már októberben piacra dobta az 510-es telefont 193 dolláron, de ez még WP 7.5-ös operációs rendszerrel működik. Összehasonlításképpen a Huawei T8830-as Android 4.0-ás telefonja, ami paramétereivel a Lumia 510-esre hasonlít, csak 110 dollárba kerül.
A Nokia Siemens tervezi, hogy eladja üzleti kiszolgáló rendszerét a Redknee Solutions vállalatnak, részben költségcsökkentési, részben profiltisztítási okokból, hiszen így jobban tud koncentrálni a mobilpiacra. A Redknee várhatóan 15 millió euró készpénzt fizet, és további 25 millió euró teljesítmény alapú kifizetést vállal a következő 1-3 évben.
A Siemens 200 állást szüntet meg a konstanzi LAS leányvállalatában, és később az egész céget eladná. Az elbocsátások a logisztikai és repülő irányítási szektorokat érintik. A LAS egyéb egységei (légi teherszállítás kezelése, csomagküldés) jól működnek és növekedési potenciállal rendelkeznek, közölte a Siemens szóvivője. A leányvállalatnak összesen 3.600 dolgozója van. A mostani bejelentés a már korábban publikált költségmegtakarítási program része.
A Telefonica argentin leányvállalata az Amdocs üzleti támogató rendszerekkel foglalkozó vállalatot kérte meg vezeték nélküli eszközeinek átalakítására. A program lehetővé teszi majd a Telefonicának, hogy közel 16,7 millió felhasználóhoz tudjon új tartalmakat eljuttatni.
A Telefonica német leányvállalatát tartásra minősítette a Jefferies, a célár 5,8 euró.
A Thyssenkrupp megválik 3 igazgatótanácsi tagjától december végéig. A vállalat szerint a vezetőség túl optimista volt a Steel America projektjével kapcsolatban, továbbá korrupciós és kartellügyek is nyilvánosságra kerültek a céggel kapcsolatban, ez is vezethetett a döntéshez.
A Total bejelentette, hogy jelentős olajmezőt talált a Mexikói-öbölben. A mező pontos nagyságát egyelőre még nem hozták nyilvánosságra, de annyit elárultak róla, hogy több százmillió hordónyira tehető. A mezőben a Total-nak 40%-osrészesedése van. A fúrásra nagy mélység mellett, 1.340 méteren kerül sor, a teljes mélység 10.520 méter.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben