Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Lagarde sem tűrte szó nélkül a pénzügyminiszterek vitáját

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. április 9.   10:22

Folytatódik az egyeztetés Kisebb elmozdulások voltak csak tapasztalhatók tegnap az európai részvényindexeknél. A CAC40 0,1%-ot emelkedett, míg a DAX 0,2%-ot, a FTSE100 pedig 0,5%-ot csökkent. Folytatódik az egyeztetés az...

Folytatódik az egyeztetés

Kisebb elmozdulások voltak csak tapasztalhatók tegnap az európai részvényindexeknél. A CAC40 0,1%-ot emelkedett, míg a DAX 0,2%-ot, a FTSE100 pedig 0,5%-ot csökkent.


Folytatódik az egyeztetés az Eurózóna pénzügyminiszterei között a gazdaságélénkítés egységes finanszírozásáról. A kiszivárgott hírek szerint némileg közeledtek az álláspontok egymáshoz, de továbbra is erős a holland-olasz ellentét. Az EKB elnöke, Christine Lagarde is próbál nyomást gyakorolni a felekre és ismét felhívta a figyelmet a járványra adott fiskális reakciók fontosságára.


A legtöbb európai országban tegnap ismét emelkedett az új koronavírusos megbetegezek száma, de ez még belefér az eddigi tendenciákba, viszont a brit kiugrás aggasztónak tűnik.

Továbbra is tartja osztaléktervét a Daimler

Tegnap befektetői tájékoztatót tartott a Daimler, melyen igyekeztek pozitív üzenetet megfogalmazni, annak ellenére is, hogy a járvány végső hatásai továbbra sem láthatóak. Az első negyedévre pozitív marzsokat, vagyis üzemi nyereséget várnak. Változatlanul 0,9 eurós osztalék kifizetését tervezik részvényenként, de ha sokáig marad negatív a környezet, akkor szükség esetén ez változhat. Az átalakítási tervek nem változtak, azonban a gyárleállások miatt valószínűleg csúszni fognak vele. Németországban április végéig meghosszabbítják a rövidített munkaidős foglalkoztatást.

Osztalék felülvizsgálat

A Volkswagen bejelentette, hogy a járvány miatt felülvizsgálja 3 milliárd eurós osztalékjavaslatát. A részleteket egyelőre nem közölték. Hasonló lépésről döntött a Raiffeisen is, ahol egyelőre nem fizetik ki a 329 millió eurónyi osztalékot, annak sorsáról majd csak később döntenek.

Profitwarning az SAP-nál

A bizonytalan gazdasági környezetben csökkent a vállaltok beruházási aktivitása, amit még az informatikai cégek is megéreznek, ezért az SAP csökkentette 2020-as eredményvárakozását. A korábbi 29,2-29,7 milliárd eurós bevételi várakozást 27,8-28,5 milliárd euróra csökkentették, az operatív profitra vonatkozó előrejelzést pedig 8,9-9,3 milliárd euróról 8,1-8,7 milliárd euróra vágták vissza.

Virtuális közgyűlés

Az E.ON bejelentette, hogy a május 28-án esedékes közgyűlését a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel teljesen elektronikus formában fogja megtartani. Ugyanígy döntött a BASF is a június 18-ra kitűzött közgyűlés kapcsán. Úgy véljük, hogy példájukat még több vállalat fogja követni, hiszen ezt a német jogszabályok idéntől lehetővé teszik.

Hol késik a Fed kamatvágás?
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben