Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Újabb bizonyíték

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2020. április 1.   09:16

Erste kommentár Ma hajnalban láthattuk a Caixin feldolgozóipari beszerzési index esetében is, hogy Kínában magához tért a feldolgozóipar. Ugyanis az index a februári 40,3 pontról 50,1-re ugrott a piac által várt...

Erste kommentár

Ma hajnalban láthattuk a Caixin feldolgozóipari beszerzési index esetében is, hogy Kínában magához tért a feldolgozóipar. Ugyanis az index a februári 40,3 pontról 50,1-re ugrott a piac által várt 45 pont helyett. Ez is mutatja, hogy komolyabb visszapattanás van annak ellenérre, hogy a cégek egy része márciusban még mindig nem indította újra a termelését. A mai napon Európából és Amerikából láthatjuk majd a márciusi feldolgozóipari beszerzési menedzser indexeket, amelyekben moderált csökkenéseket várnak a piaci szereplők, hiszen a gazdaságot a járvány alapvetően március második felében „ütötte” meg. A mélyrepülés igazából áprilisban lesz, hogy aztán május-júliusban talán már valamiféle életjeleket adjanak ezek az indexek, azaz a gazdaságok.


Az olaszoknál, a spanyoloknál és a németeknél gyakorlatilag tegnap is stagnált az új megbetegedések száma, míg a franciáknál hatalmasat ugrott, azaz a tegnapelőtti mérés valószínűleg hibás volt. Az USA-ban már majdnem 25 ezerre növekedett a napi megbetegedés szám, s a Fehér Házban már 100-240 ezer halálesetet várnak a járvány következtében.


A mai negatív hangulatban a DAX és a BUX is csökkenhet.

Kemény időkre figyelmeztet Trump

Csökkenéssel fejezték be a tegnapi kereskedést a vezető amerikai részvényindexek. A Nasdaq 1%-kal, a Dow 1,8%-kal, az S&P500 1,6%-kal került lejjebb. A határidős indexek ma reggel 3% körüli mínuszban járnak.


Fájdalmas következő kettő, talán három hétre figyelmeztette az amerikaiakat Donald Trump a koronavírus miatt. A Fehér Ház emberei Trump szerint 100-240 ezer közötti halálesettel számolnak összességében, a halálozások csúcsa pedig a következő két hét során várható. New York kormányzója nem sokkal Trump felszólalása előtt úgy nyilatkozott, hogy New York-ban még akár három hét is eltelhet a halálesetek tetőzéséig. Eközben a városban tegnap újabb 9.200 esetet regisztráltak, amivel 75 ezer fölé ugrott a megbetegedések száma. New York-ban egyre több ideiglenes kórházat terveznek felállítani, többek között sportlétesítmények területén.


A tegnapi napon az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet jóváhagyta a Bodysphere legújabb tesztjét a koronavírusra, ami két perc alatt képes az eredményt kimutatni.


Trump elérkezettnek látja az időt arra, hogy a Kongresszus megszavazza a már régóta ígérgetett infrastuktúrális fejlesztéseket tartalmazó 2.000 milliárd dolláros fiskális élénkítést. Ezt a Kongresszus által jelenleg kidolgozás alatt lévő negyedik fiskális csomagba építené be, amivel a koronavírus okozta gazdasági nehézségekre reagál az USA.


Eláll a Xerox a HP ellenséges felvásárlásától, miután a koronavírus okozta gazdasági problémák miatt nem tudna elegendő hitelt felvenni az akvizícióhoz a cég.

Japánban is 10%-os csomag jöhet

Eséssel indították az ázsiai piacok a második negyedév első napját. A Shanghai index 0,3%-ot, a Hang Seng 2,2%-ot, a Nikkei pedig 4,5%-ot esett.


A japán kormány minden eddiginél nagyobb, a japán GDP 10%-ára rúgó, 555 milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagot készít elő. Az élénkítésre a koronavírus és az elhalasztott olimpia negatív gazdasági hatásainak ellensúlyozására van szükség.


Jelentősen javult, sőt minimális mértékben ugyan, de gazdasági növekedést mutatott a márciusi Caixin feldolgozóipari index is. A februári 40,3 pontról 50,1 pontra ugrott az index, szimbolikusan átlépve a gazdasági növekedést jelző 50,0 pontos értéket.


A vártnál kisebb mértékű romlást mutat a japán jegybank által végzett gazdasági hangulatfelmérés, a Tankan jelentés. Ugyanakkor még így is 7 éves mélypontra esett a nagy feldolgozó vállalatok üzleti hangulata. A legpesszimistábbak a hajóépítő vállalkozások, az autógyártók, valamint az acélipar szereplői voltak.

Határidős piacok

A főbb határidős indexek a negatív tartományban voltak ma reggel, egyedül a FTSE volt pluszos.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben